MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 8 προτάσεις για την Κυριακή 10 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Κυριακή 10 Ιουλίου 2022.

Βραδιά αφιερωμένη στον Ροβήρο Μανθούλη στον κινηματογράφο Ριβιέρα (Εξάρχεια)
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. Βραδιά αφιερωμένη στον Ροβήρο Μανθούλη στον κινηματογράφο Ριβιέρα (Εξάρχεια)

Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 στις 08:00 το βράδυ, στον φιλόξενο κινηματογράφο Ριβιέρα στα Εξάρχεια, θα πραγματοποιηθεί βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη και διανοητή, Ροβήρο Μανθούλη, με αφορμή την επέτειο γέννησης του. Η βραδιά θα περιλαμβάνει: Προβολή από το αυθεντικό πρωτότυπο σε κόπια των 35 χιλιοστών της αξεπέραστης κινηματογραφικής δημιουργίας του Ρ. Μανθούλη: «Μπλουζ με σφιγμένα δόντια». Βίντεο από «καταθέσεις» του ίδιου (για τον ιστορικό κινηματογράφο VOX, για τον «αθέατο σκηνοθέτη», για την περιπέτεια των «Μπλουζ» στην Αμερική). Με μαρτυρίες φίλων: Για τα χρόνια της Χούντας και τις κοινές διαδρομές, ο Φώντας Λάδης. Για τα χρόνια στο Παρίσι, ο Γιάννης Μαυροειδάκος, ιδρυτής του βιβλιοπωλείου- εκδόσεις «Δεσμός» στη Γαλλία. Για τα χρόνια στην ΕΡΤ, η Ντέπυ Βρεττού, ραδιοφωνική παραγωγός. Κι η βραδιά κλείνει δίπλα στο μπαρ με κουβέντα και το Γιάννη Μόνο με τη φυσαρμόνικά του, που θα παίζει ζωντανά.
Κυριακή 10/7, 20:00
Είσοδος Ελεύθερη
Χώρος: Ριβιέρα, Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια. Τηλέφωνο: 210 3844827.

2. Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους στο θερινό σινεμά ΑΒ στα Πατήσια

Blade Runner

Ο Δήμος Αθηναίων, ανάβει τα φώτα στον Θερινό Κινηματογράφο ΑΒ, ενός από τους πιο ιστορικούς κινηματογράφους της Αθήνας, για δεύτερη χρονιά, στο πλαίσιο του Culture is Athens / Πολιτισμός είναι η Αθήνα. Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival, το Athens International Children’s Film Festival, το Cinobo, τον κινηματογράφο Τριανόν και το Ιn-edit Greece, μάς παρουσιάζει σε 33 βραδιές 31 ξεχωριστές προτάσεις, με μοναδικά αφιερώματα, επανεκδόσεις αγαπημένων ταινιών αλλά και μια πολυαναμενόμενη πρεμιέρα. Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει αφιέρωμα στον Βαγγέλη Παπαθανασίου, έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες και πρωτοπόρο της ηλεκτρονικής μουσικής, που έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Μάιο και τον οποίο η Τεχνόπολη τιμά με τις προβολές των ταινιών, «Οι Δρόμοι της Φωτιάς» σε σκηνοθεσία Χιου Χάντσον, το Σάββατο 9 Ιουλίου και Blade Runner σε σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ, την Κυριακή 10 Ιουλίου.
Σάββατο 9/7 και Κυριακή 10/7 στις 21:30
Εισιτήριο: 5€. Προπώληση: viva.gr
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

3. Park your Cinema Kids: Προβολή της live-action ταινίας της Ντίσνεϋ «Η Πεντάμορφη και το Τέρας»

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί το κοινό κάθε ηλικίας σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες επιλέγει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ).  Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 21.00 | «Περσέπολις» / Persepolis (2007), σε σκηνοθεσία Marjane Satrapi και Vincent Paronnaud. Το κόμικ της Ιρανής Marjane Satrapi, αστείο και ταυτόχρονα λυπητερό, ειλικρινές και αποκαλυπτικό, παρουσιάζει την αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού –τη δική της– και το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, στα δύσκολα χρόνια της ανατροπής του Σάχη, της Ισλαμικής Επανάστασης και του πολέμου Ιράν-Ιράκ.
Κυριακή 10/7, 21:00
Ελεύθερη είσοδος
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

