MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Τσινετσιτά: Φωτιά ξέσπασε στο ιστορικό κινηματογραφικό στούντιο της Ρώμης

Η φωτιά, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, δεν προκάλεσε ούτε τραυματισμούς αλλά ούτε και εκτεταμένες υλικές ζημιές, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Τσινετσιτά, ωστόσο διέκοψε τα γυρίσματα μεγάλης παραγωγής του Netflix.

Φωτογραφία: Wikipedia
Monopoli Team

Φωτιά ξέσπασε στο ιστορικό κινηματογραφικό στούντιο της Ρώμης, Τσινετσιτά, τη Δευτέρα το απόγευμα. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η φωτιά ξεκίνησε στην περιοχή όπου και στεγάζονταν σκηνικά που απεικόνιζαν την αναγεννησιακή Φλωρεντία και τα οποία προγραμματίζονταν για απόσυρση, καταστρέφοντας ένα μέρος τους.

Παρά το γεγονός ότι η φωτιά τελικά έσβησε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο, κατάφερε να διακόψει τα γυρίσματα του σίκουελ της «Παλιάς Φρουράς» του Netflix, με πρωταγωνίστρια τη Σαρλίζ Θερόν, ενώ «απείλησε» και το σπίτι του Big Brother. Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, αν και την γειτονική χώρα σαρώνουν οι υψηλές θερμοκρασίες και η ξηρασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι κληρονόμοι της Marilyn Monroe στηρίζουν απόλυτα την επιλογή της Ana de Armas για το “Blonde”12.09.2018

«Η φωτιά έσβησε. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, ούτε σοβαρές υλικές ζημιές», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Τσινετσιτά, Marlon Pellegrini.

Το συγκεκριμένο στούντιο έχει άσχημο ιστορικό όσον αφορά τις πυρκαγιές. Το 2007, οι φλόγες είχαν τυλίξει τις αποθήκες που στέγαζαν τα σκηνικά της σειράς της HBO «Rome». Ενώ το 2012, μέρος του Studio 5, όπου και γυρίστηκε η θρυλική «Dolce Vita» του Φεντερίκο Φελίνι καταστράφηκε, επίσης, από φωτιά.

Διάσημες παραγωγές που γυρίστηκαν εκεί

Το στούντιο, το οποίο ιδρύθηκε το 1937 από το καθεστώς του Μπενίτο Μουσολίνι, αυτή τη στιγμή υπόκειται σε μια εκτεταμένη ανοικοδόμηση ύψους 321 εκατομμυρίων. Μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο η Τσινετσιτά σφυρηλάτησε στενές σχέσεις με το Χόλυγουντ γεγονός που βοήθησε την ιταλική κινηματογραφική βιομηχανία να κερδίσει διεθνή αναγνώριση. Ανάμεσα στις πολυάριθμες ιταλικές παραγωγές που γυρίστηκαν εκεί βρίσκονται η «Dolce Vita» και το «8 1/5» του Φελίνι, τα «Χρυσά Όνειρα» του Νάνι Μορέτι, το «Κάποτε στην Αμερική» (ιταλοαμερικανική παραγωγή) του Σέρτζιο Λεόνε, το «Il Divo: Η συναρπαστική ζωή του Τζούλιο Αντρεότι» του Πάολο Σορεντίνο κ.α.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαναγία των Παρισίων: Πότε προβλέπεται να ανοίξει ξανά για τους επισκέπτες ο ιστορικός ναός12.09.2018

Επίσης, στη Τσινετσιτά γυρίστηκαν και αρκετές αμερικανικές υπερπαραγωγές όπως το «Μπεν Χουρ» (1959), η «Κλεοπάτρα» (1963) και οι «Συμμορίες της Νέας Υόρκης», ενώ πρόσφατα εκεί πραγματοποιήθηκαν και τα γυρίσματα του «House of Gucci» για λογαριασμό της MGM.

Πηγή: The Hollywood Reporter

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b