MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
06
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 22 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτισμικές εκδηλώσεις που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα, την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Ακούω ήχον κώδωνος, του Θανάση Παπαγεωργίου στο Αττικό Άλσος

Με μια συρραφή αποσπασμάτων από ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του Μποστ – θεατρικά, πεζά, ποιήματα, λεζάντες, διαφημίσεις, τραγούδια, επιθεωρησιακά νούμερα – που έκανε ο ίδιος ο Θανάσης Παπαγεωργίου θα γιορτάσει το Θέατρο Στοά την επέτειο των 50 χρόνων από την ίδρυσή του. Το έργο ξεκινά με μια βεγγέρα στο σπίτι της Φαύστας και κλείνει με ένα γλέντι για τους γάμους του Ριτσακίου με τον Πάρι. Καλεσμένοι στο γλέντι αυτό είναι οι αξεπέραστοι θεατρικοί ήρωες του Μποστή. 15 ηθοποιοί και μια μικρή λαϊκή ορχήστρα αποτελούμενη από τους ίδιους τους ηθοποιούς του θιάσου με διευθυντή τον Διονύση Τσακνή, θα παραβρεθούν στον γάμο, ο οποίος όμως θα έχει τραγική κατάληξη από την ξαφνική εμφάνιση του Κολόμβου, “που πήγε κι ανακάλυψε την Αμερική” και καθόρισε το μέλλον ολόκληρης της ανθρωπότητας, αλλά και από τη γνωστή απόφαση της Μήδειας να σφάξει τα παιδιά της, λόγω της ερωτικής διαγωγής του Ιάσονα.
22/7 στις 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους , Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)

2. Νέα απ’ τον Θερβάντες, του Κωνσταντίνου Κυριακού στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Πρόκειται για τέσσερα σκηνικά κωμικού χαρακτήρα. Η θεματολογία τους περιστρέφεται γύρω από το θέμα του ερωτικού πάθους, της συζυγικής απιστίας, και των κωμικών ή τραγικών συνεπειών τους. Μέσα σε αυτά αντανακλώνται οι ιδεοψυχαναγκαστικές ψυχολογικές καταστάσεις που συνορεύουν με την τρέλα – περίφημα εκπροσωπούμενες από τον θερβαντινό Δον Κιχώτη. Οι ιστορίες τους φωτίζονται από “χιουμοριστικά παιχνίδια”, με πρωταγωνιστές τούς αιώνια γελοίους τύπους (μπούφοι, ρουφιάνοι, σπουδαστές, προξενήτρες, γεροπαράξενοι, κ.λπ.), με εμφανείς τις επιρροές που άσκησε η commedia dell’arte στο θεατρικό corpus του Θερβάντες.
22/7 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως

3. Σμύρνη 1922-2022, Ελένη Τσαλιγοπούλου στον Πολυχώρο Λιπασμάτων

Αυτό το καλοκαίρι η Ελένη Τσαλιγοπούλου και έξι δεξιοτέχνες μουσικοί, μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι στις αρχές του 20ου αιώνα, γεμάτο από την κοσμοπολίτικη αύρα της πόλης εκείνης που θα αποτελεί πάντα σημείο αναφοράς στην σύγχρονη ιστορία του ελληνισμού. Εκατό χρόνια μετά την θλιβερή επέτειο της μικρασιατικής καταστροφής, η Ελένη Τσαλιγοπούλου και οι συνεργάτες της επιλέγουν να παρουσιάσουν μία συναυλία με διαχρονικά τραγούδια του “σμυρναίικου ύφους”, που γεννήθηκαν την περίοδο του Μεσοπολέμου.
22/7 στις 21:00
Εργοστάσιο Λιπασμάτων Δραπετσώντας, Γρηγορίου Λαμπράκη

4. “Η Πιο Κουφή Μέρα του Φέρις Μπιούλερ” στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Η ταινία  θα προβληθεί σήμερα στο πλαίσιο του Park your Cinema, την ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Η υπόθεση αφορά τον Φέρι Μπιούλερ ο οποίος έχει μια απίστευτη ικανότητα να κάνει σκασιαρχείο και να τη γλιτώνει. Σκοπεύοντας να κάνει μια τελευταία κοπάνα πριν την αποφοίτηση, προσποιείται τον άρρωστο, «δανείζεται» μια Φεράρι και ξεκινά ένα ταξίδι μιας μέρας στους δρόμους του Σικάγο. Στα ίχνη του, όμως, βρίσκεται ο διευθυντής του Γυμνασίου, αποφασισμένος να τον πιάσει στα πράσα. Μία ταινία για έναν έφηβο που αρνείται να μεγαλώσει, για τον οποίο μία ημέρα εκτός των κανόνων του σχολείου ταυτίζεται με την ιδέα της απόλυτης ελευθερίας.
22/7 στις 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364

5. “Azor: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη” στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022

Η ταινία “Azor: Ο Κώδικας του Τραπεζίτη” του Αντρέα Φοντάνα θα προβληθεί στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022. Η υπόθεση αφορά έναν Ελβετό τραπεζίτη που ταξιδεύει στην Αργεντινή του 1980, αντικαθιστώντας έναν συνάδελφό του, ο οποίος εξαφανίστηκε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Οι επαφές του με πλούσιους πελάτες και υψηλά ισταμένους του δικτατορικού καθεστώτος θα τον αποπροσανατολίσουν ακόμα περισσότερο.
20/7 στις 21:00
1o Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b