MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Μεσσηνιακή Μάνη: 7 στάσεις που πρέπει να κάνετε

Βόλτες σε ψαροχώρια και πέτρινους οικισμούς που μοιάζουν να έχουν σταματήσει στο χρόνο, βουτιές σε ιδιαίτερες παραλίες, απολαυστικές διαδρομές στην ιστορία και τη φύση. Αυτοί είναι οι λόγοι που κάνουν τη Μεσσηνιακή Μάνη έναν υπέροχο προορισμό για καλοκαιρινές – και όχι μόνο – αποδράσεις.

Credits: Shutterstock
Monopoli Team

Πλούσια φύση, απέραντοι ελαιώνες, παραδοσιακοί οικισμοί, πέτρινα πυργόσπιτα, κρυμμένα ξωκλήσια, υπέροχες θάλασσες… Η Μεσσηνιακή Μάνη, νοτιοανατολικά της Καλαμάτας, είναι ένας τόπος ιδιαίτερος, φτιαγμένος από πανέμορφες εικόνες.

Διάσημα αλλά και λιγότερο γνωστά παραθαλάσσια χωριά, ήσυχα λιμανάκια με ψαροτεβέρνες που σερβίρουν ό,τι βγάλει η βάρκα, οργανωμένες αμμουδιές και μικροί κόλποι άγριας ομορφιάς, συνθέτουν το σκηνικό σε μία από τις πιο γοητευτικές γωνιές της Πελοποννήσου. Αυτή η περιοχή ξυπνάει την όρεξη για ανακαλύψεις. Τα μυστικά της είναι πολλά. Τα παρακάτω όμως μέρη είναι αυτά που θα μετατρέψουν τη Μεσσηνιακή Μάνη στον αγαπημένο σας καλοκαιρινό – και όχι μόνο – προορισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑμμουλιανή: Απόδραση στο μοναδικό κατοικημένο νησί της Χαλκιδικής12.09.2018

7 λόγοι για να ταξιδέψετε στη Μεσσηνιακή Μάνη

Κιτριές

Σε απόσταση 12 χλμ. από την Καλαμάτα, στα ανατολικά του Μεσσηνιακού κόλπου, βρίσκεται το ψαροχώρι Κιτριές, φωλιασμένο μέσα σε έναν μικρό όρμο. Από εδώ, θεωρείται ότι ανοίγεται η πύλη της Μεσσηνιακής Μάνης. Η μικρή παραλία στις Κιτριές έχει βότσαλο και καταπράσινα νερά, με τις κατάφυτες πλαγιές να αγγίζουν σχεδόν τη θάλασσα. Εκτός από κολύμπι, εδώ θα απολαύσετε και φρέσκο ψάρι σε ταβερνάκια πάνω στο κύμα. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ιστορία του χωριού. Επί τουρκοκρατίας οι Κιτριές αποτελούσαν την έδρα των Μπέηδων της Μάνης και ήταν ο σημαντικότερος λιμένας του Μεσσηνιακού κόλπου. Μάλιστα, εδώ συντάχθηκε το ιστορικό Σύμφωνο των Κιτριών, το 1819, με το οποίο οι οικογένειες των Μαυρομιχαλαίων, Γρηγοράκηδων και Τρουπάκηδων υποσχέθηκαν μεταξύ τους ειρήνη, ομόνοια και ένωση των δυνάμεών τους στην επερχόμενη επανάσταση του 1821.

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b