MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Lightyear: Η ταινία της Disney απαγορεύτηκε σε 14 χώρες λόγω ενός ομόφυλου φιλιού

Η νέα ταινία της Disney-Pixar, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ήρωα του Toy Story, Buzz Lightyear, έχει ήδη απαγορευτεί σε 14 χώρες, λόγω μίας σκηνής που περιλαμβάνει ένα φιλί μεταξύ ενός ομόφυλου ζευγαριού. 

Monopoli Team

Η νέα ταινία της Disney-Pixar, με πρωταγωνιστή τον αγαπημένο ήρωα του Toy Story, Buzz Lightyear, έχει ήδη απαγορευτεί σε 14 χώρες, λόγω μίας σκηνής που περιλαμβάνει ένα φιλί μεταξύ ενός ομόφυλου ζευγαριού.

Την Δευτέρα, η ταινία κινουμένων σχεδίων απαγορεύτηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, λόγω “παραβίασης των προτύπων των μέσων της χώρας”, ενώ η Disney δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την πρεμιέρα του Lightyear σε 14 χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, μεταξύ αυτών η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, η Μαλαισία, η Ινδονησία, το Κουβέιτ, ο Λίβανος.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όπως και σε άλλα έθνη της Μέσης Ανατολής, η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η ταινία δεν θα κάνει πρεμιέρα ούτε στην Κίνα, αφού η Disney είχε αρνηθεί να “κόψει” την σκηνή με το φιλί, που είχαν ζητήσει οι αρχές.

Στην ταινία, όπου ο Κρις Έβανς δίνει την φωνή του στον πρωταγωνιστή Buzz Lightyear, υπάρχει μια σκηνή, κατά την οποία η Hawthorne -χαρακτήρας στην οποία δίνει την φωνή της η Uzo Aduba– φιλά την σύντροφό της. Σύμφωνα με τους παραγωγούς της ταινίας, πρόκειται για μία καθοριστική σκηνή, που δείχνει στον Lightyear όλα όσα έχει θυσιάσει για χάρη της αποστολής του.

Στην πρεμιέρα της ταινίας στο Λονδίνο, ο Κρις Έβανς αποκάλεσε τις αντιδράσεις στο φιλί “εκνευριστικές”. “Είναι υπέροχο που συμμετέχουμε σε κάτι που κάνει βήματα μπροστά στην συμπεριληπτικότητα, αλλά είναι εκνευριστικό το ότι υπάρχουν ακόμη μέρη τα οποία δεν είναι ακόμα εκεί που θα έπρεπε να είναι” είπε ο ηθοποιός.

Πριν από λίγους μήνες, πάντως, η Disney είχε δεχτεί σφοδρές αντιδράσεις, μετά από μία ανοιχτή επιστολή από τους «LGBTQIA+ εργαζομενους της Pixar και συμμάχους τους», στην οποία κατηγόρησαν στελέχη της Disney ότι έχουν απαιτήσει να κοπεί «σχεδόν κάθε gay τρυφερή σκηνή, ακόμα κι αν οι δημιουργικές ομάδες και η διοίκηση της Pixar διαφωνούσαν». Μετά από τις κατηγορίες, τα στελέχη υποχώρησαν και πήραν πίσω τις δηλώσεις που είχαν κάνει.

Η ταινία “Lightyear” πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 16 Ιουνίου.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b