MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 30-31 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη το Σαββατοκύριακο, 30 και 31 Ιουλίου 2022.

28ες Πλόες: Με το βλέμμα στον Μικρασιατικό και Ποντιακό Ελληνισμό η φετινή έκθεση στο Ιδρύμα Κυδωνιέως της Άνδρου
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Park Your Cinema Kids: Προβολή της ταινίας κινουμένων σχεδίων «Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης» στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών της ενότητας Park your Cinema Kids επιμελείται το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Σάββατο 30/07, 21.00 «Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης» / Ballerina (2016) – Σκηνοθεσία: Eric Summer, Eric Warin.  Στη Γαλλία του 1879, η Φελίσια είναι ένα νεαρό ορφανό κορίτσι, που έχει ένα και μόνο πάθος: τον χορό. Με τον Βίκτορ, τον καλύτερό της φίλο, που θέλει να γίνει ένας σπουδαίος εφευρέτης, σκέφτονται ένα απίστευτο σχέδιο για να το σκάσουν από το ορφανοτροφείο στη Βρετάνη και να φτάσουν στο Παρίσι και να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. *Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τις φωνές των: Στεφανίας Φιλιάδη, Φοίβου Ριμένα, κ.ά.
Σάββατο 30/7 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

2. Θέατρο Χυτήριο: Προβολή της ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη «Φτηνά Τσιγάρα» παρουσία του σκηνοθέτη

Το Σάββατο 30 Ιουλίου, στις 21:30, το Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού διοργανώνει προβολή της cult ταινίας του Ρένου Χαραλαμπίδη «Φτηνά Τσιγάρα». Μια ποιητική ματιά τόσο στο θέμα του έρωτα όσο και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Ένα βράδυ του Αυγούστου στην άδεια Αθήνα, ένας σύγχρονος μποέμ φλερτάρει με μια κοπέλα που γνώρισε σε τηλεφωνικό θάλαμο. Δύο άνθρωποι συναντώνται, μιλούν για τις ζωές τους, ερωτεύονται. Η ταινία θα προβληθεί παρουσία του σκηνοθέτη.
Σάββατο 30/7, 21:30
Είσοδος Ελεύθερη
Θέατρο Χυτήριο – Σημείο Πολιτισμού, Ιερά Οδός 44, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0341 2313.

3. Open Air Film Festival Stroggylo: Προβολή της ταινίας Γαλλική αποστολή του Γουές Άντερσον

O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου συνεχίζει για 5η σεζόν το Φεστιβάλ ταινιών Open Air Film Festival Stroggylo, στο Αίθριο του σχολικού συγκροτήματος Στρογγυλό. Κυριακή 31 Ιουλίου, στις 21:00 – «Γαλλική αποστολή» του Γουές Άντερσον. Σε μια φανταστική μικρή γαλλική πόλη, ο αρχισυντάκτης μιας αγγλόφωνης τοπικής εφημερίδας πεθαίνει απροσδόκητα. Τότε οι αρθρογράφοι συγκεντρώνονται για να αποφασίσουν πώς θα του αποτίσουν φόρο τιμής, την ώρα που «ζωντανεύουν» στην οθόνη οι ιστορίες των κειμένων στο οριστικά τελευταίο φύλλο της έκδοσης. Με τους: Μπιλ Μάρεϊ, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Τίλντα Σουίντον, Λεά Σεϊντού, Φράνσις Μακ Ντόρμαντ, Τιμοτέ Σαλαμέ, Τζέφρι Ράιτ, Ματιέ Αμαλρίκ.
Κυριακή 31/7, 21:00}
Στρογγυλό Σχολείο, Αγ. Δημήτριος Αττικής (Είσοδος από οδό Σ. Παπάγου 23).

4. | 10o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου: Σπάνιες προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε επιλεγμένα σημεία του νησιού

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σύρου (SIFF) επιστρέφει 28–31 Ιουλίου για να γιορτάσει 10 χρόνια παρουσίας στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων με κεντρική θεματική τον «Τόπο» και ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει σπάνιες προβολές ταινιών, οπτικοακουστικές live περφόρμανς, εργαστήρια, ομιλίες και παράλληλες εκδηλώσεις. Με κύριο θέμα τον Τόπο, το SIFF επικεντρώνεται φέτος στην ανάδειξη της τοπικότητας της Σύρου ως αναπόσπαστο κομμάτι της εξελικτικής και δημιουργικής πορείας του νησιού. Ταυτόχρονα, προωθεί την αντίληψη ότι η περιφέρεια μπορεί να έχει δυναμική αντίστοιχη με αυτή των μεγάλων αστικών κέντρων και να λειτουργεί ως τόπος σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας και προβολής.
28-31 Ιουλίου 2022
Εισιτήρια: Ημερήσιο εισιτήριο: 5 ευρώ
Για αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες εδώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠαντελής Βούλγαρης: Έχει σημασία το πόσο είσαι έτοιμος να συναντήσεις την άκρη του θαύματος12.09.2018

Εκθέσεις

5. 28ες Πλόες: Με το βλέμμα στον Μικρασιατικό και Ποντιακό Ελληνισμό η φετινή έκθεση στο Ιδρύμα Κυδωνιέως της Άνδρου

