MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 10 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 11-12 Ιουνίου 2022.

Foto de Lukas: https://www.pexels.com/pt-br/foto/formacao-de-equipes-infantis-em-pastagens-verdes-296301/
Monopoli Team

1.”Αισωπομαχίες” στην Καισαριανή

5 γνωστοί και πολυαγαπημένοι μύθοι του Αισώπου ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων, με αγνά χειροποίητα υλικά, διαδραστικά παιχνίδια, ζωντανή μουσική και τραγούδια, με χιούμορ και απρόβλεπτες μεταμορφώσεις! Μάχες, έριδες, συγκρούσεις, ανταγωνισμοί και αψιμαχίες συνθέτουν ένα σκηνικό εκρηκτικό σε μία παράσταση όπου τα παιδιά αναλαμβάνουν σημαντικό και ενεργό ρόλο στην εξέλιξη των ιστοριών. Τύμπανα, κιθάρα, άρπα, βροντή, καζού, magic drum, καλίμπα, ξύστρα, μουσική γαβάθα, καστανιέτες, κρόταλα, ζήλιες, καχόν, δίνουν ζωντάνια και ρυθμό, σε μία παράσταση όπου ιστορίες και ζωντανή μουσική έχουν τον πρώτο λόγο.
Για παιδιά από 4+
Σάββατο και Κυριακή στις 18:45

2. Επίσκεψη – Ξενάγηση στον Πύργο Βασιλίσσης

Σάββατο 11/6/2022 στις 11:00 πμ: Παιδική Ξενάγηση για ηλικίες 5 έως 12 ετών, Διάρκεια : 1 ώρα – Δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες: [email protected], Κόστος εισιτηρίου: 4,00 ευρώ/άτομο, παιδιά έως 4 ετών: δωρεάν, ΑΜΕΑ: δωρεάν & 1 συνοδός: έκπτωση 50%

Σάββατο 11/6/2022 στις 14:00: Ξεναγεί ο κ. Βασίλειος Κουτσαβλής, Πρόεδρος των Φίλων του Κτήματος Τατοΐου, Διάρκεια : 3 ώρες – Δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες: [email protected]. Κόστος εισιτηρίου: 12,00 ευρώ/άτομο, παιδιά έως 4 ετών: δωρεάν, παιδιά 5 έως 12 ετών: 6,00 ευρώ/παιδί, ΑΜΕΑ: δωρεάν & 1 συνοδός: έκπτωση 50%

Κυριακή 12/6/2022 στις 10:00 πμ: Ξεναγεί ο κ. Βασίλειος Κουτσαβλής, Πρόεδρος των Φίλων του Κτήματος Τατοΐου, Διάρκεια : 3 ώρες – Δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες: [email protected], Κόστος εισιτηρίου: 12,00 ευρώ/άτομο, παιδιά έως 4 ετών: δωρεάν, παιδιά 5 έως 12 ετών: 6,00 ευρώ/παιδί, ΑΜΕΑ: δωρεάν & 1 συνοδός: έκπτωση 50%

Κυριακή 12/6/2022 στις 14:00: Παιδική Ξενάγηση για ηλικίες 5 έως 12 ετών, Διάρκεια : 1 ώρα – Δηλώσεις συμμετοχής & πληροφορίες: [email protected], Κόστος εισιτηρίου: 4,00 ευρώ/άτομο, παιδιά έως 4 ετών: δωρεάν, ΑΜΕΑ: δωρεάν & 1 συνοδός: έκπτωση 50%

3. Παιδική Θεατρική Παράσταση «Νταμούρα, η Σταχτοπούτα από την Ινδονησία» στον Πύργο Βασιλίσσης

Μια ανατρεπτική ιστορία της παγκοσμίως αγαπημένης ιστορίας της Σταχτοπούτας στο κτήμα «Πύργος Βασιλίσσης». Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 4 έως 12 ετών, διαρκεί 70 και περιλαμβάνει: – Αφήγηση Παραμυθιού – Παιχνίδι Ερωτήσεων – Θεατρικό Παιχνίδι – Εικαστικά
Σάββατο 11/06 στις 14:00
Κυριακή 12/06 στις 10:00
Γενική Είσοδος 8€
Κρατήσεις Θέσεων: email: [email protected], τηλ: 2102313607
Λεωφ. Δημοκρατίας 67, Ίλιον

