MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες και εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για την Παρασκευή 1 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022.

«Γυναίκα Πείσμα της Ασίας»: Ομαδική έκθεση στο Βουλευτικό Δήμου Ναυπλίου
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1. | 12ο Athens Open Air Film Festival: Επετειακή προβολή της «Λολίτα» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ στον θερινό ΑΒ

Το Athens Open Air Film Festival, ο δημοφιλής κινηματογραφικός, επιστρέφει με εορταστική διάθεση και ξεχωριστές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. Την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις 21:30, θα πραγματοποιηθεί επετειακή προβολή 60 χρόνων από την πρεμιέρα της ταινίας του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, «Λολίτα», στο θερινό σινεμά ΑΒ στα Πατήσια. Ο μεγάλος στυλίστας Στάνλεϊ Κιούμπρικ απέχει από κάθε είδους φτηνό εντυπωσιασμό αφήνοντας το παραβατικό κυνηγητό που κρύβεται στην καρδιά της ταινίας να μιλήσει από μόνο του, και ξεδιπλώνοντας τα καταπιεσμένα πάθη και την καταστροφική ερωτική εμμονή του ήρωά του.
Παρασκευή 1/7, 21:30
Ελεύθερη Είσοδος
Πού: ΑΒ (Θερινό σινεμά), Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια. 

23ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Αθήνας: Προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη «Sam Roma / Eίμαστε Tσιγγάνοι» στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Μετά από δυο χρόνια  πανδημίας και αναγκαστικής αναβολής του, το 23ο Αντιρατσιστικό φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του στις 1,2,3 Ιουλίου 2022 στην Πανεπιστημιούπολη στα  Ιλίσια, με τρεις μέρες αλληλεγγύης και γιορτής γεμάτες συναυλίες, συζητήσεις, εκθέσεις, προβολές και άλλες πολυπολιτισμικές δράσεις ενάντια στον ρατσισμό και τον πόλεμο. Την Παρασκευή 1 Ιουλίου, στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί προβολή του ντοκιμαντέρ της Μαρίνας Δανέζη «Sam Roma / Eίμαστε Tσιγγάνοι» (2014), παρουσία της δημιουργού. Η περιήγηση των συντελεστών της ταινίας στους καταυλισμούς Ρομά της Αργολίδας, της Κορινθίας και της Ηλείας και η καθημερινή επαφή μαζί τους έσπασε το «άβατο» στον φαινομενικά «απρόσιτο» κόσμο τους και οδήγησε σε μία κοινωνιολογική παρατήρηση με ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Παρασκευή 1/7, 21;30
Τιμή εισόδου: 5 ευρώ. Για όλο το τριήμερο 10 ευρώ. Δωρεάν για άνεργους/ες, μετανάστες/στριες, πρόσφυγες/ισσες.
Χώρος: Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια | https://antiracistfestival.gr/

3. «Επιστροφή στα 50’s»: Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει τις Παρασκευές του Ιουλίου (ώρα 21:00), θερινό κινηματογραφικό αφιέρωμα, με τίτλο «Επιστροφή στα 50’s», στον εξώστη του Ιστορικού Αρχείου του, στον Ταύρο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε κλασικές ταινίες της δεκαετίας του 50’ που φέρουν την υπογραφή διάσημων σκηνοθετών και στις οποίες πρωταγωνιστούν μεγάλα κινηματογραφικά αστέρια της εποχής. Παρασκευή 1η Ιουλίου, ώρα 21:00 – Επαναστάτης Χωρίς Αιτία (Rebel Without a Cause), σκην. Νίκολας Ρέι. Με τους: Τζέιμς Ντιν, Νάταλι Γουντ, Σαλ Μίνεο. Υπόθεση: Ο Τζιμ Σταρκ είναι ένας ατίθασος νέος, ο οποίος οδηγείται σε μια εξέγερση ως κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της δημόσιας μέθης. Καθώς του λείπει το σωστό πατρικό πρότυπο, βρίσκει καταφύγιο στον έρωτά του για την Τζούντι και στη φιλία του με τον Πλάτο.
Παρασκευή 1/7, 21:00
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.
Για κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, στο τηλέφωνο 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 09:00-17:00.
Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ, Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14,Ταύρος. Τ: 210 3418051  |  www.piop.gr

4. Park Your Cinema: Προβολή της ταινίας «Μεγαλώνοντας» στο ΚΠΙΣΝ

Καλοκαίρι στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και οι προβολές στο Ξέφωτο συνεχίζονται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022 στις 21:00Μεγαλώνοντας (2014), σκην. Richard Linklater. Ηθοποιοί: Ellar Coltrane, Patricia Arquette, Ethan Hawke. Υπόθεση: Η ταινία χαρτογραφεί το ανώμαλο έδαφος της παιδικής ηλικίας μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, του Μέισον, με πρωτόγνωρο τρόπο στην ιστορία του κινηματογράφου, καθώς το παιδί μεγαλώνει στην οθόνη μπροστά στα μάτια μας.
Παρασκευή 1/7, 21:00
Είσοδος ελεύθερη
Ξέφωτο, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, 
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟλίβια Κόλμαν: Η ζωή και το έργο της βραβευμένης με Όσκαρ ηθοποιού μέσα από 15 συναρπαστικά facts12.09.2018