4. Μυστήριο 23_Σινέ-Ελευσίς. IN SITU realities: Το πρώτο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ της Ελευσίνας είναι γεγονός

Η 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου τη δράση παρακαταθήκης Μυστήριο 23_Σινέ-Ελευσίς: IN SITU realities, σηματοδοτώντας την έναρξη του πρώτου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ στην ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας. Κυριακή 10 Ιουλίου: Γραμμές ΟΣΕ | Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Ελευσίνας: 21:15 Οι παραλίες της ζωής μου της Ανιές Βαρντά (The Beaches of Agnès, 2008, 112′)  Κατάλληλη | Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου – 21:30 Συναντώντας τον Γκορμπατσόφ των Βέρνερ Χέρτσογκ και Αντρέ Σίνγκερ (Meeting Gorbachev, 2018, 90′) Κατάλληλη.
Κυριακή 10/7, από τις 21:00 
Είσοδος Ελεύθερη με προαιρετική κράτηση θέσης εδώ.
Γραμμές ΟΣΕ Παλαιού Σιδηροδρομικού Σταθμού Ελευσίνας & Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου (Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα). | https://2023eleusis.eu/ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη12.09.2018

Εκθέσεις

5. Burning Issues – Merimbula: Έκθεση της Δανάης Στράτου στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων – Τελευταία Ημέρα

Ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή 10 Ιουλίου, η νέα ατομική έκθεση «Burning Issues – Merimbula» της διακεκριμένης εικαστικού Δανάης Στράτου, η οποία παρουσιάζεται στο Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων. Η έκθεση αποτελείται από δύο εγκαταστάσεις οι οποίες μεταμορφώνουν ριζικά το Κέντρο Τεχνών. Η Δανάη Στράτου κατασκευάζει ένα εμβυθιστικό περιβάλλον, όπου η φωτιά, οι συμβολισμοί και οι καταστροφικές της συνέπειες παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο: οι επισκέπτες θα εισδύουν σε έναν χώρο πνευματικής αφύπνισης, σε έναν χώρο κάθαρσης και εξαγνισμού, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια της περιβαλλοντικής τους συνείδησης.
Διάρκεια Έκθεσης:25 Μαΐου – 10 Ιουλίου 2022
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00 – 19:00 και Σάββατο/Κυριακή: 10:00 – 15:00
Είσοδος Ελεύθερη
Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων, Βασ. Σοφίας, Πάρκο Ελευθερίας. Πληροφορίες: 210 7232604, 210 7224028, Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής.

6. Athens Photo World Teens: Έκθεση εφήβων φωτογράφων στο ΚΠΙΣΝ και σε τρεις δήμους της Αττικής

Για τρίτη χρονιά, στο πλαίσιο του Athens Photo World διοργανώνεται και η έκθεση Εφήβων Φωτογράφων με παρουσία φέτος για πρώτη φορά σε τέσσερα σημεία της πόλης. Κεντρική ιδέα και τίτλος της φετινής έκθεσης είναι «Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον». Φέτος, η έκθεση παρουσιάζεται σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της πόλης. Σε συνεργασία με τρεις διαφορετικούς δήμους από 17 Ιουνίου έως και 17 Ιουλίου και το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από 1 έως και 31 Ιουλίου. το έργο των εφήβων παρουσιάζεται σε υπαίθριους χώρους, προσβάσιμους από το κοινό, σε κάθε γωνιά της πρωτεύουσας. Στόχος είναι η ενθάρρυνση των εφήβων να βγουν έξω, μετά τον επίμονο και επίπονο εγκλεισμό, να χαρούν την ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος γύρω τους, ανακαλύπτοντας ταυτόχρονα τη φύση και τις δυνατότητες ψυχαγωγίας που προσφέρονται από αυτήν τόσο σε προσωπικό όσο και ομαδικό επίπεδο.
Διάρκεια Έκθεσης: 1-31 Ιουλίου 2022
Δευτέρα έως Κυριακή: 06:00
Είσοδος: Ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤάικα Γουαϊτίτι: Ο απολαυστικός δημιουργός που έγινε ο πιο περιζήτητος άνθρωπος στο Χόλιγουντ12.09.2018

