MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 15 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Πέμπτη 15 Ιουλίου.

Monopoli Team

1.Οι Arrested Development στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Στο πλαίσιο της σειράς συναυλιών Parklife, οι Arrested Development έρχονται την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 21.00 στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Το συγκρότημα που κάποτε ονομάστηκε το “καλύτερο συγκρότημα του 1992” και έκτοτε έχει πουλήσει περισσότερα από 4 εκατομμύρια αντίτυπα, έχει κερδίσει δύο βραβεία Grammy και έχει παίξει σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη, θα βρεθεί στη χώρα μας για μία αυθεντική hip-hop βραδιά.
15/07 στις 21:00
Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος, ΚΠΙΣΝ, Λεωφ. Ποσειδώνος 10, Καλλιθέα

2. «Οι Άγγελοι της Σμύρνης» με τη Ζωή Παπαδοπούλου στο Θέατρο Κολωνού

Η συγγραφέας Διδώ Σωτηρίου, η φωτογράφος Νέλλη Σουγιουλτζόγλου (γνωστή ως Nelly’s) και η στιχουργός Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου συναντιούνται επί σκηνής με την σπουδαία ερμηνεύτρια Ζωή Παπαδοπούλου και πλέκουν μια μουσική παράσταση με κείμενα, προβολές και τραγούδια. Οι τρεις σημαντικές κυράδες της Ρωμιοσύνης με την κοινή καταγωγή από το Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας έγιναν οι Άγγελοι του πολιτισμού της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο. Την Ζωή Παπαδοπούλου συνοδεύουν τρεις σπουδαίοι μουσικοί στο πιάνο, την κιθάρα και το μπουζούκι σ ένα ξεχωριστό μουσικό ταξίδι, στο οποίο ζωντανεύουν εικόνες, μουσικές και συνήθειες από την αίγλη της Σμύρνης. Εικόνες από την καταστροφή, τη συνέχεια του ξεριζωμού, αλλά και τη ζωή μετά. Μαζί τους στη θεατρική αφήγηση η καταξιωμένη ηθοποιός Χρύσα Παπά. Ζωντανεύει ο πολιτισμός που δημιουργήθηκε και ακόμη συνεχίζει να δείχνει τον δρόμο , μέσα από επιλεγμένα τραγούδια που προσφέρουν την αισιοδοξία που χρειαζόμαστε για να κοιτάξουμε το μέλλον (« Πήρα απ’ τη νιότη χρώματα », « Ηλιοβασιλέματα », « Αμάν Κατερίνα μου », « Δημητρούλα μου » κ.α.)
15/07 στις 21:00
Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός

3. Jazz στην Πλατεία: Melina Paxinos Quartet στην Πειραιώς 260

Τζαζ νότες συνοδεύουν φέτος τις φεστιβαλικές νύχτες, με ελεύθερη είσοδο. Πέντε ξεχωριστά ελληνικά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, δίνουν την επίγευση των παραστάσεων και ζωντανεύουν μαγικά τις βραδιές μας στην Πειραιώς 260. Στις 14 – 16 Ιουλίου υποδεχόμαστε το Melina Paxinos Quartet (Melina Paxinos σαξόφωνο, Γιάννης Παπαδόπουλος πιάνο, Ντίνος Μάνος μπάσο, Δημήτρης Κλωνής ντραμς).
15/07 στις 23:00
Πειραιώς 260, Ταύρος

4. Η μεγάλη πλεκτάνη του Jordi Galceran στο Αττικό Άλσος

Ένας διεφθαρμένος υπουργός. Μια υπάλληλος της εταιρίας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα. Ένα κολ γκερλ με άποψη. Ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά είναι πολύ περισσότερα… Είναι οι ήρωες της πολύ έξυπνης κωμωδίας του Jordi Galceran «Η μεγάλη πλεκτάνη (Fuga»), σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου και παραγωγή της Erofili Productions, που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Πρωταγωνιστούν οι Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας, Κατερίνα Νικολοπούλου.
15/07 στις 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους, Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)

5. ARTΕΜΕΙΣ festival 2022 στο Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2022 -ένα φεστιβάλ “νεολαίας, νέων απόψεων και δημιουργικών ιδεών”- πραγματοποιείται η συναυλία με τους Amalia and the Architects, Αθηνά Κοντοδήμα, Θέμος Σκανδάμης, αλλά και η παράσταση Compagnie Art Hybride από τη Χορευτική Ομάδα Μεράκι.
15/07 στις 21:00
Αίθριο Θέατρο Αμαρουσίου, Λεωφόρος Κηφισίας 219

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στην κατηγορία Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b