MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 26 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτισμικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Τρίτη 26 Ιουλίου.

Monopoli Team

1.Δείπνο με φίλους, του Ντόναλντ Μάργκιουλις στο Ευριπείδιο Θέατρο Ρεματιάς

Το έργο αφορά δύο παντρεμένα ζευγάρια, που ύστερα από 20 χρόνια, το ένα βρίσκεται στα πρόθυρα του χωρισμού και το άλλο χάνεται στη ρουτίνα του έγγαμου βίου. Ο επεισοδιακός χωρισμός των μεν, θα φέρει τους δε, μπροστά σε έναν καθρέπτη, βγάζοντας στην επιφάνεια απωθημένα, μικρές ζήλιες και την ουσιαστική φθορά που προκαλείται στις ανθρώπινες σχέσεις. Όπως εύστοχα διαπιστώνει ο συγγραφέας «ο χρόνος ταΐζει το θηρίο που σκοτώνει το γάμο». Έπειτα από καιρό, οι χωρισμένοι ξαναφτιάχνουν πιο κατασταλαγμένα τις ζωές τους, κάτι που δημιουργεί τριγμούς στις σχέσεις με τους φίλους τους, ίσως επειδή εκείνοι δεν τολμούν να μιμηθούν το παράδειγμά τους. Όμως, αποφασίζοντας να παλέψουν μέχρι τέλους, προχωρούν σε αμοιβαίες προσπάθειες και υποχωρήσεις. Μία παράσταση που θα ανεβεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022.
26/7 στις 21:00
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτου Ηλία

2. Κύκλε εσύ του Έρωτα…, του Άγγελου Μοσχονά στο Ψυχικό

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Καλοκαίρι 2022 – Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού”, θα παρουσιαστεί η παράσταση “Κύκλε εσύ του έρωτα…” του Άγγελου Μοσχονά.  Μια διαφορετική και ανατρεπτική παράσταση, που συνδυάζει θέατρο, ποίηση, μουσική και χορό. Η υπόθεση αφορά μια γυναίκα, έναν άντρα και μια τυχαία συνάντηση. Μία παράσταση που έχει ξαφνικά συναισθήματα, έντονες συζητήσεις, χαρά, πάθος, αγάπη αλλά ταυτόχρονα θλίψη, αγωνία, ζήλια.
26/7 στις 21:00
Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, Μπουμπουλίνας και Ρήγα Φεραίου

3. Τα Φτερουγίσματα, του Κάρολ Μπάλαρντ στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022

Η ταινία «Τα φτερουγίσματα» σε σκηνοθεσία του Κάρολ Μπάλαρντ , θα προβληθεί στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022.  Μετά το θάνατο της μητέρας της στη Νέα Ζηλανδία, η 13χρονη ‘Ειμι έρχεται στο Οντάριο του Καναδά για να ζήσει με τον πατέρα της Τόμας, έναν “τρελό” εφυρέτη, που έχει πάθος με την αεροπλοϊα. Η αρχική κακή διάθεση της ‘Ειμι εξαφανίζεται όταν παίρνει υπό την προστασία της 13 ορφανές χήνες, οι οποίες αναγνωρίζουν μόνον αυτή σαν “μητέρα”. Το πρόβλημα όμως είναι ότι πρέπει να τις μάθει να πετούν και στη συνέχεια να τις οδηγήσει στον τόπο της αποδημίας τους. Τότε, ο Τόμας έχει τη φοβερή ιδέα να κατασκευάσει δύο μονοθέσια αεροπλάνα και με αυτά να οδηγήσουν τις αγριόχηνες σ’ έναν βιότοπο της Βόρειας Καρολίνα. Μία ταινία που ήταν υποψήφια για Όσκαρ φωτογραφίας.
26/7 στις 21:00
1o Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος

4. West Side Story: Προβολή της ταινίας στο Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2022

Η ταινία “West Side Story”, θα προβληθεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας. Εξήντα χρόνια μετά, το μιούζικαλ “Γουέστ Σάιντ Στόρι”, επιστρέφει ανανεωμένο κάτω από τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Το έργο μεταφέρει το κλασικό ρομάντζο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» στους σκληρούς και ρεαλιστικούς δρόμους του Upper West Side, στη Νέα Υόρκη. Κατά τη διάρκεια μιας έντονης έχθρας μεταξύ των συμμοριών Jets και Sharks, ο Τόνι ερωτεύεται την αδερφή του εχθρού του, τη Μαρία. Ενώ η έχθρα μεταξύ των συμμοριών γίνεται ακόμα πιο βίαιη, η αγάπη του Τόνι και της Μαρία ανθίζει μέρα με τη μέρα ενώ ταυτόχρονα απειλεί να χωρίσει στα δύο τη γειτονιά.
26/7 στις 20:30
3η Μαρίνα Γλυφάδας

5. Συναυλία του Ορφέα Περίδη στο Γήπεδο Ελληνορώσων

Ο Ορφέας Περίδης θα κάνει μία συναυλία στο πλαίσιο του προγράμματος “Όλη η Αθήνα μία σκηνή” στο γήπεδο Ελληνορώσων. Ένα πλήθος από ηχοχρώματα και ρυθμούς, σαν φωτοβολίδα να «σκάνε», μεταφέρουν εκρηκτικά τις νύχτες μας από την Ανατολή ως την Δύση. Μαζί του θα τραγουδήσει η Σουσάνα Τρυφιάτη.
26/7 στις 21:00
Γήπεδο Ελληνορώσων, Βλάχου & Εφταλιώτη, Ελληνορώσων

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Aγαμέμνων» στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b