MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Σαρλίζ Θερόν: Η βραβευμένη ηθοποιός θα πρωταγωνιστήσει στη νέα ταινία του Αλφόνσο Κουαρόν

Οι βραβευμένοι με Όσκαρ Σαρλίζ Θερόν και Αλφόνσο Κουαρόν ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «ζωντανέψουν» στη μεγάλη οθόνη μια εναλλακτική και άκρως αντισυμβατική βιογραφία του σπουδαίου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Φίλιπ Κ. Ντικ.

Φωτογραφία: Gage Skidmore/ από wikipedia
Monopoli Team

Η Σαρλίζ Θερόν φαίνεται πως έχει βρει τον επόμενο ρόλο της. Εκπρόσωποι της Amazon επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με δημοσιεύματα, πως η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στην επερχόμενη ταινία του επίσης βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη, Αλφόνσο Κουαρόν, με τίτλο «Jane», για το Prime Video.

Μια εναλλακτική βιογραφία

Βασισμένη, εν μέρει, στην προσωπική ζωή του κορυφαίου συγγραφέα επιστημονικής φαντασίας Φίλιπ Κ. Ντικ, η ταινία θα επικεντρώνεται στη σχέση μεταξύ του Ντικ και της δίδυμης αδερφής του Jane, της οποίας ο θάνατος έξι εβδομάδες μετά τη γέννηση της άσκησε σημαντική επιρροή στο έργο και την κληρονομιά του συγγραφέα, σύμφωνα με την κόρη του Isa Hackett.

Ο Φίλιπ Κ. Ντικ, ανάμεσα σε άλλα, έγραψε τo μυθιστόρημα «Ο Άνθρωπος στο Ψηλό Κάστρο» και τη νουβέλα «The Minority Report», τα οποία διασκευάστηκαν για την τηλεόραση και τον κινηματογράφο αντίστοιχα. Ενώ το δυστοπικό έργο του «Do Androids Dream of Electric Sheep?» αποτέλεσε τη βάση για τη θρυλική ταινία «Blade Runner».

Η Σαρλίζ Θέρον και ο Αλφόνσο Κουαρόν θα συμμετέχουν, επίσης, στην παραγωγή της ταινίας, της οποίας η επίσημη σύνοψη αναφέρει: «Το “Jane” είναι μια συγκινητική, γεμάτη σασπένς και σκοτεινό χιούμορ ιστορία για την ξεχωριστή σχέση μιας γυναίκας με τον ιδιοφυή αλλά ανήσυχο δίδυμο αδερφό της, ο οποίος τυχαίνει να είναι, επίσης, ο καταξιωμένος συγγραφέας Φίλιπ Κ. Ντικ. Ενόσω προσπαθεί να σώσει τον αδερφό της από πραγματικά και μυθοπλαστικά περιστατικά, η Jane παρασύρεται όλο και πιο βαθιά στον συναρπαστικό κόσμο της δημιουργίας του».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑOppenheimer: Έφτασε το πρώτο teaser της πολυαναμενόμενης ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν12.09.2018

Τι δηλώνει η κόρη του συγγραφέα

Η κόρη του Ντικ, Isa Hackett, η οποία είχε εκτελέσει προηγουμένως χρέη παραγωγού στην τηλεοπτική μεταφορά του «Ο Άνθρωπος στο Ψηλό Κάστρο» της Amazon δηλώνει: Η ιστορία της Jane με ακολουθεί για όσο καιρό θυμάμαι τον εαυτό μου. Η Jane, η δίδυμη αδερφή του πατέρα μου που πέθανε λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση της, ήταν το κέντρο του σύμπαντος του. Όπως αρμόζει σε έναν άντρα με τη δική του ξεχωριστή φαντασία, αυτή η ταινία θα αψηφήσει τις συμβάσεις μιας βιογραφικής ταινίας και θα αγκαλιάσει μια εναλλακτική πραγματικότητα για τον Φίλιπ Κ. Ντικ, μια που τόσο απελπισμένα επιθυμούσε- εκείνη που η αγαπημένη του αδερφή επιβίωσε μετά τις έξι εβδομάδες ζωής».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαρλίζ Θερόν: Οι καλύτερες ερμηνείες μίας ηθοποιού που δεν φοβάται ποτέ να «τσαλακωθεί»12.09.2018

Για την πειραματική επινόηση της εκλιπούσης θείας της η Hackett δηλώνει: «Είναι η δική της ιστορία που θα διηγηθούμε, μέσα από τη δική της οπτική θα δούμε τον ίδιο και την φαντασία του. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να τον τιμήσουμε από το να κάνουμε την ευχή του “πραγματικότητα”, τουλάχιστον στην οθόνη».

Πηγή: Indiewire

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b