4. Jurassic Adventures στο Κατράκειο Θέατρο

Δείτε για πρώτη φορά σε θεατρική παράσταση “αληθινούς” δεινόσαυρους σε φυσικό μέγεθος, να περπατούν και να πρωταγωνιστούν επί σκηνής. Η παράσταση είναι ένα φανταστικό ταξίδι στην προϊστορική εποχή με πρωταγωνιστές “αληθινούς” δεινόσαυρους, που κινούνται και ανταποκρίνονται, χαρίζοντας μας μια υπέροχη επαφή με την προϊστορία. Μια διαδραστική εμπειρία γεμάτη χιούμορ, συγκινήσεις και απρόοπτα, αλλά και την γέννηση επί σκηνής, ενός μωρού δεινόσαυρου που θα ξετρελάνει τα παιδιά – και όχι μόνο. Η παράσταση προτείνεται για παιδιά ηλικίας από 2,5 ετών και άνω.
Κυριακή 5/6, 20:45
11-13€
Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Πάροδος Ακροπόλεως, Νίκαια

5.Tο Αίνιγμα των Σουρεαλιστών στο Παιδικό Εργαστήριο του Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Πώς καταφέρνουν οι καλλιτέχνες να ταιριάξουν τόσα χρώματα και υλικά σε ένα έργο τέχνης; Αντλώντας έμπνευση από τα παιχνίδια του καλλιτεχνικού κινήματος του σουρεαλισμού, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή καλεί τα παιδιά ηλικίας 9 έως 12 ετών να δώσουν τη δική τους απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Μέσα από το εργαστήριο κινούμενης εικόνας (stop motion), τα παιδιά θα εξερευνήσουν κάποια από τα πιο εμβληματικά έργα της Συλλογής, με στόχο να λυθεί Το Αίνιγμα των Σουρεαλιστών. Παράλληλα, θα πειραματιστούν με τις αναρίθμητες δυνατότητες που προσφέρει η τέχνη για έμπνευση, και θα προσπαθήσουν να επινοήσουν έναν τρόπο σύνδεσης των έργων της Συλλογής, με στόχο τη δημιουργία ενός ομαδικού stop-motion animation.
Κυριακή 12/06, 13:00-15:00,
Έως 10 συμμετοχές, Διάρκεια: 120’,
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο, Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή
Κόστος συμμετοχής: 15€, Κόστος για Kid και Family Members: 12€

6.Μαθήματα ποδηλάτου για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ Cycling classes for children - Εικόνα

Γονείς / συνοδοί, με την καθοδήγηση ενός έμπειρου εκπαιδευτή, βοηθούν τα παιδιά τους να μάθουν ποδήλατο, ακολουθώντας μια συγκεκριμένη μέθοδο εκμάθησης. Τα μικρότερα παιδιά μαθαίνουν πώς να ισορροπούν στο ποδήλατο, ενώ τα μεγαλύτερα εξοικειώνονται με βασικές τεχνικές στροφής και φρεναρίσματος. Οι συμμετέχοντες/ουσες χρησιμοποιούν τα ποδήλατά τους – ιδανικά χωρίς τροχούς ισορροπίας. Σε περίπτωση που υπάρχουν τροχοί ισορροπίας, ο εκπαιδευτής θα τους αφαιρέσει, ενθαρρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά να μάθουν ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες. Για τη συμμετοχή στη δράση είναι απαραίτητο το κάθε παιδί να έρθει με το ποδήλατό του.
Για παιδιά 4-10 ετών | Έως 4 παιδιά και 4 συνοδοί ανά time slot ( 20′)
Σάββατο 11 Ιουνίου, 17:00
Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα

7. «Η Απόδραση των Φρούτων!» στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Εξωτικά γκρέιπφρουτ, ζουμερά πορτοκάλια, μυρωδάτα λεμόνια και φρούτα που δεν έχει συναντήσει άνθρωπος ποτέ, απέδρασαν νωρίς το πρωί από τη λαϊκή αγορά της οδού Ξενοκράτους και βρήκαν καταφύγιο στα έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Το Μουσείο του Ιδρύματος στην Αθήνα καλεί τα παιδιά ηλικίας 5 έως 7 ετών και 7 – 9 ετών να αναζητήσουν τα φρούτα που χάθηκαν και να εμπνευστούν από τη Συλλογή για να δημιουργήσουν το δικό τους αγαπημένο φρούτο με την τεχνική του needle felting. Στο εργαστήριο «Η Απόδραση των Φρούτων», τα παιδιά θα παίξουν με ήχους, μυρωδιές και υφές, θα λύσουν αινίγματα και γρίφους και θα ανακαλύψουν τη μαγεία του needle felting, χρησιμοποιώντας πολύχρωμο μαλλί και βελόνες για να φτιάξουν καλοκαιρινά φρούτα!
Τμήμα για παιδιά 5-7 ετών: Σάββατο 11/6, 10:30-12:00
Τμήμα για παιδιά 7-9 ετών: Σάββατο 12/6, 12:30-14:00
Κόστος συμμετοχής: 12€. Κόστος για Kid και Family Members: 9,60€
Για παιδιά 5 – 7 ετών εισιτήρια εδώ.
Για παιδιά 7 – 9 ετών εισιτήρια εδώ.
Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Παγκράτι