Αφιερωμένη στη μνήμη του Προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος Π. & Μ. Κυδωνιέως , Νίκου Σιγάλα (1957-2022), είναι η φετινή ομαδική εικαστική έκθεση «28ες Πλόες: 1922-2022 Επέτειος Μικρασιατικού Ελληνισμού / Το Πέρασμα», οι οποίες θα λάβουν χώρα, από τις 30 Ιουλίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2022, στους χώρους του ιδρύματος, στην Άνδρο. Η φετινή θεματική εστιάζει στον Μικρασιατικό και Ποντιακό Ελληνισμό, καθώς και τα εμφανή ή αδιαφανή σημάδια, που άφησαν στην ζωή του συλλογικού μας ασυνειδήτου και στην σκέψη μας, τα ενδιάμεσα χρόνια που μεσολάβησαν, από το 1922 μέχρι και σήμερα, αναφορικά με τον πολιτισμικό εμβολιασμό, που δεχθήκαμε  όλο αυτό το διάστημα και γόνιμα τον μετουσιώσαμε, μέσα από τα εξ αντανακλάσεως βιώματα και τις εμπειρίες των ομογενών μας προσφύγων. Στην ομαδική έκθεση περιλαμβάνονται έργα από τον χώρο της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της χαρακτικής, της κεραμεικής, όπως επίσης των «εγκαταστάσεων» και του ψηφιδωτού.
Διάρκεια έκθεσης: 30 Ιουλίου – 2 Οκτωβρίου 2022
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: 10.30 – 14.30 & 18.30 – 21.30 καθημερινά, εκτός Τρίτης.
Χώρος: Ίδρυμα Π. & Μ. Κυδωνιέως, Χώρα Άνδρου. Τηλ: 2282 024598 | Ε: [email protected]

6. Deus ex machina: Ομαδική εικαστική έκθεση στον χώρο του Ξενία Επιδαύρου – Τελευταίες Ημέρες

Ο Δήμος Επιδαύρου και η Ιmagine Visual Arts παρουσιάζουν, από τις 21 έως τις 31 Ιουλίου, στο χώρο του Ξενία Επιδαύρου, στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, την ομαδική εικαστική έκθεση, με τίτλο «Deus ex machina». Η ιδέα της έκθεσης «Deus ex machina» προέρχεται από μια ενατένιση της σύγχρονης τέχνης και του αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Μια αναφορά στον «από μηχανής» θεό ως η θεϊκή παρέμβαση που επιλύει μια φαινομενικά άλυτη κατάσταση, επιφέροντας αρμονία. Το βάθος και τα στρώματα νοήματος που δημιουργούνται με τα έργα της έκθεσης έχουν σκοπό να πυροδοτήσουν μια ανοιχτή συζήτηση μεταξύ υπερφυσικών θεμάτων, θρησκευτικών κατασκευών, οιονεί επιστήμης και αρχιτεκτονικής του αρχαίου ελληνικού θεάτρου με τους προβληματισμούς του σύγχρονου ανθρώπου.
Διάρκεια έκθεσης: 21 έως 31 Ιουλίου
Xenia Επιδαύρου, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, Επίδαυρος. Τηλ.: 2753 022218.

7. Summer in the City: Ομαδική εικαστική έκθεση στο MODLUV

Το MODLUV παρουσιάζει, από τις 30 Ιουλίου έως τις 10 Σεπτεμβρίου, την ομαδική εικαστική έκθεση «Summer in the city». Μια δροσερή έκθεση που απαρτίζεται από τα στιβαρά έργα έξι νέων καλλιτεχνών που έχουν ήδη ξεκινήσει την πορεία τους στα εγχώρια και διεθνή εικαστικά δρώμενα. Αστικά  τοπία γειτονιών ανέγγιχτων από το χρόνο συνομιλούν με παραμυθένιες, γοητευτικά απόκοσμες αφηγήσεις και φουτουριστικά μεταπόπ περιβάλλοντα ενώ πληθωρικά άνθη πάνω στην ακμή τους σχεδόν δίνουν την ευωδιά τους στο χώρο και σε προ(σ)καλούν να τα πλησιάσεις μαζί με φίνες και ευαίσθητα σμιλεμένες γυναικείες φιγούρες που η ψυχεδελική τους χρωματική απόδοση δένει αρμονικά με τα επιζωγραφισμένα  βινύλια που μας υπενθυμίζουν και τη μουσική διάσταση του χώρου όπου φιλοξενούνται.
Εγκαίνια: Σάββατο 30 Ιουλίου στις 7μ.μ.
Διάρκεια: 30/7 – 10/9/2022
Ωράριο έκθεσης: Δευτέρα-Κυριακή 4-9 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη
Τοποθεσία: Art Bar Café MODLUV, Πλ. Αργεντινής Δημοκρατίας 14, Αθήνα. Τηλ: 21 0644 2178.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΒίνσεντ Βαν Γκογκ: Η παρακαταθήκη του κορυφαίου ζωγράφου μέσα από τα σπουδαιότερα έργα του12.09.2018

Εκδηλώσεις

6. The Ellinikon Experience Park: Δράσεις και εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους σχετικά με την Αειφορία, τη Βιωσιμότητα και τη Ζωή

Ο ειδικά σχεδιασμένος χώρος στην πλατεία Α του Experience Park φιλοξενεί μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις για όλους, σχετικά με την Αειφορία, τη Βιωσιμότητα και τη Ζωή. Στο θόλο του «Cell of Life», του καινοτόμου βιωματικού παρατηρητηρίου για τη ζωή, μικροί και μεγάλοι επισκέπτες θα έχετε την ευκαιρία να γίνετε εξερευνητές, επιστήμονες, μηχανικοί, παραγωγοί και να εμπλουτίσετε την κιβωτό της ζωής! Οι δράσεις θα γίνονται σε συνεργασία με το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.
Διάρκεια: 1 Ιουλίου – 25 Σεπτεμβρίου
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 17:00 – 21:00, Σ/Κ 13:00 – 21:00.
Χώρος: Θόλος του Cell of Life στην Plaza A του Experience Park, Πρώην Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 0030 2162020900 | https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑArc for Dance Festival: Το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού επιστρέφει με ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b