MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για το Σάββατο 23 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Σάββατο 23 Ιουλίου 2022.

«Who Will Fight the Dragon?”»: Έκθεση των Αλέκου Κυραρίνη και Νίκου Ποδιά στην Γκαλερί Citronne στον Πόρο
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. | 12ο Athens Open Air Film Festival: Προβολή της ταινίας «Δράκουλα» του Φράνσις Φορντ Κόπολα στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας

Το Athens Open Air Film Festival, ο δημοφιλής κινηματογραφικός, επιστρέφει με εορταστική διάθεση και ξεχωριστές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. Το Σάββατο 23 Ιουλίου, στις 21;30, θα πραγματοποιηθεί, στο Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας, προβολή της ταινίας «Δράκουλας» του Φράνσις Φορντ Κόπολα με αφορμή την επέτειο τριάντα χρόνων του φιλμ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνέχεια κοινής απόφασης του Φεστιβάλ με τον Δήμο Πεντέλης ως μια προσφορά πολιτιστικής διεξόδου για το κοινό και ως ένδειξη αλληλεγγύης. Ειδικότερα, καλούνται οι θεατές που θα παρευρεθούν στην προβολή και επιθυμούν να συμπαρασταθούν εμπράκτως στους κατοίκους της περιοχής, να συνεισφέρουν με τα κάτωθι είδη πρώτης ανάγκης: Ισοτονικά Αναψυκτικά. Προϊόντα ξηράς τροφής. Φαρμακευτικές αλοιφές για εγκαύματα. Ηλεκτρολύτες.
Σάββατο 23/9, 21:30
Πού: Μέγαρο Δουκίσσης Πλακεντίας | Τέρμα οδού Λόρδου Βύρωνα, Πεντέλη.

2. Park Your Cinema Kids: Προβολή της ταινίας «Εγώ, ο Απαισιότατος» στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών της ενότητας Park your Cinema Kids επιμελείται το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Σάββατο 23/07, 21.00 | «Εγώ, ο Απαισιότατος» / Despicable Me (2010): Σε μια επαρχιακή γειτονιά, υπάρχει ένα μαύρο σπίτι με ένα καλά κρυμμένο καταφύγιο θαμμένο από κάτω του, τόπο διαμονής του πανούργου Γκρου και του απερίγραπτα κωμικού στρατού του από Μinions. Ο Γκρου, που μόνιμα καταστρώνει υποχθόνια πλάνα, έχει αυτήν την περίοδο ένα νέο, μεγαλεπήβολο σχέδιο: να κλέψει το φεγγάρι! Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τις φωνές των: Γιάννη Ζουγανέλη, Θανάση Τσαλταμπάση, κ.ά.
Σάββατο 23/7, 21:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

3. Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους στο θερινό σινεμά ΑΒ στα Πατήσια

Ο Δήμος Αθηναίων, ανάβει τα φώτα στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ, ενός από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, το Athens International Children’s Film Festival, το Cinobo, τον κινηματογράφο Τριανόν και το Ιn-edit Greece, μάς παρουσιάζει σε 33 βραδιές 31 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματα, επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Σάββατο 23 Ιουλίου, στις 21:30 – «Πριν το Ηλιοβασίλεμα»: Σκηνοθεσία: Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ. Ηθοποιοί: Ίθαν Χοκ, Ζουλί Ντελπί. Ο Τζέσι και η Σελίν ξανασυναντιούνται στο Παρίσι εννιά χρόνια μετά τη γνωριμία τους στη Βιέννη. Ο Τζέσι, διάσημος συγγραφέας βρίσκεται σε περιοδεία για το βιβλίο του. Στο λίγο χρόνο που απομένει μέχρι να πάρει το αεροπλάνο για τον επόμενο σταθμό, οι δυο τους περπατούν στην πόλη και συζητούν για τη σχέση τους και τη ζωή τους.
Σάββατο 23/7, 21:30
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Βίνσεντ βαν Γκογκ μέχρι τον Γκριν Γκόμπλιν: Οι αξέχαστες ερμηνείες του Γουίλεμ Νταφόε12.09.2018

Εκθέσεις

4. «Who Will Fight the Dragon?”»: Έκθεση των Αλέκου Κυραρίνη και Νίκου Ποδιά στην Γκαλερί Citronne στον Πόρο

Η Citronne Gallery συνεχίζει το καλοκαιρινό εκθεσιακό της πρόγραμμα στην γκαλερί του Πόρου με την δυαδική έκθεση του Αλέκου Κυραρίνη και του Νίκου Ποδιά, «Who Will Fight the Dragon?”». Ο Αλέκος Κυραρίνης και ο Νίκος Ποδιάς, με κοινές παραστάσεις από τα νεανικά τους χρόνια, συνεκθέτουν μία εικαστική συνήχηση με θέμα τον δράκοντα. Αφετηρία και σκοπός της έκθεσης αυτής είναι η ανάδειξη των δύο αυτών εικαστικών κόσμων οι οποίοι, αν και εμφανώς διαφοροποιούνται ως προς τις συγκυρίες, μπορούν να ταυτιστούν. Στα έργα τους συναντώνται εικαστικές συμπτώσεις, αλλά και διαφοροποιήσεις.
Εγκαίνια: Σάββατο, 23 Ιουλίου 2022, 20:00
Διάρκεια Έκθεσης: 23 Ιουλίου – 10 Σεπτεμβρίου
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα εώς Κυριακή: 19:00 – 23:00
Γκαλερί Citronne, Πλατεία Αφων Βιρβίλη, Πόρος. Τηλ: (+30) 697 9989 684 | Email [email protected] | https://citronne.com/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEnigma 2: Αναδρομική έκθεση του Κωστή Γεωργίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»12.09.2018

5. Vana Ba Afrika Summer Concert & Bazaar: Βραδιά αφρικανικής κουλτούρας στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Τη γιορτή «περιπλάνησης» στην αφρικανική κουλτούρα Vana Ba Afrika Summer Concert & Bazaar, με παραδοσιακή μουσική από συγκροτήματα με κρουστά και μουσικούς από διάφορες χώρες της Αφρικής, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, το Σάββατο 23 Ιουλίου. Ο σύλλογος Vana Ba Afrika,* που διοργανώνει την εκδήλωση, μας προσκαλεί να διασκεδάσουμε όλοι και όλες μαζί στους αφρικάνικους ρυθμούς και υπόσχεται μια μαγική βραδιά με ήχους, χορούς και ζωηρά αφρικάνικα χρώματα από τη νότια μέχρι τη βόρεια και από την ανατολική μέχρι τη δυτική άκρη της ηπείρου, μέσα από χειροτεχνίες, έργα λαϊκής τέχνης και face painting ενώ δεν θα λείψουν τα εδέσματα της τοπικής κουζίνας από διάφορες χώρες.
Σάββατο 23 Ιουλίου, 21:00
Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b