MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ

Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 προτάσεις για να διασκεδάσετε δωρεάν

Το Σαββατοκύριακο έφτασε και εμείς συγκεντρώσαμε δωρεάν εκδηλώσεις που μπορούμε να απολαύσουμε στην Αθήνα το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου.

Monopoli Team

1. “Will Tomorrow, I Wonder, Be Cloudy or Clear?”: Περφόρμανς από την Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Το Duo Hedi (η μεσόφωνος Αναστασία Κότσαλη και ο ακορντεονίστας Κώστας Ζιγκερίδης), ένα από τα πιο δραστήρια νέα σχήματα μουσικής δωματίου, συνεργάζεται με το εικαστικό ντουέτο VASKOS (Βασίλης Νούλας και Κώστας Τζημούλης) για τη site specific πολυμορφική περφόρμανς με τίτλο Will Tomorrow, Ι Wonder, Be Cloudy or Clear?, βασισμένη σε τραγούδια του Ιάπωνα συνθέτη Τόρου Τακεμίτσου. Το έργο, μια παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, θα παρουσιαστεί σε πανελλήνια πρώτη στον εσωτερικό κήπο (αίθριο) του Επιγραφικού Μουσείου.
Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Ιουνίου 2022, στις 20.30
Επιγραφικό Μουσείο – Εσωτερικός κήπος (αίθριο), Τοσίτσα 1, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

2. Danceteria: Ένα χορευτικό πάρτι με DJs και μουσικούς στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας

Με αφορμή τη Γιορτή της Μουσικής, η 2023 ΕΛΕVΣΙΣ Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης διοργανώνει, στο Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας, την Danceteria με διάσημους γνωστούς DJs και μουσικούς, που έχουν έναν και μοναδικό σκοπό: Να μας κάνουν να συγκινηθούμε χορεύοντας.Ο προαύλιος χώρος του Παλαιού Ελαιουργείου υποδέχεται τους ταλαντούχους DJs, Black Athena, Dimitri Papaioannou (Synch Festival, Movement radio) και Ilias Pitsios (aka Dynamons – Echovolt Records & Into The Light Records), καθώς και τον μουσικό και MC, Τζεφ Γκονζάλες ή αλλιώς BNC (Sky Vektor Music).
Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 21.30
Παλαιό Ελαιουργείο Ελευσίνας
Είσοδος ελεύθερη. Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων μέσω viva

3. “Γρίφοι για την Αθήνα”: Ιστορικός περίπατος στο κέντρο της Αθήνας

Photo by Filippos Sdralias on Unsplash

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει ιστορικό περίπατο στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 18 Ιουνίου (ώρα 10:00-11:30). Με αφετηρία την πρόσφατη έκδοση του ΠΙΟΠ “Γρίφοι για την Αθήνα” (2021), της Τόνιας Καφετζάκη σε εικονογράφηση Παναγιώτη Πανταζή, η δράση θα αναπτυχθεί από το Μοναστηράκι προς την Πλάκα μέχρι την Πλατεία Φιλομούσου Εταιρείας και το κεντρικό κτήριο του ΠΙΟΠ. Τη διαδρομή στα μνημεία έχει διαμορφώσει και παρουσιάζει η συγγραφέας Τόνια Καφετζάκη, δρ ιστορίας, εκπαιδευτικός, η οποία αξιοποιεί το σημαντικό απόθεμα γνώσης για την Αθήνα από έρευνές της, καθώς και από την πλούσια διδακτική εμπειρία της.
Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 10:00-11:30
Σημείο συνάντησης: Μοναστηράκι έξοδος σταθμού, επί της οδού Άρεως, προς τη Βιβλιοθήκη του Αδριανού

4.  Πολιτισμός στις γειτονιές: Η «Ορχήστρα της Κυψέλης» του El Sistema Greece στο Ίδρυμα Γουλανδρή

Μπορούν παιδιά και νέοι με διαφορετική εθνικότητα και κουλτούρα, που δεν μιλούν την ίδια γλώσσα, να σχηματίσουν μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα; Φυσικά και μπορούν! Η ανοιχτή πρόβα του El Sistema Greece αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι η μουσική είναι μια διεθνής γλώσσα και ένα ισχυρό εργαλείο κοινωνικής ένταξης.
Κυριακή 19 Ιουνίου, 12:30
Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

5. Πολιτισμός στις γειτονιές: Διαπολιτισμική χορωδία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στο Παγκράτι

Διανύοντας την τέταρτη χρονιά από τη δημιουργία της, η Διαπολιτισμική Χορωδία συνεχίζει το συναρπαστικό πολυπολιτισμικό ταξίδι της. Τραγούδια άφθαρτου μελωδικού πλούτου από την παραδοσιακή μουσική των χωρών προέλευσης των μελών της (ήδη αριθμεί πάνω από 25 μέλη) συνθέτουν το ρεπερτόριό της, το οποίο εμπλουτίζεται διαρκώς.
Τοποθεσία: Πλατεία Μεσολογγίου, Παγκράτι
Ώρα έναρξης:20.00 – Είσοδος ελεύθερη

