MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Δωρεάν εκδηλώσεις στην πόλη: 4 προτάσεις για την Τετάρτη 22 Ιουνίου

Συγκεντρώσαμε και παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες δωρεάν πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη, την Τετάρτη 22 Ιουνίου.

Photo Credit: Θωμάς Δασκαλάκης
Monopoli Team

1. Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης στις γειτονιές της πόλης

Με την επιθυμία να διαδοθεί το μήνυμα της τέχνης σε ολόκληρη την πόλη, ιδιαίτερα δε ύστερα από μια παρατεταμένη περίοδο κοινωνικής απομόνωσης το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2022 – Νύχτες Αλληλεγγύης δημιουργεί εστίες πολιτισμού στις γειτονιές του Χαλανδρίου περιλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. Στις 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση “Καραγκιόζης” με τον Τάσο Δορμούσογλου στο Πάρκο Ηρακλείτου και Αγράμπελης, Πάτημα.
22/06 στις 20:30
Πάρκο Ηρακλείτου και Αγράμπελης, Πάτημα

2. Πολιτισμός στις Γειτονιές – Παγκράτι: “Τα παραμύθια των πολύχρωμων φτερών” από το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο Άλσος Παγκρατίου

Παραμύθια από την προφορική παράδοση της Ελλάδας κι άλλων λαών, με πρωταγωνιστή τη φύση και διανθισμένα με παραδοσιακά τραγούδια, μας ταξιδεύουν σε δάση μαγικά και τοπία καταπράσινα γεμάτα μελωδίες που όλοι είμαστε καλεσμένοι να τραγουδήσουμε. Θα ακολουθήσει δημιουργικό εργαστήρι κατασκευής διακοσμητικού λουλουδιού. Με την αφηγήτρια Καλλιόπη Λιαδή.
Μικτό κοινό: 5-105 ετών
22/06 στις 19:00
Άλσος Παγκρατίου

3. Αντιγονισμοί: Σειρά συζητήσεων σε επιμέλεια του Διονύση Καψάλη στην Πειραιώς 260

Photo Credit: Θωμάς Δασκαλάκης

Με την Αντιγόνη στο επίκεντρο και υπό μια σύγχρονη οπτική θα ανοίξουν στον Χώρο Β της Πειραιώς 260, οι «Αντιγονισμοί», σειρά συζητήσεων με επιμέλεια του Συγγραφέα και Συμβούλου του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου σε θέματα Λογοτεχνίας, Διονύση Καψάλη. Εστιάζοντας σε τέσσερις θεματικές ενότητες, στη σειρά «Αντιγονισμοί» ομιλητές και ομιλήτριες από όλο το φάσμα των ανθρωπιστικών επιστημών, καθώς και από τον κόσμο των Γραμμάτων και των Τεχνών προσεγγίζουν από τη δική τους σκοπιά τη μορφή της Αντιγόνης συνδέοντάς την με το σήμερα. Στις 22 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση με τίτλο «Ερμηνείες και ερμηνεύτριες».
22/06, 18:00-20:00
Πειραιώς 260 (Χώρος Β), Ταύρος
Ελεύθερη είσοδος με δελτίο προτεραιότητας από τα εκδοτήρια της Πειραιώς 260 (από τις 17:00 την ημέρα της συζήτησης)

4. 14ο Φεστιβάλ ΛΕΑ

SOMOZA ©L.M.PALOMARES

Το Φεστιβάλ ΛΕΑ – Λογοτεχνία εν Αθήναις επιστρέφει στην Αθήνα με τη 14η διοργάνωση του, από τις 14 έως τις 24 Ιουνίου, σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη μαγεία των γραμμάτων. Όπως κάθε χρόνο, καταξιωμένοι και πρωτοεμφανιζόμενοι συγγραφείς από τον ιβηροαμερικανικό κόσμο (Λατινική Αμερική, Ισπανία και Πορτογαλία) καλούνται να συμμετάσχουν και να συνδιαλλαγούν με τους ομολόγους τους από την Ελλάδα καθώς και να παρουσιάσουν το έργο τους στο κοινό. Το πρόγραμμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου είναι το εξής: Στις 19:00 Λέσχη ανάγνωσης | «Πάπυρος: Η περιπέτεια του βιβλίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα» με την Ιρένε Βαγέχο στο Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας. Στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού στις 19:30 η εκδήλωση «Η κολομβιανή λογοτεχνία στην Ελλάδα» με τη Μαρία Παλαιολόγου, τη Δήμητρα Παπαβασιλείου και την Αγγελική Βασιλάκου, στις 20:30 συζήτηση-παρουσίαση βιβλίου «Σπουδή στο μαύρο», με τον Χοσέ Κάρλος Σομόθα και στις 22:00 μουσική παράσταση «Sucessos do Brasil» με τον Τζούνιορ Μαράν και το συγκρότημά του.
Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, Σκουφά, 31
Mουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b