MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
02
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τετάρτη 20 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Τετάρτη 20 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Jazz στην Πλατεία: Δημήτρης Σεβδαλής Quartet στην Πειραιώς 260

Dimitris Sevdalis @Giannopoulos

Πέντε ξεχωριστά ελληνικά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, ζωντανεύουν τις καλοκαιρινές μας βραδιές στην Πειραιώς 260. Σήμερα 20 Ιουλίου, θα απολαύσουμε το Δημήτρη Σεβδαλή Quartet (Δημήτρης Σεβδαλής πιάνο, Γιώργος Κωστόπουλος μπάσο, Carlos Menendez κρουστά, Δημήτρης Κλωνής ντραμς), όπου θα δώσει μία ξεχωριστή νότα στην βραδιά μας.
20/07 στις 23:00
Πειραιώς 260 (Πλατεία), Ταύρος

2. Οι Gadjo Dilo στην Πλατεία Τζιτζιφιών

Οι Gadjo Dilo παντρεύουν την τσιγγάνικη jazz παράδοση, εμπνευσμένοι από τον θρυλικό κιθαρίστα της gypsy swing Django Reinhardt, με αγαπημένα ελληνικά τραγούδια κυρίως της σκηνής του ‘50 και ‘60, δημιουργώντας το δικό τους μοναδικό μουσικό στυλ, το «Manouche De Grec». Το συγκρότημα παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έντονο το «Ελληνικό» στοιχείο αλλά και με αναφορές στα αμερικανικά jazz standards τα γαλλικά τραγούδια του μεσοπολέμου και το ρεμπέτικο.
20/7 στις 21:15
Πλατεία Τζιτζιφιών

3. “Ο άγνωστος του εξπρές” στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022

Η ταινία “Ο άγνωστος του εξπρές” σε σκηνοθεσία του Άλφρεντ Χίτσκοκ θα προβληθεί στο Open Air Film Festival Stroggylo 2022. Σε ένα τρένο, ο Γκάι, ένας τενίστας με προβληματικό γάμο, προσποιείται ότι βρίσκει την ιδέα του άγνωστου συνταξιδιώτη του Μπρούνο διασκεδαστική: του προτείνει να «ανταλλάξουν» δολοφονίες, να σκοτώσει εκείνος τη σύζυγο του Γκάι και ο Γκάι τον δικό του πατέρα, δίνοντας ο ένας άλλοθι στον άλλον. Πρόκειται για μία διασκευή του μυθιστορήματος της Πατρίσια Χάισμιθ και μια από τις καλύτερες ταινίες του Χίτσκοκ πάνω στο θέμα της μεταβίβασης της ενοχής.
20/7 στις 21:00
1o Γυμνάσιο – 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23, Άγιος Δημήτριος

4. Το αίμα νερό… γίνεται, σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Κριθαριώτη, στο Φεστιβάλ Γαλατσίου

Η θεατρική παράσταση “Το αίμα νερό… γίνεται” σε σκηνοθεσία του Οδυσσέα Κριθαριώτη θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Γαλατσίου 2022 “Παρέα με τ’ αστέρια”. Ένα έργο που θίγει τη σχέση ανάμεσα σε  δύο βαμπίρ, που επιβιώνουν στο σήμερα, με όλες τις δυσκολίες των καιρών της σύγχρονης εποχής. Μέσα από μια αλληγορία καταστάσεων, σατιρίζονται συμβάντα της κοινωνικής κατάστασης των ανθρώπων, όπως αυτή, έχει διαμορφωθεί στις μέρες μας, όπου επηρεάζει άμεσα τη ζωή των βαμπίρ.
20/7 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Άλσους Βεΐκου, Λεωφόρος Βεΐκου & Αναγεννήσεως, Γαλάτσι

5. “Αστέρι μου, Φεγγάρι μου…”: Συναυλία με τον Στέφανο Κορκολή στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Μια μουσική βραδιά εμπνευσμένη από το έργο των Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη. Η μουσική βραδιά “Αστέρι μου, Φεγγάρι μου” γεννήθηκε με αφορμή την συνεργασία των δυο αδερφών. Μία συναυλία υπό την καλλιτεχνική σφραγίδα του Στέφανου Κορκολή και της Σοφίας Μανουσάκη, βασικούς ερμηνευτές του έργου του Μίκη Θεοδωράκη. Η προσέγγιση του έργου του μεγάλου συνθέτη γίνεται, με ένα πιάνο και μια φωνή, με σκοπό την ανάδειξη των μελωδιών και των στίχων. Μία συναυλία που γίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Αθήνα μία Σκηνή” του Δήμου Αθηναίων.
20/7 στις 21:00
Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία Free City.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe Ellinikon Experience Park: Πλούσιο καλοκαιρινό πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων για όλους12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b