MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Παναγία των Παρισίων: Πότε προβλέπεται να ανοίξει ξανά για τους επισκέπτες ο ιστορικός ναός

Το 2024 αναμένεται να καταστεί ξανά επισκέψιμος ο ιστορικός ναός της Παναγίας των Παρισίων για τους πιστούς και το υπόλοιπο κοινό, δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Ρίμαν Αμπντούλ Μάλακ.

Φωτογραφία: Mehmet Turgut Kirkgoz/unsplash
Monopoli Team

Ο ιστορικός καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων προγραμματίζεται να ανοίξει τις πόρτες του για τους πιστούς αλλά και τους επισκέπτες το 2024, τρία χρόνια μετά την τεράστια καταστροφή που υπέστη λόγω μιας μεγάλης πυρκαγιάς, ανακοίνωσε η Υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας, Ρίμαν Αμπντούλ Μάλακ, σύμφωνα με το Reuters.

Η Μάλακ δήλωσε πως η φάση καθαρισμού του πρότζεκτ αποκατάστασης μόλις ολοκληρώθηκε, επιτρέποντας τις εργασίες ανοικοδόμησης να ξεκινήσουν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Το εμβληματικό αρχιτεκτονικό αυτό μνημείο είχε κλείσει για αναστήλωση από το 2019 και την μεγάλη πυρκαγιά στη σκεπή της, η οποία και κατέρρευσε, προς μεγάλο τρόμο τόσο των περαστικών όσο και του υπόλοιπου πλανήτη που παρακολουθούσε μέσω τηλεόρασης και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Είμαστε βέβαιοι πως το 2024 θα είναι η χρονιά που το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών θα έχει ολοκληρωθεί, η χρονιά του ανοίγματος του ναού για τους πιστούς και το κοινό», σχολίασε η Μάλακ καθώς επισκέφτηκε το σημείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΈργα του John Craxton αναζητούν τα Χανιά12.09.2018

Αμέσως μετά την καταστροφική πυρκαγιά τον Απρίλιο του 2019, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως ο καθεδρικός- ο οποίος χρονολογείται από τον 12ο αιώνα- θα ξαναχτιστεί, ενώ αργότερα υποσχέθηκε πως θα έχει υποδεχθεί τους πιστούς μέχρι το 2024, όταν και η χώρα θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το μνημείο θα αποκατασταθεί ακριβώς όπως ήταν προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένου και του 96 μέτρων καμπαναριού σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Eugène Viollet-le-Duc στα μέσα του 19ου αιώνα και για το οποίο έχει επιλεχθεί καινούριο ξύλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒίνσεντ Βαν Γκογκ: Η παρακαταθήκη του κορυφαίου ζωγράφου μέσα από τα σπουδαιότερα έργα του12.09.2018

Ύστερα από την ολοκλήρωση της φάσης ασφάλειας το 2021 και τις εργασίες καθαρισμού στο εσωτερικό του ναού, η ανοικοδόμηση θα περιλαμβάνει, ανάμεσα σε άλλα, το κτίσιμο της ξύλινης οροφής, του θόλου και του καμπαναριού.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b