MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΞΟΔΟΣ

Best Friends: Δοκιμάσαμε το νέο, καλοκαιρινό μενού του καταπράσινου κήπου της Πολιτείας

Με ανανεωμένο αέρα και καλοκαιρινή διάθεση το αγαπημένο bar-restaurant της Πολιτείας μάς περιμένει με ένα ολοκαίνουριο μενού.

Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Με ανανεωμένο αέρα και καλοκαιρινή διάθεση το Best Friends, το αγαπημένο bar-restaurant της Πλατείας Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πολιτεία, μας περιμένει να περάσουμε τις ημέρες -και τις νύχτες- του φετινού καλοκαιριού στον υπέροχο κήπο του. Κάτω από πλατάνια, με τα τραπέζια να βρίσκονται σε μία πλακόστρωτη αυλή, που δεν θυμίζει σε τίποτα ότι είμαστε στην Αθήνα, το Best Friends αποτελεί μία από τις all times αγαπημένες επιλογές όσων θέλουν να νιώσουν την αύρα του καλοκαιριού πριν φύγουν από την πόλη.

Φέτος, για έναν λόγο παραπάνω.

Για όσους δεν γνωρίζουν, εδώ και κάποιο καιρό το Best Friends είχε κλείσει την κουζίνα του, λειτουργώντας, προσωρινά, μόνο ως καφέ. Και η αναμονή, τελικά, άξιζε και με το παραπάνω. Με την επαναλειτουργία της κουζίνας του, το μαγαζί, μας συστήνει νέες γευστικές προτάσεις και καινούργια πιάτα σε ένα ανανεωμένο καλοκαιρινό μενού με άρωμα Μεσογείου.

Φυσικά, εμείς, δεν θα μπορούσαμε να μην το επισκεφτούμε για να δοκιμάσουμε τα ολοκαίνουργια καλοκαιρινά πιάτα του. Και, όπως ήταν αναμενόμενο, το νέο μενού μας εξέπληξε θετικά, με γεύσεις και αρώματα που θυμίζουν μεσογειακό νησί: κρέας, ζυμαρικά, αλλά και ψάρι και φυσικά, νέα δροσερά γλυκά. Ας πάρουμε, όμως τα πράγματα από την αρχή…

Παίρνοντας το νέο μενού στα χέρια μου, το πρώτο πράγμα που παρατήρησα -σαν άνθρωπος της συνήθειας- ήταν η απουσία ορισμένων από τα αγαπημένα μου πιάτα, τα οποία είχα συνδυάσει με τις επισκέψεις μου στο μαγαζί. Οι νέες προσθήκες, ωστόσο, είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και έτσι αγάπησα το νέο μενού, ακόμα περισσότερο από το προηγούμενο.

Τα πρώτα πιάτα
Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Μεταξύ των προσωπικών μου αγαπημένων, που προτείνω ανεπιφύλακτα, είναι το Μιλφέιγ Λαχανικών. Το όνομα ίσως το αδικεί, αφού τα λαχανικά έχουν μία περίεργη θέση στο μυαλό -και την καρδιά- των περισσοτέρων από εμάς, η γεύση, όμως, θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω. Με βάση του την μελιτζάνα και το κολοκύθι, έντονο το άρωμα του πέστο και πλούσια επικάλυψη τυριών, το Μιλφέιγ Λαχανικών ήταν πραγματικά μία από τις γευστικές “εκπλήξεις” του νέου μενού.

Ταρ ταρ Μοσχαριού, Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Ταρ ταρ Μοσχαριού, Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Έκπληξη αποτέλεσε και το Ταρ ταρ Μοσχαριού. Μιας και δεν προτιμώ ιδιαίτερα το κρέας -και καθώς είχα κάτι πολύ συγκεκριμένο στο μυαλό μου για το τι είναι το ταρ ταρ- αρχικά δεν ήμουν θετικά διακείμενη. Είπα, όμως, να δώσω μία ευκαιρία, και εν τέλει έκανα πολύ καλά. Το πιάτο που εμφανίστηκε ήταν πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα, με μία ελαφριά σως και διάφορα λαχανικά να το συνοδεύουν και, όπως ήταν φυσικό, άλλαξε πλήρως την αρχική μου άποψη.

Το προσωπικό μου “νούμερο 1”
Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιο

Όσο και να αγάπησα τα δύο παραπάνω πιάτα, όμως, την καρδιά μου κατέκτησε το κυρίως πιάτο που επέλεξα, οι Πέννες με μετσοβόνε,  κοτόπουλο και μανιτάρια. Ίσως επειδή είμαι των ζυμαρικών, ίσως επειδή έχω και μία αγάπη στα μανιτάρια, το συγκεκριμένο πιάτο ήταν (για μένα) η πιο ευχάριστη έκπληξη του νέου μενού. Πλούσιο σε γεύσεις και αρώματα, χωρίς, ωστόσο να είναι βαρύ -όπως τα ζυμαρικά με λευκές σάλτσες συνηθίζουν να είναι- οι πέννες με το μετσοβόνε είναι το προσωπικό μου Νο1 στο νέο καλοκαιρινό μενού του Best Friends.

Και φυσικά… το γλυκό
Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Κλείνοντας δεν μπορούμε, φυσικά, να μην αναφερθούμε στα γλυκά. Ειδικά το καλοκαίρι προτιμάμε τα πιο ελαφριά γλυκά που μας γλυκαίνουν και ταυτόχρονα μας δροσίζουν. Ένα τέτοιο γλυκό είναι και η δική μου αγαπημένη νέα προσθήκη του μενού, η Κρέμα Μασκαρπόνε με Φράουλες και Κουλί από Κόκκινα Φρούτα.

Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Best Friends, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Όσο για τους πιο κλασσικούς, έχω καλά νέα, το αγαπημένο Προφιτερόλ του μαγαζιού -με σου που έχουν γέμιση παγωτό βανίλια- υπάρχει ακόμα στις προτάσεις του μενού, αφού “συνταγή που κερδίζει δεν αλλάζει”.

Περισσότερες προτάσεις για φαγητό θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b