MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 24 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Παρασκευή 24 Ιουνίου.

"A Live", © Margarita Nikitaki
Monopoli Team

1. “A Live” της Σοφίας Μαυραγάνη στο Καφενείο το Αρχοντικό

Το “A Live” της Σοφίας Μαυραγάνη τροφοδοτείται από πεδία θεωρίας, πράξης, κειμενικότητας, ήχου και σωματικότητας και κινείται στα όρια της συναυλίας, της διάλεξης και της παράστασης χορού. Μια χορογραφία λέξεων και εννοιών πάνω σε κείμενα και σκέψεις των: Αθηνά Αθανασίου, Αν Κάρσον, Φρεντ Μότεν, Τζούντιθ Μπάτλερ, Τζίνα Πολίτη, και Έλενα Τζελέπη. Ένα έργο που πρωταγωνιστούν οι ιδέες που προκύπτουν από τις πράξεις της Αντιγόνης. Η Μαρία Βούρου, η Αντιγόνη Φρυδά και ο Larry Gus / Παναγιώτης Μελίδης παίζουν επί σκηνής με τη δύναμη του λόγου, της θεωρίας, της μουσικής και της κίνησης και συνθέτουν ένα νέο συλλογικό κείμενο που μπορεί (ή δεν μπορεί) να ακουστεί, να τραγουδηθεί και να χορευτεί.
24/06 στις 20:30
Καφενείο το Αρχοντικό, Ζαν Μωρεάς 2, Κουκάκι (λίγες θέσεις)

2. “Η Κική και ο Κοκός”: Λυρική μουσική παράσταση στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της ετήσιας δράσης του ΘεΑθήναι αφιερωμένης στην ιστορία και τον πολιτισμό της Αθήνας, παρουσιάζει τη λυρική μουσική παράσταση “η Κική και ο Κοκός”. Μια ιστορία με έρωτες και πάθη, με συντρόφους που αγαπιούνται και μισιούνται εκτυλίσσεται στην Αθήνα μιας παλαιότερης εποχής. Ένας παθιασμένος, δύσκολος έρωτας με τραγική κατάληξη, πλαισιωμένος με τραγούδια της ελληνικής λόγιας μουσικής (αθηναϊκό τραγούδι, αθηναϊκή καντάδα, ελληνική οπερέτα και αθηναϊκή επιθεώρηση) που γράφτηκαν μεταξύ 1906 και 1955. Στην παράσταση συμμετέχουν οι: Κάτια Πάσχου (σοπράνο), Δημήτρης Σιγαλός (τενόρος), Δημήτρης Γιάκας (μουσική προετοιμασία-πιάνο), Αμαλία Γιαννοπούλου (βιολοντσέλο), Γιώργος Κροντήρης (αφήγηση).
24/06, στις 21:00
Στον υπαίθριο χώρο του Ιστορικού Αρχείου του Ιδρύματος, Δωρίδος 2 και Λεωφόρος Ειρήνης 14, Ταύρος

3. Ο Λούης και οι εξωγήινοι: Προβολή στο πάρκο Μαρία Κάλλας

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Δήμος Βριλησσίων θα οργανώσει θερινές προβολές ταινιών για μικρούς και μεγάλους στο πάρκο Μαρία Κάλλας. Οι ταινίες που θα προβληθούν θα είναι μια επιλογή από παιδικές, οικογενειακές, κωμωδίες, καλλιτεχνικές και σινεφίλ, που θα γεμίσουν τα βράδια μικρών και μεγάλων. Την Παρασκευή 24 Ιουνίου θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων “Ο Λούης και οι Εξωγήινοι” των Βόλφγκανγκ Λαουενστάιν, Κρίστοφ Λαουενστάιν, Σον ΜακΚόρμακ.
24/06 στις 21:00
Πάρκο Μαρία Κάλλας, Βριλήσσια

4. «1922-2022: Εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Τραγούδια μνήμης, διαμαρτυρίας και κοινωνικής ταυτότητας» στο Θέατρο Γκράβας

Νίκος Κρητικός

Μια μουσικό – θεατρική παράσταση αφιερωμένη στην μικρασιάτικη μουσική που έχει αγαπηθεί και εξελιχθεί με χίλιους τρόπους . Στην παράσταση συ μμετέχουν η ερμηνεύτρια Τίνα Τράκου με την πολύχρονη εμπειρία της στο χώρο της μουσικής, ο Νίκος Κρητικός και ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Τάσος Αλατζάς που ντύνει με εικόνες την ροή της παράστασης. Με την συμβολή του συνθέτη και μαέστρου Νίκου Παπαδόπουλου, με μεράκι, προσοχή και σεβασμό θα σας παρουσιάσουμε αυτά τα τραγούδια τα οποία ακούγονται μέχρι και σήμερα.

5. “Ατρείδες εν συντομία” στο Ανοιχτό θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Η Δημοτική Ομάδα Αγίου Στεφάνου-Δήμου Διονύσου, για τις ανάγκες του 15ου Διαδημοτικού Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων της Αττικής, θα παρουσιάσει το έργο των Γ. Ριζόπουλου και Ε. Μπαλωμένου «Ατρείδες …εν συντομία». Λίγα λόγια για το έργο: Ένα έργο για τον μύθο των Ατρειδών-και όχι μόνο- με έξυπνο χιούμορ, το οποίο βραβεύτηκε με το Β’ Βραβείο Νεοελληνικού Θεατρικού Έργου από το Λογοτεχνικό περιοδικό Φουαγιέ και παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Ταξιδεύοντας μέσα στην βιβλιοθήκη ενός καθηγητή θεατρολογίας, οι Αχαιοί και οι Ατρείδες ζωντανεύουν ξανά και μας διηγούνται την ιστορία τους, προβάλλοντας, αυτή τη φορά, μία πιο αλλόκοτη αλλά και πιο σαρκαστική πλευρά των γεγονότων. Προσεγγίζοντας το σήμερα η απελπισία του βασιλιά Αγαμέμνονα, η άδικη θυσία της Ιφιγένειας, τα λαμπερά καλλιστεία των θεών, οι άφρονες ιδέες των φρόνιμων ηρώων, οι έντονες ερωτικές αψιμαχίες, τα γραφεία των ψυχολόγων και οι συνεχόμενοι και αδικαιολόγητοι φόνοι, δημιουργούν το πλαίσιο όπου τα κλασικά κείμενα των Τραγικών ενώνονται με τον Μπρεχτ, τον Ίψεν και τον Σαίξπηρ.
24/06 στις 20:30
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου από το Ticketservices

Βρείτε περισσότερες δωρεάν εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις στην πόλη στην κατηγορία Free City

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b