MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Α.Τ. Ομόνοιας για την παραβατικότητα στο κέντρο

Με μια νέα επιστολή, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, κάτοικοι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες του κέντρου της Αθήνας εκφράζουν την ανησυχία τους για την αυξανόμενη παραβατικότητα στην περιοχή και καλούν σε διαμαρτυρία έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας.

Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου: Παράσταση διαμαρτυρίας στο Α.Τ. Ομόνοιας για την παραβατικότητα στο κέντρο
Monopoli Team

Με μια νέα επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς και τον Δήμαρχο Αθηναίων, το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικού Θεάτρου, κάτοικοι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες του κέντρου της Αθήνας, εκφράζουν για μια ακόμη φορά την ανησυχία τους για την αυξανόμενη παραβατικότητα στην περιοχή γύρω από το κτίριο Τσίλλερ και καλούν την Τρίτη 19 Ιουλίου, στις 11:00 π.μ., σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Ανοιχτή Επιστολή Προς:

  • Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο
  • Δήμαρχο Αθήνας, κ. Κώστα Μπακογιάννη
  • Υπουργό Πολιτισμού, κ. Λίνα Μενδώνη
  • Υπουργό Τουρισμού, κ. Βασίλη Κικίλια

Η ανησυχία μας για την κατάσταση που παγιώνεται στη περιοχή κάτω από την Πλατεία Ομονοίας και γύρω από τα κτήρια που στεγάζουν το Εθνικό Θέατρο παραμένει έντονη, καθώς τίποτα δεν φαίνεται να έχει αλλάξει επί της ουσίας.

Μόλις δύο στενά κάτω από την πλατεία Ομονοίας η ανομία και οι παραβατικές συμπεριφορές αυξάνονται καθημερινά. Παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων στην περιοχή, παρά τις συνεχείς οχλήσεις των κατοίκων με ενημερώσεις, διαμαρτυρίες, επικοινωνίες με υψηλόβαθμα στελέχη Υπουργείων, ακόμη και εξώδικες διαμαρτυρίες, αυτό που εξακολουθούμε να βιώνουμε είναι ο φόβος και η ανασφάλεια ακόμα και για την ίδια την σωματική μας ακεραιότητα.

Το «επίσημο» εμπόριο, η διακίνηση και η διανομή των ναρκωτικών ουσιών του Κέντρου της Αθήνας πρέπει να σταματήσει.

Είναι εξοργιστικό να γίνονται όλα αυτά ανενόχλητα δίπλα από το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, στο πίσω μέρος του κτηρίου της Δημοτικής Αστυνομίας.

Ήρθε η ώρα το σημείο συνάντησης διακινητών και εξαρτημένων ατόμων να γίνει σημείο διαμαρτυρίας των περιοίκων, απέναντι στις τραγικές συνέπειες που έχουν η διακίνηση και η χρήση για την υγεία και την ασφάλεια όλων μας. Πρέπει να πάψουν οι δρόμοι και τα πεζοδρόμια, όσο και τα εγκαταλελειμμένα κτίρια να μετατρέπονται σε κρυψώνες, καταφύγια και αφοδευτήρια.

Ήρθε η ώρα η αδιαφορία, τόσο της δημοτικής αρχής όσο και της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την επίλυση του μεγάλου προβλήματος της εμπορίας και διακίνησης των ναρκωτικών στην περιοχή, να λάβει τέλος.

Ήρθε η ώρα, αν δε δοθεί άμεσα λύση τόσο για τους εξαρτημένους συμπολίτες μας, όσο και για τη διαρκή υποβάθμιση της περιοχής λόγω του εμπορίου ναρκωτικών, το  πρόβλημα να αντιμετωπιστεί μέσα από  δυναμικές κινητοποιήσεις που θα υπερασπιστούν τη περιοχή που ζούμε και εργαζόμαστε αλλά και φιλοξενούμε καθημερινά θεατές θεατρικών παραστάσεων. Οι πολίτες πρέπει να μπορούν να κυκλοφορούν άφοβα και να εξυπηρετούνται από τα καταστήματα της περιοχής και οι τουρίστες που έρχονται από όλα τα μέρη του κόσμου, να μπορούν να έχουν στα ξενοδοχεία της περιοχής μία αξιοπρεπή διαμονή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο Εθνικό Θέατρο είναι και το κοινό του12.09.2018

Σας καλούμε για άλλη μια φορά, σε άμεσες και ουσιαστικές παρεμβάσεις που στόχο θα έχουν την απομάκρυνση κάθε παράνομης δραστηριότητας και θα εξασφαλίζουν την ηρεμία και την ασφάλεια στην περιοχή. Ταυτόχρονα καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 19/7/2022 και ώρα 11:00 έξω από το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, Βερανζέρου 24.

Κάτοικοι, Επαγγελματίες και Εργαζόμενοι του Κέντρου της Αθήνας». 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b