MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλη η Αθήνα μια Σκηνή: 43 ημέρες, 17 γειτονιές, 73 δωρεάν εκδηλώσεις

Ο Δήμος Αθηναίων μετατρέπει αυτό το καλοκαίρι τις γειτονιές της πόλης σε εστίες τέχνης και πολιτισμού με ένα πλούσιο πρόγραμμα δωρεάν παραστάσεων, συναυλιών και άλλων εκδηλώσεων υπό την επιμέλεια του ΟΠΑΝΔΑ.

David Tip/unsplash
Monopoli Team

Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

21.00 – Πλατεία Βικτωρίας | Τα Πέρα Πλάσματα alive

Τα Πέρα Πλάσματα σε 80’s avant garde ατμοσφαιρικά rock μουσικά ηχοτρόπια με πολυφωνικά ρεφρέν.

20.30 – Γήπεδο Κονίστρας, Πετράλωνα | «Το κλειδί της μουσικής πολιτείας»

Παιδικό μιούζικαλ από την θεατρική ομάδα «Τα Μηλαράκια» σε σκηνοθεσία Aνδριανής Μπαρτσώτα. Τα παιδιά γνωρίζονται με τη μουσική και μαθαίνουν τη μουσική ορολογία της. Οι νότες ζωντανεύουν και μαγεύουν με τις μελωδίες τους μέσα από το πιο διασκεδαστικό τρόπο, το θέατρο και τη μουσική.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2022

21.00 – Γήπεδο Κονίστρας, Πετράλωνα | «Μια παρέα είμαστε»

Μουσική παράσταση με τους Γιάννη Νικολάου, Δέσποινα Αδάμη, Τάσο Ζαφειρίου και Χρύσα Κωττάκη.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

21.00 – Γήπεδο Κονίστρας, Πετράλωνα

Νεκτάριος Σφυράκης live@Athens 2022

Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

21.00 – Γήπεδο Κονίστρας, Πετράλωνα

Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής Δήμου Αθηναίων.

21.00 – Πλατεία Κουμουνδούρου

Παπαδιαμάντης: Αφηγήσεις απ’ τον Γιώργο Καραμίχο.

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022

21.00 – Κήπος Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων | Petros Klampanis Trio

Μουσική παράσταση με τον μπασίστα, συνθέτη, μουσικό του κόσμου Πέτρο Κλαμπάνη. O Πέτρος Κλαμπάνης και οι συνεργάτες του, ο πολυοργανίστας και παραγωγός Θωμάς Κωνσταντίνου και ο πιανίστας και συνθέτης Σπύρος Μάνεσης σε ένα πρόγραμμα βασισμένο σε δικές τους μουσικές και συνθέσεις. Μουσικές προσμίξεις, όπου η world μουσική συναντά την jazz και τους παραδοσιακούς ήχους της ανατολικής Μεσογείου.

Petros Klampanis © Alina Lefa

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

21.00 – Πλατεία Κουμουνδούρου

Συναυλία με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής.

21.00 – Κήπος Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων | Συναυλία με την Irene Skylakaki

Ένα χρόνο μετά την τελευταία της ζωντανή εμφάνιση, η Irene Skylakaki θα μας αφηγηθεί ιστορίες, αφοπλιστικούς στίχους, απαλές μελωδίες και indie και folk-rock ρυθμό.

20.30 – Θέατρο Γκράβας | «Υπηρέτης δυο Αφεντάδων»

Παιδική θεατρική παράσταση του Κάρλο Γκολντόνι σε διασκευή- σκηνοθεσία Τούλας Ζαχαριουδάκη. Ένα διασκεδαστικό, ευχάριστο και διδακτικό έργο με κυρίαρχο στοιχείο το γέλιο, που αναδεικνύει πως οι ασήμαντοι και ταπεινοί μπορούν να θριαμβεύσουν αν έχουν εξυπνάδα και τόλμη.

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

21.00 – Θέατρο Γκράβας | «1922-2022: Εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή. Τραγούδια μνήμης, διαμαρτυρίας και κοινωνικής ταυτότητας»

Μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη μικρασιάτικη μουσική,  που  έχει αγαπηθεί και εξελιχθεί με χίλιους τρόπους. Ένα συνονθύλευμα ακουσμάτων από επιθεωρησιακά τραγούδια, καντάδες με βαλκανικές επιρροές, ρεμπέτικα με ρυθμούς χορευτικούς και αμανέδες. Ερμηνεύουν: Τίνα Τράκου και Νίκος Κρητικός.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

21.00 – Κήπος Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων | «Μαζί»: Ρίτα Αντωνοπούλου – Μανόλης Ανδρουλιδάκης

Μία μουσικοθεατρική παράσταση, ένα σμίξιμο λόγου και μουσικής με θέμα τη δύναμη του «μαζί» και τραγούδια που υμνούν την αφύπνιση της ψυχής, τον έρωτα και την αισιοδοξία.

