MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 6 προτάσεις για την Παρασκευή 1 Ιουλίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Παρασκευή 1 Ιουλίου.

Monopoli Team

1. Park your Cinema: Προβολή της ταινίας “Μεγαλώνοντας” στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ

Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται και τον Ιούλιο και προσκαλεί το κοινό σε αξέχαστες βραδιές κάτω απ’ τ’ αστέρια στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος. Την πρώτη βραδιά του Ιουλίου θα δούμε το “Μεγαλώνοντας” (Boyhood). Γυρισμένο επί δώδεκα χρόνια με το ίδιο καστ, το Boyhood είναι μια ρηξικέλευθη ιστορία ενηλικίωσης. Η ταινία χαρτογραφεί το ανώμαλο έδαφος της παιδικής ηλικίας μέσα από τα μάτια ενός παιδιού, του Μέισον, με πρωτόγνωρο τρόπο στην ιστορία του κινηματογράφου, καθώς το παιδί μεγαλώνει στην οθόνη μπροστά στα μάτια μας. Στιγμές της εφηβείας -από οδικά ταξίδια και οικογενειακά γεύματα μέχρι γενέθλια και αποφοιτήσεις-, μαζί με όλες τις ενδιάμεσες στιγμές, αποκτούν ιδιαίτερη σημασία καθώς η ταινία, σαν μια νοσταλγική μηχανή του χρόνου, μάς ταξιδεύει στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και μια ωδή στην ενηλικίωση και τη γονεϊκότητα.
01/07, στις 21.00
Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος

2. «Ο Μέγας Ιεροεξεταστής» στον Κήπο Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων

Θεατρικός μονόλογος σε σκηνοθεσία- ερμηνεία Δημήτρη Βερύκιου. Το έργο, από το ομώνυμο κεφάλαιο του κορυφαίου έργου Αδελφοί Καραμάζοφ του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι είναι ένα αριστούργημα με διαχρονική αξία, βαθύτατα νοήματα και αλήθειες για την ατομικότητα αλλά και τη συλλογική συνείδηση, για την έννοια της ελεύθερης βούλησης, της ελευθερίας και της αγάπης. Συμμετέχει ο μουσικός Σταύρος Παργινός (βιολοντσέλο).
01/07, στις 21.00
Κήπος Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων, Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης

3. «Και του καιρού και πάντα»: Συναυλία με τον Γιώργο Νικηφόρου Ζερβάκη στο Άλσος Προμπονά

Ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, ένας από τους πιο εκφραστικούς ερμηνευτές και ανήσυχους δημιουργούς υπόσχεται να μας παρασύρει με μουσικές που διασταυρώνονται, που δίνουν την αίσθηση μιας rock συναυλίας και του καλοκαιρινού γλεντιού με ενέργεια και ηλεκτρισμό, σε ένα πρόγραμμα με παλιότερα τραγούδια του, αλλά και καινούργια από τον επερχόμενο δίσκο του. Ένας καλλιτέχνης που πατάει γερά στην παράδοση, χρωματίζοντάς τη με σημερινά ηχοχρώματα και ιδέες, αποφεύγοντας την απλή επανάληψη του παρελθόντος.
01/07, στις 21.00
Άλσος Προμπονά

4. 12ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας: Λολίτα στον Κινηματογράφο ΑΒ

Το Athens Open Air Film Festival, ο αγαπημένος κινηματογραφικός θεσμός που για περισσότερα από 10 χρόνια αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής, πολιτιστικής εμπειρίας κατοίκων και επισκεπτών της πόλης και συνδιοργανώνεται από το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας και τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ) επιστρέφει με εορταστική διάθεση και ξεχωριστές εκδηλώσεις στην πρωτεύουσα και όχι μόνο. Την Παρασκευή 1 Ιουλίου θα απολαύσουμε το αριστούργημα του Στάνλεϊ Κιούμπρικ “Λόλιτα”, 60 χρόνια μετά την πρεμιέρα της ταινίας.
01/07 στις 21:30
ΑΒ (Θερινό σινεμά) | Θεοτοκοπούλου 36, Πατήσια

5. Επιστροφή στα 50’s: Κινηματογραφικό αφιέρωμα στο Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς παρουσιάζει το κινηματογραφικό αφιέρωμα, «Επιστροφή στα 50’s», στο Ιστορικό Αρχείο του. Την Παρασκευή 1η Ιουλίου θα δούμε την ταινία “Επαναστάτης Χωρίς Αιτία” (Rebel Without a Cause), με τους: Τζέιμς Ντιν, Νάταλι Γουντ, Σαλ Μίνεο. Υπόθεση: Ο Τζιμ Σταρκ είναι ένας ατίθασος νέος, ο οποίος οδηγείται σε μια εξέγερση ως κρατούμενος σε αστυνομικό τμήμα με την κατηγορία της δημόσιας μέθης. Καθώς του λείπει το σωστό πατρικό πρότυπο, βρίσκει καταφύγιο στον έρωτά του για την Τζούντι και στη φιλία του με τον Πλάτο.
01/07 στις 21:00
Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος
Είσοδος Ελεύθερη (Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο 210 3418051)

6. Jazz στην Πλατεία: Αλεξάνδρα Σιετή Quartet στην Πειραιώς 260

Πέντε ξεχωριστά ελληνικά τζαζ σχήματα, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του διακεκριμένου σαξοφωνίστα Δημήτρη Τσάκα, δίνουν την επίγευση των παραστάσεων και ζωντανεύουν μαγικά τις βραδιές μας στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου. Την αρχή κάνει το Αλεξάνδρα Σιετή Quartet (Αλεξάνδρα Σιετή φωνή, Γιώργος Κοντραφούρης organ, Μιχάλης Τσιφτσής κιθάρα, Βασίλης Ποδαράς ντραμς) την Πέμπτη 30 Ιουνίου.
01/07 στις 23:00
Πειραιώς 260 (Πλατεία), Ταύρος

Περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις στην κατηγορία Free City.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b