Εκθέσεις

5. «Γυναίκα Πείσμα της Ασίας»: Ομαδική έκθεση στο Βουλευτικό Δήμου Ναυπλίου

Το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Τέχνης AICA Hellas, πιστό στο πνεύμα της καταγραφής της νεότερης πολιτισμικής ιστορίας. παρουσιάζει την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Γυναίκα Πείσμα της Ασίας», ως μέρος του 2ου Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης όπως και των εορτασμών του Δήμου Ναυπλιέων/ ΔΟΠΠΑΤ για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση του Ναυπλίου το 1822, και αφιερωμένη στα 160 χρόνια από τη Ναυπλιακή Επανάσταση, με πυρήνα το ελεύθερο πνεύμα της γυναίκας που ενέπνευσε τον αντιμοναρχικό αγώνα ως ενσάρκωση του ακατάβλητου δημοκρατικού πνεύματος, την Καλλιόπη Παπαλεξοπούλου. Το Ναύπλιο υπήρξε το προπύργιο του αντιμοναρχικού, αντιβαυαρικού αγώνα και η Παπαλεξοπούλου που είχε γαλουχηθεί με τις ιδέες της Γαλλικής Επανάστασης, έγινε η πρωθιερέα του, αφιερώνοντας όλα της τα υπάρχοντα στον αγώνα για την ελευθερία. Αυτή η γυναίκα σύμβολο, δύναται να αποτελέσει ένα εύφορο πεδίο πολυμεσικής ανάγνωσης από τους 26 σύγχρονους Έλληνες καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση.
Εγκαίνια 1/7/2022, 8.30μμ. ​Διάρκεια έως 31/7
​Ώρες ​λειτουργίας: 10.30-13.30 και ​18.30-23.00
Βουλευτικό Δήμου Ναυπλίου, Σταϊκοπούλου, Ναύπλιο. Τηλ: 2752027096.

6. Μια γιορτή για την Αθηνά. Η πομπή και οι αγώνες των Μεγάλων Παναθηναίων: Θεματική Παρουσίαση για ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης παρουσιάζει κάθε Παρασκευή, στις 20:00, τη θεματική παρουσίαση για ενήλικες «Μια γιορτή για την Αθηνά. Η πομπή και οι αγώνες των Μεγάλων Παναθηναίων». Δύο πήλινα αγγεία, που έφτασαν στο Μουσείο Ακρόπολης από το Τορόντο του Καναδά, γίνονται αφορμή να δούμε με φρέσκια ματιά τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη γιορτή της αρχαίας Αθήνας. Τα αγγεία είναι ιδιαίτερα και συνδέονται στενά με την ζωφόρο του Παρθενώνα. Ποιος είναι ο συνδετικός κρίκος και ποια μυστικά κρύβονται στις παραστάσεις που τα διακοσμούν; Πηλός και μάρμαρο αποκαλύπτουν γνωστές και άγνωστες πτυχές των Μεγάλων Παναθηναίων και οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σας περιμένουν στην αίθουσα του Παρθενώνα να τις ανακαλύψετε μαζί τους.
Παρασκευή 1/7, 20:00
Κόστος: Απαραίτητη προϋπόθεση η έκδοση εισιτηρίου γενικής εισόδου.
Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα. Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Burn in»: Αναζητώντας προσφυγικά ίχνη στο Χαλάνδρι12.09.2018

Βιβλία

7. Θερινό Bazaar Βιβλίων 2022: Οι Εκδόσεις Άγρα στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Την Παρασκευή 1η Ιουλίου η Δημοτική Αγορά Κυψέλης στη Φωκίωνος Νέγρη θα γεμίσει με βιβλία της Άγρας. Για ένα τριήμερο, 500 τίτλοι βιβλίων (πεζογραφία, ποίηση, δοκίμια, αστυνομικά, φωτογραφικά και καλλιτεχνικά λευκώματα, παιδικά, αρχαία ελληνική και βυζαντινή γραμματεία) θα διατίθενται εκεί με έκπτωση 50%, παράλληλα με άλλες προσφορές και δώρα (αφίσες, φυλλάδια, σελιδοδείκτες, κ.ά). Οι Εκδόσεις Άγρα κυκλοφόρησαν το πρώτο τους βιβλίο στις 24 Ιουνίου του 1979. Μέχρι σήμερα έχουν εκδώσει πάνω από 1.580 βιβλία. Οι τίτλοι αυτοί καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος θεματικών κατηγοριών: ελληνική και μεταφρασμένη πεζογραφία και ποίηση, θέατρο, δοκίμιο, ψυχανάλυση και ψυχιατρική, παιδικά βιβλία, αστυνομική λογοτεχνία, ερωτογραφήματα, αρχαία ελληνική, λατινική και βυζαντινή γραμματεία, βιβλία τέχνης, κείμενα για την τέχνη, τη φωτογραφία και την αρχιτεκτονική, ζωγραφικά και φωτογραφικά λευκώματα και βιβλιοφιλικά φυλλάδια.
Παρασκευή 1/7 και Σάββατο 2/7: 09.00 – 21.00
Κυριακή 3/7: 11.00 – 20.30
Δημοτική Αγορά Κυψέλης, Φωκίωνος Νέγρη 12. | http://agrapublications.blogspot.com/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠέντε φορές που ο Iggy Pop απέδειξε ότι τα live του είναι μια αξέχαστη εμπειρία12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b