21.00 – Θέατρο Γκράβας | «Από τη Σμύρνη έρχομαι να βρω παρηγοριά»: Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Το Λαογραφικό Εργαστήρι «Το Χοροστάσι» σε ένα ιδιαίτερο και πλούσιο αφιέρωμα στη Μικρασία και τον Ελληνισμό της με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από 50μελή ομάδα χορευτών και μουσικών, μικρών και μεγάλων, καθώς και δραματοποιημένα αποσπάσματα από έργα Μικρασιατών λογοτεχνών, προβολή εικόνων και μικρασιάτικα φιλέματα.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

21.00 – Κήπος Κέντρου Τεχνών Δήμου Αθηναίων | Athens Big Band featuring Alex Affolter: An evening of swing!

Συναυλία με τη Big Band Δήμου Αθηναίων και τον Αλέξανδρο Willem Affolter.

21.00 – Πλατεία Κουμουνδούρου | Συναυλία με τον Λευτέρη Γρηγορίου και Τα Κρουστά της Τάκη

Μία multiethnic γιορτή, όπου τα αφρικάνικα και ελληνικά κρουστά συναντούν την άρπα ngoni, τη γκάιντα κ την τσαμπούνα.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

21.00 – Κήπος Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων | «Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν αγάπησαν»

Μία μουσική διαδρομή με τον Κωστή Χρήστου, την Ελένη Ροδά, την Λιζέτα Νικολάου και τον Γιάννη Θωμόπουλο από τη δεκαετία του ’70, την εποχή των μπουάτ της Πλάκας, μέχρι και σήμερα. Παρουσιάζει ο συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος.

21.00 – Άλσος Προμπονά

Συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

21.00 – Θέατρο Γκράβας | «The party goes on»

Συναυλία με τον Πασχάλη. Special guest η Μπέσσυ Αργυράκη. Ένα μουσικό πάρτι με τις μεγαλύτερες επιτυχίες των δύο καλλιτεχνών. Μαζί τους στην κιθάρα και στο τραγούδι ο STELIOS MAC.

Ιουλία Καραπατάκη

21.00 – Άλσος Προμπονά

Συναυλία με τον Μανώλη Κονταρό.

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

20.30 – Κήπος Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων | «Θεομύθοι του Ολύμπου»

Θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, με καρτουνίστικες φιγούρες  και χαρούμενη διάθεση. Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο, «παίζει» με τους 7 μύθους των Θεών του Ολύμπου. Σκηνοθετημένη σύμφωνα με τις αρχές του θεατρικού παιχνιδιού, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με μύθους  και ερωτήματα γύρω από τη φύση, τη συμπεριφορά του ανθρώπου και του κόσμου.

21.00 – Άλσος Προμπονά | «1922 – 2022: 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή»

Μουσική παράσταση με τη Στέλλα Κονιτοπούλου, η οποία θα ερμηνεύσει τραγούδια της Μικρασίας από τον ανεξάντλητο μουσικο-ποιητικό πλούτο της μουσικής μας παράδοσης, που αναφέρονται στα κλέη και τα πάθη του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Συμμετέχουν μέλη της χορευτικής ομάδας «Χοροαχλιστός» και ο ηθοποιός θεάτρου Θοδωρής Κατσικαλούδης που θα αποδώσει σύντομα μουσικο-λαογραφικά σχόλια για τα τραγούδια και τους χορούς. Το πρόγραμμα της παράστασης είναι διανθισμένο με επιλεγμένα ιστορικά και λογοτεχνικά κείμενα, αυθεντικές προσωπικές μαρτυρίες Ελλήνων προσφύγων της Μ. Ασίας που συγκλονίζουν και προβολή φωτογραφικών και κινηματογραφικών ντοκουμέντων.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

20.30 – Άλσος Προμπονά | «Προμηθέας και Επιμηθέας»

Μια πρωτότυπη παιδική θεατρική παράσταση βασισμένη στον αρχαίο ελληνικό μύθο σε σκηνοθεσία Θανάση Αλφόνσο. Παίζουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Αλφόνσο, Ιούλιος Καίσαρας Αθανασίου, Σπύρος Στελιανέσης, Βίκυ Θεοφανάκη, Μαρίνα Λυσάνδρου. Αφηγείται ο Σπύρος Μπιμπίλας.

21.00 – Κήπος Κεντρικής Βιβλιοθήκης Δήμου Αθηναίων | «Τίνος είσαι εσύ;»

Θεατρική παράσταση από την ομάδα Vice Versa σε σκηνοθεσία Αγγελικής Γκιργκινούδη. 1922 – 2022. Προσφυγιά τότε και τώρα. Μαρτυρίες, κείμενα και μουσικές μπλέκονται σε μια αντιπολεμική παράσταση που ασχολείται με την περιπλάνηση των ανθρώπων, τις παλιές και τις καινούριες πατρίδες. Παίζουν οι ηθοποιοί: Άγγελος Αγγέλου, Κύριλλος Γομπριάλ, Ελένη Άμπια Νζάνγκα, Γκρέις Νουόκε, Μαντώ Παπαρρηγοπούλου και Σάκης Πολύζος.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00

Ώρα έναρξης παιδικών παραστάσεων: 20:30

Πληροφορίες: www.opanda.grhttps://cultureisathens.gr/

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b