MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Τρίτη 5 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Manos Theodosakis @Giannopoulos
Monopoli Team

“Ειρήνη” του Αριστοφάνη από την ομάδα The Young Quill στο Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού

Η “Ειρήνη” του Αριστοφάνη, ένα από τα πιο αντιπολεμικά έργα όλων των εποχών -που το καθιστά σήμερα πιο επίκαιρο από ποτέ – ξεκινάει περιοδεία σε μεγάλες πόλεις στην Ελλάδα, σε διασκευή για παιδιά και εφήβους από την ομάδα The Young Quill. Ένα έργο που αποτελεί ύμνο στην ομόνοια, την αγάπη και τον αλτρουισμό. Παρουσιάζεται σαν ένα σύγχρονο παραμύθι, που περιθωριοποιεί τη βία, την επιθετικότητα και το μίσος και είναι απόλυτα συνδεδεμένο με το σήμερα των παιδιών και των εφήβων, τα social media, τα videogames, την kpop κ.α.
05/07 στις 20:30
Αθλητικό Κέντρο Νέου Ψυχικού, Μπουμπουλίνας και Ρήγα Φεραίου

Jazz στην Πλατεία: Μάνος Θεοδοσάκης Quartet στην Πειραιώς 260

Manos Theodosakis @Giannopoulos

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου, πέντε ξεχωριστά ελληνικά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, δίνουν την επίγευση των παραστάσεων και ζωντανεύουν μαγικά τις βραδιές μας στην Πειραιώς 260.Στις 5 – 7 Ιουλίου θα ακούσουμε το Μάνος Θεοδοσάκης Quartet (Μάνος Θεοδοσάκης τρομπέτα, Απόστολος Λεβεντόπουλος κιθάρα, Γιώργος Γεωργιάδης μπάσο, Γιάννης Παπαδούλης ντραμς).
05/07 στις 23:00
Πειραιώς 260 (Πλατεία), Ταύρος

6ο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου: Η Μεγάλη Χίμαιρα, του Jean Renoir

Το Plein Air, είναι μια πρόταση του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και της Γαλλικής Σχολής Αθηνών, σε συνεργασία με το 12ο Athens Open Air Film Festival. Το έκτο Θερινό Φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στήνει ξανά την μεγάλη οθόνη της στους υπέροχους κήπους της Γαλλικής Σχολής Αθηνών για τέσσερις μοναδικές προβολές κάτω από τ’ αστέρια. Την Τρίτη 5 Ιουλίου θα προβληθεί η ταινία “La Grande Illusion / Η Μεγάλη Χίμαιρα” (1937) του  Ζαν Ρενουάρ (Jean Renoir) με τους: Έριχ φον Στρόχαΐμ, Ζαν Γκαμπέν, Μαρσέλ Νταλιό, Πιέρ Φρεσνέ. Υπόθεση: Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος. Δύο Γάλλοι στρατιώτες αιχμαλωτίζονται από τον διοικητή von Rauffenstein, έναν εκλεπτυσμένο και σεβαστικό Γερμανό. Μεταφέρονται σε ένα στρατόπεδο με φυλακές και βοηθούν τους συγκρατούμενούς τους να σκάψουν μια μυστική σήραγγα. Αλλά την παραμονή της απόδρασης, οι κρατούμενοι μεταφέρονται. Τελικά οδηγούνται σε ένα φρούριο υψίστης ασφαλείας που διοικείται από τον von Rauffenstein. Αυτός αντιμετωπίζει τους φυλακισμένους με ευγένεια, δημιουργώντας μάλιστα φιλικές σχέσεις με έναν από αυτούς. Αλλά οι Γάλλοι στρατιώτες σχεδιάζουν την επόμενη απόδραση.
05/07 στις 21:30
Γαλλική Σχολή Αθηνών – Κήπος, Διδότου 6, Κολωνάκι, Αθήνα

«Όνειρο ήταν μα δεν το λησμονάμε»: Συναυλία – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή στο Θέατρο Γκράβας

Συναυλία – αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή με τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία & Μαντολινάτα «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» και τη Δημοτική Αθηναϊκή Εστουντιαντίνα Σμύρνης και Κωνσταντινουπόλεως «Ο Παναγής Βαϊνδιρλής – Τα Πολιτάκια». Συμμετέχουν ο Μπάμπης Τσέρτος, η Άννα Ματσούκα, η Θέλμα Καραγιάννη και η Νατάσα Χριστοφιλάκη.
05/07 στις 21:00
Θέατρο Γκράβας, Ταϋγέτου 60, Γκράβα

«Ένα σεργιάνι στις γειτονιές της Αθήνας»: Μουσική παράσταση με το μουσικό σχήμα One Note Stand στο Άλσος Παγκρατίου

Το μουσικό σχήμα One Note Stand παρουσιάζει μια μουσική παράσταση ειδικά διαμορφωμένη για τις εκδηλώσεις του Δήμου Αθηναίων, με τίτλο “Ένα σεργιάνι στις γειτονιές της Αθήνας” , επιλέγοντας ελληνικά τραγούδια που περιγράφουν τις ομορφιές και τα τοπία του Αθήνας. Ένα ταξίδι στο χρόνο και τα στέκια της πόλης , που γεφυρώνει το παρελθόν με το παρόν. Με σύγχρονη άποψη και jazzy swing ύφος, παλιές και νέες αγαπημένες μελωδίες – όπως για παράδειγμα η Όμορφη πόλη του Γούναρη, η Βουλιαγμένη του Κηλαηδόνη και ο Κολωνακιώτης σκύλος του Δεληβοριά – θα μας σεργιανίσουν κάτω από το φως του καλοκαιρινού αττικού ουρανού στις ξεχασμένες ευωδιές από τ’ αγιόκλημα και τα γιασεμιά.
05/07 στις 21:00
Άλσος Παγκρατίου

Περισσότερες δωρεάν προτάσεις στο Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b