8. «H γραμμή είναι μόνο η αρχή…» στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 7 έως 9 ετών να ζωντανέψουν τις γραμμές Hourloupe του καλλιτέχνη Jean Dubuffet και να τις πάνε βόλτα στο φεγγάρι, συμμετέχοντας σε ένα εργαστήριο όπου H γραμμή είναι μόνο η αρχή… Κάθε Κυριακή, τα παιδιά συμμετέχουν σε παιχνίδια που επινοήσαν οι καλλιτέχνες του σουρεαλισμού με στόχο να «εμπλουτίσουν» κάποια από τα πιο εμβληματικά έργα τέχνης της Συλλογής του Μουσείου με ασυνήθιστα στοιχεία. Σε μια ιστορία που χωρά σε δευτερόλεπτα, ο Miró «ο περισσότερο σουρεαλιστής από όλους» και ο Dubuffet, που βλέπει «από το μυαλό, όχι από τα μάτια», αλληλοεπιδρούν και συνυπάρχουν με τις νέες τεχνολογίες. Στo εργαστήριο H γραμμή είναι μόνο η αρχή…, τα παιδιά γίνονται σουρεαλιστές καλλιτέχνες και φτιάχνουν μια πρωτότυπη ομαδική ταινία stop motion, με πρωταγωνιστή μια γραμμή.
Κυριακή 12/06, στις 10:30-12:30
Για παιδιά 7-9 ετών
Αριθμός συμμετοχών: Έως 10 παιδιά
Χώρος διεξαγωγής: Παιδικό Εργαστήριο
Κόστος συμμετοχής: 15€
Κόστος για Kid και Family Members: 12€
Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα: 210 0102156, [email protected]

9. Περιήγηση στην Αρχαιά Ολυμπία –  Ελληνικός Κόσμος

Μια ολοκληρωμένη περιήγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας το 2ο αιώνα π.Χ. Μνημεία και ιερά κτήρια ζωντανεύουν, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γίνουν «κοινωνοί» των αγωνισμάτων και των τελετουργιών των Ολυμπιακών Aγώνων και να γνωρίσουν την ιστορία της πόλης: Ο ναός του Δία, υπόδειγμα δωρικού περίπτερου ναού με θαυμαστό γλυπτό διάκοσμο, το Ηραίο, το παλαιότερο μνημειακό οικοδόμημα του ιερού, αφιερωμένο στη θεά Ήρα, το Γυμνάσιο, που χρησίμευε για την προπόνηση των ακοντιστών, των δισκοβόλων και των δρομέων, η Παλαίστρα, όπου προπονούνταν οι παλαιστές, οι άλτες και οι πυγμάχοι, το Λεωνιδαίο, χώρος διαμονής των επίσημων επισκεπτών, το Βουλευτήριο, όπου αθλητές, συγγενείς και κριτές έδιναν όρκο ότι θα τηρήσουν τους κανόνες των Αγώνων, το Στάδιο, όπου τελούνταν τα περισσότερα αγωνίσματα, οι Θησαυροί διάφορων πόλεων, όπου φυλάσσονταν πολύτιμα αφιερώματα, και το Φιλιππείο, που αφιερώθηκε από το Φίλιππο Β’, το βασιλιά της Μακεδονίας, μετά τη νίκη του στη μάχη της Χαιρώνειας το 338 π.Χ.
Θόλος, Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος
Διάρκεια: 1 Ώρα
Σάββατο 11/06 και Κυριακή 12/06 στη 13:00
Εισιτήρια: 7€-12€

10. Φεστιβάλ Μαγείας στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιον Φεστιβάλ Μαγείας

Η πιο διαδραστική παράσταση όλων των εποχών έρχεται στον Τεχνοχώρο Εργοτάξιο για να σας ταξιδέψει σε έναν μαγικό κόσμο. Οι μάγοι Κέλμης, Νίκος και Costas Funtastico κάθε Σάββατο στις 17:00 με τη βοήθεια των μικρών θεατών ετοιμάζονται να μοιράσουν στιγμές μαγείας και γέλιου σε όλους εκείνους που νιώθουν ακόμα παιδιά! Μια διαδραστική παράσταση με αιωρήσεις αντικειμένων, εξαφανίσεις ανθρώπων αλλά και την αναπαράσταση μιας πραγματικής χιονοθύελλας που θα σας κάνουν να τρίβετε τα μάτια σας!
Σάββατο 11/06 στις 17:00
Τεχνοχώρος Εργοτάξιον – Αγ. Δημήτριος, Αττική
Εισιτήρια: 10€

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b