MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 12 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Τρίτη 12 Ιουλίου.

Monopoli Team

1.#pamegravaMusicFest: Συναυλία με τους Dzingovic, Sophie Lies, Παιδί Τραύμα στο Θέατρο Γκράβας

Με γλυκές μελωδίες και πλούσιες ενορχηστρώσεις, ταξιδιάρικη ατμόσφαιρα και συναισθηματικούς στίχους, ο Θανάσης Dzingovic ετοιμάζει ένα live με ονειρική διάθεση. Αγαπημένα μας τραγούδια όμορφα διασκευασμένα, μελωδικός ήχος και λιτές ενορχηστρώσεις, θα συναντήσουν τα τραγούδια της Sophie Lies όπως τα «Μεγάλα Παιδιά», συνομιλώντας μουσικά και συναισθηματικά με τους ανθρώπους που θα βρεθούν γύρω της, κάτω και πάνω από τη σκηνή. Η μπάντα «Παιδί Τραύμα» έρχεται για πρώτη φορά στη Γκράβα για να αφιερώσουμε τραγούδια, να τραγουδήσαμε δυνατά και να χορέψουμε κάτω από τον ουρανό της Αθήνας.
12/07 στις 21:00
Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Γκράβα

2. Αντιγονισμοί: Σειρά συζητήσεων σε επιμέλεια του Διονύση Καψάλη στην Πειραιώς 260

Με την Αντιγόνη στο επίκεντρο και υπό μια σύγχρονη οπτική συνεχίζονται στον Χώρο Β της Πειραιώς 260, οι «Αντιγονισμοί», σειρά συζητήσεων με επιμέλεια του Συγγραφέα και Συμβούλου του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σε θέματα Λογοτεχνίας, Διονύση Καψάλη. Στις 12 Ιουλίου θα ακούσουμε τη συζήτηση «Ποιήσεις και μεταποιήσεις».
12/07 στις 18:00-20:00
Πειραιώς 260 (Χώρος Β), Ταύρος
Ελεύθερη είσοδος με δελτίο προτεραιότητας από τα εκδοτήρια της Πειραιώς 260 (από τις 17:00 την ημέρα της συζήτησης)

3. 6ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών

Το πολυαγαπημένο ραντεβού του αθηναϊκού κοινού με το κλασικό γαλλικό κινηματογράφο, το Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου, επιστρέφει για έκτη χρονιά. Στις 12 Ιουλίου θα απολαύσουμε την ταινία “Lumière d’été / Καλοκαιρινό φως” του Ζαν Γκρεμιγιόν (Jean Grémillon) – 1943 – 112’, με τους: Μαντλέν Ρενό, Πιερ Μπρασέρ, Μαντλέν Ρόμπινσον, Πολ Μπέρναρντ, Γκιόργκι Μαρσάλ. Υπόθεση: Στο άγριο τοπίο των Άλπεων της Προβηγκίας, βρίσκεται ένα πανδοχείο που το διευθύνει μια πρώην χορεύτρια όπερας, η οποία ζει εκεί από αγάπη για τον τοπικό άρχοντα. Υποδέχεται διάφορους πελάτες, μια νεαρή κοπέλα που έχει έρθει να βρει έναν έρωτα που ποτέ δεν εμφανίζεται, έναν αποτυχημένο και καταστροφικό ζωγράφο, έναν νεαρό υπεύθυνο εργοταξίου… άνθρωποι που αναζητούν την αδελφή ψυχή τους, σημαδεμένοι από το παρελθόν, χαρακτήρες σε αναζήτηση… ένα δράμα καραδοκεί.
12/07 στις 21:30
Γαλλική Σχολή Αθηνών – Κήπος, Διδότου 6, Κολωνάκι, Αθήνα

4. Χορευτική Πανούκλα / Dancing Plague του Κωνσταντίνου Μάρκελλου στο Αττικό Άλσος

Μετά την-βασισμένη σε αληθινή ιστορία-“Απαγωγή της Τασούλας” (Υποψηφιότητα Βραβείου “Μελίνα Μερκούρη 2020” για την Ελένη Στεργίου), ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Μάρκελλος παρουσιάζει το δεύτερο Θεατρικό του έργο με τίτλο “Χορευτική Πανούκλα/ Dancing Plague”, εμπνεόμενος από ένα, επίσης, πραγματικό γεγονός που έλαβε χώρα στο μεσαιωνικό Στρασβούργο και μέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα μεγάλα, άλυτα μυστήρια της Ιστορίας.
12/07 στις 21:00
Θέατρο Αττικού Άλσους, Οικονομίδου και Καρπενησιώτη (περιφερειακός Γαλατσίου)
Κρατήσεις θέσεων θα γίνονται μέσω του www.ticketservices.gr

5. «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ» του Joe Osborne στο Θέατρο Κολωνού

“Το Πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέυ” βασισμένο στο μυθιστόρημα του Oscar Wilde αλλά στην εκδοχή του John Osborne, από τους Θεατρίνων Θεατές, σε σκηνοθεσία Γιώργου Λιβανού. Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Λιβανός, Γιάννης Τσιώμου, Μάνος Χατζηγεωργίου, Αγάπη Μανουρά, Μαρία Δρακοπούλου, Σωτήρης Αντωνίου, Γιώργος Καρατζάς.Guest star ως Λαίδη Άγκαθα η Καίτη Ιμπροχώρη & στον ρόλο του Ντόριαν Γκρέυ ο Στάθης
Παναγιωτίδης.
12/07 στις 21:00
Θέατρο Κολωνού, Ιωαννίνων & Καπανέως, Κολωνός

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b