MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν στην πόλη

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και εμείς συγκεντρώσαμε δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε στην Αθήνα το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου.

Monopoli Team

1.Δείπνο με φίλους του Ντόναλντ Μάργκιουλις στο Κηποθέατρο Παπάγου

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκονται δύο παντρεμένα ζευγάρια, που ύστερα από 20 χρόνια, το ένα βρίσκεται στα πρόθυρα του χωρισμού και το άλλο χάνεται στη ρουτίνα του έγγαμου βίου. Ο επεισοδιακός χωρισμός των μεν, θα φέρει τους δε, μπροστά σε έναν καθρέπτη, βγάζοντας στην επιφάνεια απωθημένα, μικρές ζήλιες και την ουσιαστική φθορά που προκαλείται στις ανθρώπινες σχέσεις. Όπως εύστοχα διαπιστώνει ο συγγραφέας “ο χρόνος ταΐζει το θηρίο που σκοτώνει το γάμο”. Έπειτα από καιρό, οι χωρισμένοι ξαναφτιάχνουν πιο κατασταλαγμένα τις ζωές τους, κάτι που δημιουργεί τριγμούς στις σχέσεις με τους φίλους τους, ίσως επειδή εκείνοι δεν τολμούν να μιμηθούν το παράδειγμά τους. Όμως, αποφασίζοντας να παλέψουν μέχρι τέλους, προχωρούν σε αμοιβαίες προσπάθειες και υποχωρήσεις. Ηθοποιοί: Σταύρος Νικολαΐδης (Τομ), Ιωάννα Πηλιχού (Μπεθ), Μάνος Αντωνίου (Γκέιμπ), Φιλίτσα Καλογεράκου (Κάρεν). Στο πλαίσιο του 28ου Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού.
09/07 στις 21:00
Άλσος Παπάγου, οδός Κορυτσάς

2. Park Your Cinema Kids: Η Πεντάμορφη και το Τέρας στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τις ταινίες που απευθύνονται σε ενήλικες επιλέγει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (ΦΚΘ), ενώ το πρόγραμμα των παιδικών ταινιών της ενότητας Park your Cinema Kids επιμελείται το Παιδικό και Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας (AΤΗICFF). Υπόθεση: Η κλασική ιστορία ακολουθεί το υπέροχο ταξίδι της Μπελ, μιας πανέμορφης και ανεξάρτητης νεαρής κοπέλας, που φυλακίζεται από ένα Τέρας στο κάστρο του. Παρά τους φόβους της, γίνεται φίλη με τα μαγεμένα πράγματα που ζουν στο κάστρο και μαθαίνει πώς να κοιτά πίσω από την απόκοσμη παρουσία του Τέρατος, ανακαλύπτοντας την ευγενική καρδιά του Πρίγκιπα που κρύβεται μέσα του. Το παραμύθι και οι χαρακτήρες που το κοινό λάτρεψε επιστρέφουν σε μια «ζωντανή» διασκευή του αξέχαστου animation της Disney, με την Έμμα Γουάτσον, γνωστή ως Ερμιόνη των ταινιών Χάρι Πότερ, στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Μαγευτικό soundtrack από τον μετρ του είδους Άλαν Μένκεν. Η ταινία θα προβληθεί μεταγλωττισμένη στα ελληνικά με τις φωνές των: Αλεξάνδρας Λέρτα, Γιάννη Παλαμίδα, Άλεξ Παναγή.
09/07 στις 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Ξέφωτο, Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Καλλιθέα

3. Μυστήριο 23_Σινέ-Ελευσίς-IN SITU realities: Το πρώτο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ελευσίνας

Το πρώτο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής εγκαινιάζει η 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, μετατρέποντας από τις 7 έως τις 10 Ιουλίου την Ελευσίνα σε υπαίθριο κινηματογράφο. Το πρόγραμμα του Σαββάτου 9 Ιουλίου είναι ως εξής: Στις Γραμμές ΟΣΕ, στις 21:00 Wall – E του Άντριου Στάντον ειδική, μεταγλωττισμένη προβολή για παιδιά, στις 22:45 Το Παρίσι Φλέγεται της Τζένι Λίβινγκστον (Paris is Burning) προβολή κατάλληλη άνω των 16 ετών. Στο Πάρκινγκ Παλαιού Ελαιουργείου, στις 21:30 Ένα προσωπικό ταξίδι του Μάρτιν Σκορσέζε στο Αμερικάνικο Σινεμά των Μάρτιν Σκορσέζε και Μάικλ Χένρι Γουίλσον.
Είσοδος Ελεύθερη με προαιρετική κράτηση θέσης εδώ.
Πληροφορίες μετάβασης από και προς Ελευσίνα: 2023eleusis.eu & aiff.gr 

4. Σμύρνη – Ιωνία – Ελλάδα: Ταξιδεύοντας με μια αγκαλιά τραγούδια: Συναυλία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Ρεματιά

