MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
12
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ:
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ X
ΗΘΟΠΟΙΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΗΘΟΠΟΙΟ X
ΘΕΑΤΡΟ
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΘΕΑΤΡΟ X
ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Σύγχρονος

Ιs it day or is it night? της Μαριέλας Νέστορα από την ομάδα YELP danceco. στο θέατρο Θησείον

Το θέατρο Θησείον παρουσιάζει το νέο χορογραφικό έργο της Μαριέλας Νέστορα και της ομάδας σύγχρονου χορού YELP danceco., “Ιs it day or is it night?”.

YELPdanceco_Myrto Apostolidou
YELPdanceco_Myrto Apostolidou | Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Monopoli Team

Το νέο χορογραφικό έργο “Ιs it day or is it night?” της Μαριέλας Νέστορα  και της ομάδας σύγχρονου χορού YELP danceco παρουσιάζεται στις 16, 17, 18 και 19 Ιουνίου 2022 στις  21.00 στο Θέατρο Θησείον.

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο εστιάζει στην αίσθηση της αφής  που είναι πάντα σε διάδραση με τις άλλες αισθήσεις, συνδέεται άμεσα με την κίνηση ενώ παράλληλα αναδεικνύει και το ‘σώμα εν διαδικασία΄.

Η ανάγκη για επαφή, με αφορμή την έλλειψή της κατά τη διάρκεια της πρόσφατης  εμπειρίας μιας πανδημίας, κινητοποίησε την έρευνα της ομάδας για το is it day or is it night?. Τι επαναπροσδιορίστηκε στην αίσθηση του χρόνου και της επαφής; Πώς μπορούμε να επανεφεύρουμε την εγγύτητα;

Η χορογραφική σύνθεση διερευνά την αφή όχι τόσο ως χειρονομία, όσο ως τρόπο συνύπαρξης και αλληλεπίδρασης των σωμάτων που βρίσκονται σε διαρκή διάδραση με την υλικότητα. Επικεντρώνεται στη μικροκίνηση των χορευτών και δίνει έμφαση στην αφή-άγγιγμα ως διπλή διαδικασία όπου αγγίζεις και αγγίζεσαι ταυτόχρονα.

Λίγα λόγια για τη Μαριέλα Νέστορα

Η Μαριέλα Νέστορα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε καλλιτεχνική έρευνα Master’s program- ArtEZ (Ολλανδία), Feldenkrais method- Professional Training (Greece1, IFF), Σύγχρονο χορό και χορογραφία – London Contemporary Dance School (Αγγλία), Βιολογία- B.Sc., Queen Mary and Westfield (Αγγλία) και Μοριακή Γενετική- M.Sc. St.Mary’s Medical School, Imperial College.

Η καλλιτεχνική της έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο του Post Humanism, διερευνώντας τη χορογραφία ως συνάθροιση και αναπτύσσοντας τη μεθοδολογία της μοριακής χορογραφίας. Ως χορογράφος της ομάδας YELP danceco έχει δημιουργήσει παραστάσεις για τη σκηνή, site specific αλλά και έργα για το δημόσιο χώρο, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας κ.ά. Ως ανεξάρτητη καλλιτέχνης (2011-17) έχει συμμετάσχει σε διάφορες συλλογικότητες (Green Park, Κολέκτιβα Ομόνοια, Θέατρο Εμπρός, Συνδεσμος Χορού) κι έχει κινητοποιήσει τα Collective Choreography Project CCP και from stage to page -μια πλατφόρμα και εκδόσεις για την ελληνική σκηνή σύγχρονου χορού. Τα έργα της ομάδας χορού YELP danceco  έχουν παρουσιαστεί στο Μάριμπορ, τη Λιουμπλιάνα, το Ζάγκρεμπ, το Κάσελ, το Βερολίνο, το Λονδίνο, το Μπράιτον, το Ίπσουιτς, τη Μπολόνια, το Μονπελιέ, τη Βρέστη, το Βουκουρέστι, το Πάρνου, το Άαρχους, τις Βρυξέλλες, την Αθήνα, την Καβάλα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Ύδρα, το Ηράκλειο τα Χανιά και έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν σε πλατφόρμες και φεστιβάλ όπως ITI, Πλατφόρμα Χορού, Μπιενάλε της Αθήνας, Plesna Isba, Δημοτικό Θέατρο Πάτρας, Πολιτιστική Πρωτεύουσα Πάτρας όπως και The Place Commissions, The Video Place, Videodance festival και MIRfestival. Εργάζεται ως χορογράφος, ερευνήτρια, μέντορας, κινησιολόγος για το θέατρο και ως δασκάλα της μεθόδου Feldenkrais.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSpring Forward Festival: Μπορεί η Ελευσίνα να φέρει την Άνοιξη στον ελληνικό χορό;12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνικά: Δημήτρης Θεοδωρόπουλος, Σοφία Παναγιωτοπούλου
Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου-DIGITARIA
Φωτισμοί: Ευάγγελος Μούντριχας
Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα

Παίζουν: Ιωάννα Τουμπακάρη, Γιάννης Τσιγκρής, Παγώνα Μπουλμπασάκου, Μαρί Κασσαπιάν

Διάρκεια: 90 λεπτά
Τιμές Εισιτηρίων: 12 ευρώ / 8 ευρώ
Διάρκεια Παραστάσεων: Από 16 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου 2022
Πληροφορίες: Προπώληση εισιτηρίων στο https://www.ticketservices.gr/event/is-it-day-or-is-it-night/.
Παραστάσεις: Πέμπτη έως Κυριακή στις 21:00
Πληροφορίες Χώρου: Θέατρο Θησείον, Τουρναβίτου 7, Ψυρρή, Αθήνα
Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου
Περισσότερα από ΘΕΑΤΡΟ
Σχετικά Θέματα
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει τη μαγεία των Χριστουγέννων στο Ολύμπια
ΘΕΑΤΡΟ
Η Φόνισσα, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή στο Θέατρο Χώρος
ΘΕΑΤΡΟ
Μικρές Ταπεινώσεις: Νεφέλη Φασούλη και Πάνος Παπαδόπουλος στο Baumstrasse με τη νέα τους παράσταση
ΘΕΑΤΡΟ
Οι «Στρακαστρούκες» του Δημήτρη Σαμόλη βρίσκουν νέα θεατρική στέγη
Θεατρικά Νέα
Η Αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα, της Άλκης Ζέη για 3η σεζόν στο Θέατρο Μεταξουργείο
ΘΕΑΤΡΟ
Αγωνία Ιερή: Εύα Palmer Σικελιανού στο θέατρο ΕΛΕΡ
ΘΕΑΤΡΟ
Η «Ζιζέλ» του Μαριύς Πετιπά σε νέα παραγωγή από το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Πιγκουίνος του Γιόχαν: Μια παιδική παράσταση για την κλιματική αλλαγή στο Θέατρο Παραμυθίας
ΘΕΑΤΡΟ
Το αμάρτημα της μητρός μου, του Γεώργιου Βιζυηνού για 3η χρονιά στο Θέατρο Radar
ΘΕΑΤΡΟ
Ο Αλαντίν και τα Μαγικά Χριστούγεννα: Ένα μιούζικαλ για όλη την οικογένεια στο Μέγαρο
ΘΕΑΤΡΟ
Το ημερολόγιο ενός τρελού: Η παράσταση του Στάθη Λιβαθινού για 2η χρονιά στο Θέατρο Οδού Κυκλάδων
ΘΕΑΤΡΟ
Ζιζέλ: Μια διαδραστική μουσική και χορευτική εμπειρία για παιδιά στην Λυρική Σκηνή