MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΙΝΕΜΑ

Η Μάγκι Τζίλενχαλ στο 12ο Athens Open Air Film Festival για την πανελλήνια πρεμιέρα της “Χαμένης Κόρης”

Οι “Νύχτες Πρεμιέρας” κηρύσσουν την επίσημη έναρξη του 12ου Athens Open Air Film Festival με την πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας “Η Χαμένη Κόρη” (The Lost Daughter) της Μάγκι Τζίλενχαλ, παρουσία της σκηνοθέτιδος, του Πίτερ Σάρσγκαρντ και πλήθους Ελλήνων συντελεστών.

Η Ολίβια Κόλμαν στο The Lost Daughter
Η Ολίβια Κόλμαν στο The Lost Daughter
Monopoli Team

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας κηρύσσει πανηγυρικά την επίσημη έναρξη του 12ου Athens Open Air Film Festival με την πανελλήνια πρώτη προβολή της ταινίας Η Χαμένη Κόρη (The Lost Daughter) της Μάγκι Τζίλενχαλ, παρουσία της σκηνοθέτιδος, του καταξιωμένου ηθοποιού Πίτερ Σάρσγκαρντ και πλήθους Ελλήνων συντελεστών.

Tην αφίσα του 12ου Athens Open Air Film Festival που φιλοτέχνησε ο σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας Βασίλης Μέξης

Tην αφίσα του 12ου Athens Open Air Film Festival που φιλοτέχνησε ο σχεδιαστής οπτικής επικοινωνίας Βασίλης Μέξης

Το καλοκαιρινό του κινηματογραφικό ταξίδι ξεκινά το 12ο Athens Open Air Film Festival, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022, στο επιβλητικό Θέατρο Αττικού Άλσους, φιλοξενώντας σε πανελλήνια πρεμιέρα την υποψήφια για 3 Όσκαρ (Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου, Διασκευασμένου Σεναρίου) και τιμημένη με Βραβείο Σεναρίου στο Φεστιβάλ Βενετίας Η Χαμένη Κόρη (The Lost Daughter) της Μάγκι Τζίλενχαλ.

Η προβολή θα γίνει παρουσία της πολυβραβευμένης ηθοποιού, σεναριογράφου και σκηνοθέτιδος, του σπουδαίου ηθοποιού Πίτερ Σάρσγκαρντ και πολλών (και εκλεκτών) Ελλήνων συντελεστών.

Η προβολή θα γίνει παρουσία της σκηνοθέτιδας και σεναριογράφου Μάγκι Τζίλενχαλ

Η προβολή θα γίνει παρουσία της σκηνοθέτιδας και σεναριογράφου Μάγκι Τζίλενχαλ

Η «Χαμένη Κόρη», βασισμένη σε ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ιταλίδας Έλενα Φεράντε, αποτελεί αξιοθαύμαστο σκηνοθετικό ντεμπούτο για την Αμερικανίδα ηθοποιό. Γυρισμένη στις Σπέτσες, η ταινία διαθέτει ένα εξαιρετικό επιτελείο ηθοποιών (Ολίβια Κόλμαν, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Εντ Χάρις και Ντακότα Τζόνσον μέχρι τους ανερχόμενους Τζέσι Μπάκλεϊ και Πολ Μέσκαλ) και έχει ήδη καταξιωθεί διεθνώς από κοινό και κριτικούς.

Από ελληνικής πλευράς, στην ταινία εμφανίζονται οι Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνος Σάμαα και Σπύρος Μαραγκουδάκης.

Λίγα λόγια για την ταινία
Η Ντακότα Τζόνσον στην "Χαμένη Κόρη"

Η Ντακότα Τζόνσον στην “Χαμένη Κόρη”

Σενάριο και Σκηνοθεσία: Μάγκι Τζίλενχαλ

Πρωταγωνιστούν: Ολίβια Κόλμαν, Τζέσι Μπάκλεϊ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Ντακότα Τζόνσον, Εντ Χάρις, Πολ Μέσκαλ, Νίκος Πουρσανίδης, Πάνος Κορώνης, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Αλμπα Ρορβάρχερ, Αθηνά Μάρτιν

Διάρκεια: 121’

Βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα της Έλενα Φεράντε

Σύνοψη: Η Leda (Ολίβια Κόλμαν) απολαμβάνει τις μοναχικές της διακοπές στις Σπέτσες, όταν αρχίζει να εμπλέκεται σταδιακά με μια νεαρή μητέρα (Ντακότα Τζόνσον) και την κόρη της, τις οποίες πετυχαίνει καθημερινά στην ίδια παραλία. Καθώς μάνα και κόρη έχουν μια ιδιαίτερη και έντονη σχέση, η Leda καταβάλλεται από τις αναμνήσεις και τα μπερδεμένα συναισθήματα αγάπης, σύγχυσης και έντασης της δικής της πρώιμης μητρότητας. Μια μυστηριώδης παρόρμηση την αναγκάζει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις αντισυμβατικές επιλογές που έκανε ως νέα μητέρα και, κυρίως, τις συνέπειες αυτών των επιλογών.

Θα κυκλοφορήσει στις 30 Ιουνίου στις ελληνικές αίθουσες.

Την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα θα συνοδεύσει απολαυστικά η σινεφίλ μπύρα Fischer, συνεχίζοντας και φέτος τη δροσιστική συνεργασία με το Αthens Open Air Film Festival.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τρίτη 14 Ιουνίου

Θέατρο Αττικού Αλσους «Κατίνα Παξινού» 

Προσέλευση: 20:15 | Έναρξη: 21:15

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b