Τη μουσική παράσταση Σμύρνη – Ιωνία – Ελλάδα: Ταξιδεύοντας με μια αγκαλιά τραγούδια, για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, με τους καταξιωμένους ερμηνευτές του χώρου Γιώργο Υδραίο και Μαρία Σουλτάτου και τον νέο ερμηνευτή και μουσικό Δημήτρη Σαββαΐδη, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης, το Σάββατο 9 Ιουλίου. Κατά τη δίωρη συναυλία, οι συντελεστές τραγουδούν τον έρωτα και την αγάπη σε στίχους και μουσική κορυφαίων ποιητών και συνθετών ενώ με όχημα τη μουσική μας παράδοση υπόσχονται να μας ταξιδέψουν «πάνω από όλη την Ελλάδα, τα βουνά της και τα νησιά της».
09/07 στις 21:00 
Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς, Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

5.Open Air Film Festival Stroggylo 2022: “Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών” στον Άγιο Δημήτριο

Η πόλη του Αγίου Δημητρίου υποδέχεται για άλλη μια φορά το Open Air Film Festival Stroggylo, το δωρεάν φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου που ξεκινά την 1η Ιουλίου και θα μας κρατήσει συντροφιά μέχρι τις 25 Αυγούστου. Καλοκαιρινές νύχτες γεμάτες με προσεκτικά επιλεγμένες ταινίες από ένα ευρύ φάσμα δημιουργών, χωρών και ειδών κινηματογράφου που ικανοποιούν όλα τα ενδιαφέροντα, τις ηλικίες και τις προτιμήσεις. Το Σάββατο είναι αφιερωμένο στις οσκαρικές ταινίες κι εμείς θα απολαύσουμε την τελευταία ταινία του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο με τους  Μπράντλεϊ Κούπερ, Τόνι Κολέτ, Κέιτ Μπλάνσετ, Γουίλεμ Νταφόε, Ρούνι Μάρα.
09/07 στις 21:00
1ο Γυμνάσιο-Λύκειο Αγ. Δημητρίου, Στρατάρχου Αλεξάνδρου Παπάγου 23

6. #pamegravaMusicFest: Συναυλία με τους Πέτρο Μάλαμα, Kadinelia, Φώτη Σιώτα στο Θέατρο Γκράβας

Το τριήμερο 10 – 12 Ιουλίου, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Θέατρο Γκράβας για το μουσικό φεστιβάλ #pamegravaMusicFest που διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων “Όλη η Αθήνα μια σκηνή”. Την Κυριακή 10 Ιουλίου θα απολαύσουμε τον τραγουδιστής και τραγουδοποιός Πέτρο Μάλαμα που θα ανέβει στη σκηνή μαζί με τον Νίκο Παπαϊωάννου, τους Kadinelia το world acoustic ντουέτο του Θανάση Ζήκα και της Εύης Σεϊτανίδου που δίνει νέο χαρακτήρα στα διαχρονικά ακούσματα της χώρας μας και τον Φώτη Σιώτα, που με όχημα το νέο του δίσκο «Δύο Λάθη», ενορχηστρώνει με τη μπάντα του ένα διαφορετικό λαϊκό άκουσμα με αναφορές στην παγκόσμια folk τραγουδοποιΐα και διασκευές που έχουμε αγαπήσει.
10/07 στις 20:00
Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Γκράβα
Ελεύθερη είσοδος με Δελτίο Εισόδου

7. Jazz στην Πλατεία: Alexandros Affolter Quartet στην Πειραιώς 260

Πέντε ξεχωριστά ελληνικά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, δίνουν την επίγευση των παραστάσεων και ζωντανεύουν μαγικά τις βραδιές μας στην Πειραιώς 260. 10, 11 & 13 Ιουλίου θα ακούσουμε το Alexandros Affolter Quartet (Alexandros Affolter φωνή, Παντελής Μπενετάτος πιάνο, Γρηγόρης Θεοδωρίδης μπάσο, Σεραφείμ Μπέλλος ντραμς).
10/07 στις 23:00
Πειραιώς 260 (Πλατεία), Ταύρος

8. Park your Cinema: “Περσέπολις / Persepolis (2007)” στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

To Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει και τον Ιούλιο την ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών “Park your Cinema” και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Περσέπολις: Το κόμικ της Ιρανής Μαρζάν Σατραπί, αστείο και ταυτόχρονα λυπητερό, ειλικρινές και αποκαλυπτικό, παρουσιάζει την αληθινή ιστορία ενός κοριτσιού –τη δική της– και το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, στα δύσκολα χρόνια της ανατροπής του Σάχη, της Ισλαμικής Επανάστασης και του πολέμου Ιράν-Ιράκ. Με απλό τρόπο, μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, περνά από μπροστά μας η ιστορία μιας χώρας και ενός ανθρώπου, που προσπαθούν να βρουν τη θέση τους στον κόσμο. Η συγγραφέας δεν διστάζει να αναφερθεί στην πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα του Ιράν και στο πώς τη βίωσε η ίδια και η οικογένειά της. Υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων.
10/07 στις 21:00
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος – Ξέφωτο, Πεζογέφυρα Εσπλανάδας, Καλλιθέα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b