MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
14
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Νικόλας Άσιμος: Ο κομήτης μόνος απέναντι στον μηχανισμό

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Σαν σήμερα, το 1949, γεννήθηκε ο τραγουδοποιός, ο ταραχοποιός και του πολέμου ο ειρηνοποιός, Νικόλας Άσιμος.

Monopoli Team

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Η ζωή του σαν παραμύθι που δεν έχει αρχή, μόνο ξαφνικό τέλος. Αυτός που δεν αναθεώρησε, απλά θεώρησε την εγκυρότητα και την ισχύ της δικής του θεώρησης. Του “δονκιχωτισμού”. Δον Κιχώτης χωρίς Σαν Πάντσο και με τους ανεμόμυλους να είναι τόσο κοντά και τόσο μακριά την ίδια στιγμή. Όσο εφορμούσε με το κοντάρι-καλάμι ψαρέματος, τόσο απομακρύνονταν. Όσο αδιαφορούσε, τόσο τον πλησίαζαν. Κι όταν έπεφτε με φόρα πάνω τους, έψαχνε τις ρωγμές, έψαχνε το “ΚΡΟΚ”, το δικό του Ροκ, το δικό του νήμα.

Πηγή: Λίλιαν Άσιμου

Τότε, ξεκινούσε η πραγματική πορεία προς το άγνωστο. Εκεί, βαθιά μες τη ρωγμή, δίχως φως, με σκοπό να ακούσει την ηχώ του “ΚΡΟΚ”, να ακούσει τον άνθρωπο μέσα στον άνθρωπο, πέρα από τον άνθρωπο. Αυτός με τις ιδέες του και τις παραξενιές του, με την υδρόγειο σ’ ένα καλάθι, με τον κόσμο (του) στα χέρια του. Η πορεία στο κέντρο του κόσμου (του), όμοια με του κομήτη. Οι άνθρωποι-δοχεία αίφνης είδαν τη λάμψη, τον κρατήρα που δημιούργησε και μετά… την εξαφάνιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠριν από 86 χρόνια, το καθεστώς Φράνκο εκτελεί τον σπουδαίο Φεντερικό Γκαρθία Λόρκα12.09.2018

Στο σύντομο πέρασμα του μοναδικού ξεπεσμένου-κυρίαρχου ιππότη στη Γη, στη χώρα μας, μουσική, βιβλία, κασέτες και ασταμάτητα βλέμματα συνόδευσαν την παρουσία του. Ο ιππότης αυτός ήταν άνθρωπος-κλειδί και ξεκλείδωσε τον μηχανισμό της πλαστικής σφαίρας που μας περιβάλλει. Προχώρησε για να δει πού καταλήγει το νήμα που κρατούσε και δεν ήταν σε κάποιο “ΚΡΟΚ” σημείο, αλλά στο ταβάνι ενός σχεδόν άδειου δωματίου. Ο Νικόλας Άσιμος δεν μένει πια εδώ.

Διαβάστε περισσότερα στο Gazzetta.gr

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Ιστορίες
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Το ΕΜΣΤ υποδέχεται το καλοκαίρι με τρεις νέες εκθέσεις
Επίκαιρα
«Χάνει» 1,7 εκατομμύρια κατοίκους η Ελλάδα μέχρι το 2060
Επίκαιρα
Αυτοκτονίες εφήβων: Αυξήθηκαν κατά 31,6% μέσα σε τέσσερα χρόνια
Εικαστικά
Το Onassis Culture στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia
Αγορές
«Λουκέτο» στο ιστορικό πολυκατάστημα Notos στη Σταδίου
Επίκαιρα
Chios Pass & Kythira Pass 2026: Ξεκινούν οι αιτήσεις
Επίκαιρα
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Νέα ψηφιακή βιβλιοθήκη με 130 ερμηνείες ελληνικών συμφωνικών έργων
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Αντιγόνη»
Art & Culture
Η Ελλάδα ως γρίφος στη Μπιενάλε Βενετίας
Αφιέρωμα
Γιορτή της Μητέρας: Πώς γιορτάζουν την ημέρα σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη;
Αφιέρωμα
Από τον Τάσο Λειβαδίτη στην Κική Δημουλά: Όταν σπουδαίοι ποιητές εμπνεύστηκαν από τη μητρότητα
Επίκαιρα
Stop Scrolling: Από το Met Gala του 1% μέχρι τον Μπέο του 100% ελληνικού παραλογισμού