Εκδηλώσεις

7. Taste Of Athens 2022: 4 ημέρες γεμάτες γεύση, μουσική και διασκέδαση στο Ζάππειο

Το μεγαλύτερο και πιο νόστιμο γαστρονομικό event της Ελλάδας «Taste of Athens 2022» επιστρέφει στο Ζάππειο, για 4 ημέρες, από τις 7 έως 10 Ιουλίου, γεμάτες γεύση, διασκέδαση και απόλαυση. 10 από τα καλύτερα εστιατόρια της χώρας, κορυφαίοι chef, εμβληματικά πιάτα και ένα γεμάτο πρόγραμμα μουσικής και διασκέδασης σας περιμένουν στο κέντρο της πόλης, με εισιτήρια από 8€.
7-10 Ιουλίου 2022
Ζώνες λειτουργίας 07-10 Ιουλίου: Πέμπτη & Παρασκευή: Dinner: 19:00 – 23:00 και Σάββατο & Κυριακή:    Lunch: 12:00 – 16:00 & Dinner: 19:00 – 23:00.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
Ζάππειο, Λεωφ. Βασιλίσσης Όλγας, Αθήνα/ Τηλ.:21 0322 3509
Περισσότερες πληροφορίες για το Taste of Athens θα βρείτε εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑJeff Mills: Από το μέλλον στο Ηρώδειο12.09.2018

Βιβλίο

8. | 5ο Θερινό Βιβλιοστάσιο: Νέες εκδόσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις και συζητήσεις στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Η Σύμπραξη Εκδοτικών Εγχειρημάτων μάς προσκαλεί, από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου, στο 5ο Θερινό Βιβλιοστάσιο, το οποίο και θα λάβει χώρα στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Μια ιδιαίτερη συνάντηση μικρών εκδοτικών εγχειρημάτων με νέες εκδόσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις, συναντήσεις και μπαρ. Κυριακή 10 Ιουλίου: 19.30 | Η λογοτεχνία σε δυστοπικούς καιρούς: Το «Εμείς» του Γιεβγκένι Ζαμιάτιν: Με αφορμή την επανέκδοση του βιβλίου «Εμείς» του Γιεβγκένι Ζαμιάτιν από τις εκδόσεις Έρμα, θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με την Σοφία Αυγερινού, μεταφράστρια και τον Φιλήμονα Πατσάκη, συγγραφέα. Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης Νίκος Κατσιαούνης. 21.15 | Το Ρεμπέτικο στην τέχνη: Με αφορμή το νέο βιβλίο του Δημήτρη Κατσορίδα «Το Ρεμπέτικο στην τέχνη» (εκδόσεις RedMarks), βρίσκονται και συνομιλούν ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, τραγουδιστής, η Μάνια Παπαδημητρίου, ηθοποιός-σκηνοθέτις και ο Γιώργος Αλτής, μουσικός-συγγραφέας. Τη συζήτηση συντονίζει η Φαίη Τζανετοπούλου, σκηνοθέτις.
7-10 Ιουλίου 2022
Ωράριο: 18:00-23:00 | Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ
Κτίριο Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Θησείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑπό τον Φόρεστ Γκαμπ μέχρι τον Ναυαγό: Πέντε ερμηνείες του Τομ Χανκς που έχουν αφήσει εποχή12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b