ΓΕΥΣΗ
Φέργκες: Το καλοκαιρινό αλβανικό πιάτο που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσουν όλοι
Μοιάζει με τη γνωστή σε όλους μας στραπατσάδα, αλλά έχει δύο έξτρα συστατικά που το κάνουν ασυναγώνιστο.
Monopoli Team
23.06.2022
Το καλοκαίρι έχει τις γεύσεις του. Τα θαλασσινά, το χταπόδι, τα γεμιστά, τις σαλάτες, τα φρούτα. Υπάρχουν, όμως, και συγκεκριμένα πιάτα, τα οποία λατρεύουμε να τρώμε μετά τη θάλασσα, όπως για παράδειγμα ο καγιανάς ή η στραπατσάδα. Πρόκειται για ένα πολύ απλό πιάτο, με προέλευση από την εποχή του Βυζαντίου.
Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του στις βαλκανικές χώρες, αλλά και στις χώρες της Ασίας, με την ελληνική εκδοχή να έχει μόλις τρία υλικά. Το ελαιόλαδο, τις ντομάτες και τα αυγά. Από την άλλη πλευρά, στην γειτονική Αλβανία, το συγκεκριμένο πιάτο λέγεται Φέργκες και η καλοκαιρινή εκδοχή του έχει έξτρα πιπεριά, καθώς και τυρί (ρικότα ή φέτα).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑBest Friends: Δοκιμάσαμε το νέο, καλοκαιρινό μενού του καταπράσινου κήπου της Πολιτείας12.09.2018
Διαβάστε περισσότερα στο gazzetta.gr.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Balloon trend: Πώς να φορέσεις τη νέα μεγάλη τάση της σεζόν
Shades from the deep: Έκθεση της Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου στην Αίθουσα Τέχνης «Αστρολάβος – δεξαμενή»
Enigma S/S 2024: Η νέα συλλογή Liana Camba μάς ταξιδεύει στο μαγικό κόσμο των ονείρων
I Am Falling In Love – Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα, του Γιώργου Βαλαή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Αφρικανική σκόνη: Η Αθήνα από τις χειρότερες πόλεις παγκοσμίως για το δέρμα
O Monsieur Minimal επιστρέφει στο Roof Stage του Gazarte
CoGNiMUS Collektiv: Ρέκβιεμ του Μότσαρτ και Ηπειρώτικο Μοιρολόι στην Εθνική Λυρική Σκηνή
Μαρίνα Σάττι: Το καλοκαίρι σε Τεχνόπολη και Μονή Λαζαριστών
Citrus: Το νέο e-shop μάς προσκαλεί σ’ ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων
Χρόνος Χώμα Νερό, της Βίλιας Χατζοπούλου στο Θέατρο Μπέλλος