MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 14 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Πέμπτη 14 Ιουλίου.

Monopoli Team

1.Μαρία Παπαγεωργίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου

Μετά τις sold out εμφανίσεις της στη σκηνή του Gazarte και ύστερα από μία σειρά επιτυχημένων εμφανίσεων στην κεντρική σκηνή του Σταυρού του Νότου, η Μαρία ταξιδεύει τώρα σε όλη την Ελλάδα και μεταφέρει το πάθος και τη συγκίνηση των ερμηνειών της καθώς και τις ξεχωριστές, προσωπικές παραστάσεις της, σε επιλεγμένους συναυλιακούς χώρους κάτω από τον έναστρο καλοκαιρινό ουρανό. Την Πέμπτη 14 Ιουλίου, εμφανίζεται στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου στην Αθήνα.
14/07 στις 21:00
Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου, (Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλ. Αγ. Γεωργίου)

2. Μυστήριο 81 – Των Σιωπηλών Σπαράγματα: Λένα Πλάτωνος & Μαρία Φαραντούρη στην Ελευσίνα 2023

Μια σπουδαία συνάντηση μεταξύ δυο κορυφαίων καλλιτέχνιδων, της Λένας Πλάτωνος και της Μαρίας Φαραντούρη, διοργανώνει η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας.Ημουσική παράσταση «Των Σιωπηλών Σπαράγματα» βασίζεται σε λυρικές αφηγήσεις και διασωθέντα έργα άγνωστων ποιητριών του Αρχαίου Κόσμου, σε μουσική Λένας Πλάτωνος, απόδοση στα νέα ελληνικά από τον Θάνο Τσακνάκη, ερμηνεία Μαρίας Φαραντούρη, και χορογραφία Δάφνι Κόκκινου.
14/07 στις 21:00
Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας
Είσοδος Ελεύθερη (Απαραίτητη η κράτηση θέσεων) στο 2023eleusis

3. Jazz στην Πλατεία: Melina Paxinos Quartet στην Πειραιώς 260

Φωτογραφία: Giannopoulos

Τζαζ νότες συνοδεύουν φέτος τις φεστιβαλικές νύχτες, με ελεύθερη είσοδο. Πέντε ξεχωριστά ελληνικά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, δίνουν την επίγευση των παραστάσεων και ζωντανεύουν μαγικά τις βραδιές μας στην Πειραιώς 260. Στις 14 – 16 Ιουλίου υποδεχόμαστε το Melina Paxinos Quartet (Melina Paxinos σαξόφωνο, Γιάννης Παπαδόπουλος πιάνο, Ντίνος Μάνος μπάσο, Δημήτρης Κλωνής ντραμς).
14/07 στις 23:00
Πειραιώς 260, Ταύρος

4. «Ειρήνη» του Αριστοφάνη από την ομάδα The Young Quill στο Θέατρο Κολωνού

Η ομάδα The Young Quill παρουσιάζει μία μεταφορά και διασκευή για παιδιά και εφήβους της κωμωδίας του Αριστοφάνη, «Ειρήνη». Η παράσταση πλαισιώνεται από πρωτότυπη μουσική, χορό και ζωντανό τραγούδι. Ο σκηνικός χώρος αποτελείται από διάφορα υπερμεγέθη και εντυπωσιακά αντικείμενα τα οποία συμβάλλουν στην εξέλιξη της πλοκής του έργου. Παραδείγματος χάριν, ένα υπερμέγεθες σκαθάρι -μεγαλύτερο από τον άνθρωπο- μεταφέρει τον Τρυγαίο στους ουρανούς. Στο σώμα ή το κουστούμι κάθε χαρακτήρα του έργου εντοπίζεται ενσωματωμένο ένα διογκωμένο σκηνικό αντικείμενο το οποίο συμβολίζει με καθαρότητα και πολύ χιούμορ την προσωπικότητα του κάθε ήρωα, όπως το μεγάλο handsfree του Ερμή και το τεράστιο αλλά άδειο πορτοφόλι του Τρυγαίου.
14/07 στις 20:30
Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός

5. Αγγέλα Παπάζογλου, σε σκηνοθεσία Λάμπρου Λιάβα – Άννα Βαγενά στο Ανοιχτό Θέατρο Δεξαμενής Κορωπίου

Το Θέατρο “Μεταξουργείο” θα παρουσιάσει σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, την ιστορική παράσταση “Αγγέλα Παπάζογλου” με την Άννα Βαγενά. Η παράσταση, που βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργη Παπάζογλου “Ονείρατα της άκαυτης και της καμμένης Σμύρνης”, σε θεατρική προσαρμογή και μουσική επιμέλεια του Λάμπρου Λιάβα, μετράει 23 χρόνια ζωής από το 1999, που πρωτοανέβηκε και ήταν η πρώτη θεατρική αναφορά στη Μικρασιατική Καταστροφή, την προσφυγιά και τον ξεριζωμό.
14/07 στις 21:00
Ανοιχτό θέατρο Πλατείας Δεξαμενής, Κορωπί

Περισσότερες δωρεάν στην κατηγορία Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b