6. Τα Πέρα Πλάσματα live στην Πλατεία Βικτωρίας

«Όλη η Αθήνα μια Σκηνή»: Οι γειτονιές της Αθήνας γίνονται εστίες τέχνης αυτό το καλοκαίρι με την υπογραφή του ΟΠΑΝΔΑ. Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 τα Πέρα Πλάσματα θα δώσουν μία συναυλία στην Πλατεία Βικτωρίας, σε 80’s avant garde ατμοσφαιρικά rock μουσικά ηχοτρόπια με πολυφωνικά ρεφρέν. Τα Πέρα Πλάσματα μετά από τις επιτυχημένες συναυλίες τους σε Σταυρό του Νότου, Κύτταρο αλλά και την περιοδεία τους πέρυσι το καλοκαίρι με την Ελπίδα, φέτος κλείνουν 3 χρόνια από την ίδρυση τους και για να το γιορτάσουν σας καλούν σε μια μουσικό – θεατρική παράσταση με τίτλο «Τα Πέρα Πλάσματα alive». Με 8 μουσικούς επί σκηνής και 100 λεπτά διάρκεια, η όλη ιστορία εξελίσσεται σε μουσικά ηχοτρόπια που άλλες φορές πατάνε στο 80s ατμοσφαιρικό ροκ ήχο με πολυφωνικά ρεφρέν και άλλες στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.
Σάββατο 18 Ιουνίου 2022, 21 :00
Πλατεία Βικτωρίας

7. 15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου στο Δήμο Μοσχάτου Ταύρου

Με τη σκέψη πως σήμερα ο θεατρικός λόγος πρέπει να αντανακλά και την κοινωνική ματιά της εποχής, το 15ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, συστήνει στο κοινό οκτώ σύγχρονα ελληνικά θεατρικά έργα (δύο εξ αυτών σε πρώτη παρουσίαση από το θεατρικό εργαστήρι «Εν Δράσει» του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου), επικεντρώνοντας τη δράση του σε μία σοβαρή πολιτική προώθησης του θεατρικού μας πολιτισμού. Το Σάββατο 18 Ιουνίου το Θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου Ταύρου φιλοξενεί την παράσταση «Ο Λύκος».
Σάββατο 18 Ιουνίου, 20:30
(Τα έργο απευθύνεται σε θεατές ηλικίας 15+)
Θεατρικό εργαστήρι Μοσχάτου Ταύρου, (Κων. Καφετζή)
Είσοδος ελεύθερη με κράτηση

8. Zappeion Megaron Block Party

Την Κυριακή 19 Ιουνίου τα Hideout Events επιστρέφουν μετά από 3 χρόνια στην αυλή του Ζάππειου. Αγαπημένοι DJ’s της πόλης σε περιμένουν για πολύ χορό, δροσερά κοκτέιλ και παγωμένες μπύρες από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ. Μουσική θα παίξουν οι MS LEFKI, GEORGE ADI, TOLIS Q, FRO, DROSIS.
Κυριακή 19 Ιουνίου
Ώρα έναρξης 18:00
Ζάππειο Μέγαρο

9. Συναυλία με έργα του Ιωάννη Χριστοφίλου στο Αττικό Ωδείο

Το Αττικό Ωδείο γιορτάζει τα 55 χρόνια από την ίδρυση και λειτουργία του. Στο πλαίσιο του εορτασμού πραγματοποιείται η πρώτη επετειακή συναυλία το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 και ώρα 20.00, στο αμφιθέατρο του κεντρικού ιδρύματος του Αττικού Ωδείου. Η επετειακή αυτή ημέρα συμπίπτει με τα γενέθλια του ιδρυτή και διευθυντή του Ωδείου Ιωάννη Χριστόφιλου. Η συναυλία περιλαμβάνει έργα του Ιωάννη Χριστόφιλου. Θα λάβουν μέρος καθηγητές, η Χορωδία καθώς και η Ορχήστρα του Ωδείου, υπό τη διεύθυνση του ιδίου.
Σάββατο 18 Ιουνίου, 20:00
Ερατοσθένους 8, Παγκράτι
Η είσοδος είναι ελεύθερη με προσκλήσεις
Κρατήσεις στο τηλέφωνο 210-7018900, καθημερινά, ώρες: 11.00-21.00

10. 25 χρόνια με τη μαγεία της κιθάρας: Παναγιώτης Μάργαρης στον κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου

H Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας “Ο Άγιος Διονύσιος” γιορτάζει τις μέρες μουσικής και παρουσιάζει τον Παναγιώτη Μάργαρη στον δροσερό κήπο του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου. Στην πρώτη συναυλία της καλοκαιρινής του περιοδείας, ο Παναγιώτης Μάργαρης γιορτάζει 25 χρόνια επαγγελματικής πορείας και μας παρουσιάζει διασκευές του σε σπουδαία τραγούδια και ορχηστρικά θέματα της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής, καθώς και δικές του συνθέσεις που αγαπήθηκαν από το κοινό.Ένα μοναδικό ταξίδι με τους μαγικούς ήχους της κλασικής κιθάρας του Παναγιώτη Μάργαρη, με συνοδοιπόρο την αφρόκρεμα της έως τώρα δισκογραφικής του πορείας. Συμμετέχει η μικτή χορωδία “Ιονίου Φωνές” υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου.
Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21.00
Λεωφόρος Bασιλίσσης Σοφίας 22

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΕκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 7 προτάσεις για το Σάββατο 18 Ιουνίου12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b