MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Online Agenda: 12 προτάσεις με εκδηλώσεις που γίνονται διαδικτυακά, την Τρίτη 31 Μαΐου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μερικές από τις πιο αξιόλογες προτάσεις για εκδηλώσεις που μπορείτε να δείτε διαδικτυακά σήμερα, Τρίτη 31 Μαΐου

"The Burden" της Niki Lindroth von Bahr
"The Burden" της Niki Lindroth von Bahr
Monopoli Team

Κινηματογράφος

1.12ο Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη και online

Το Φεστιβάλ Πρωτοποριακού Κινηματογράφου της Αθήνας, ο αγαπημένος θεσμός της Ταινιοθήκης της Ελλάδος, επιστρέφει, από τις 26 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, σε υβριδική μορφή. Στο πλαίσιο του φετινού πλούσιου προγράμματος θα προβληθούν 110 ταινίες.   Παράλληλα, επιλεγμένα προγράμματα του θα παρουσιαστούν (και) online στη διεύθυνση online.tainiothiki.gr. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συζητήσεις, master classes και q&a’s μετά από επιλεγμένες προβολές με τους προσκεκλημένους σκηνοθέτες που θα προλογίσουν τις ταινίες τους.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ
E: [email protected] |  http://www.tainiothiki.gr

2. Arte in English: Δωρεάν on demand προβολές βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από όλη την Ευρώπη
"The Burden" της Niki Lindroth von Bahr

“The Burden” της Niki Lindroth von Bahr

Η δωρεάν πολιτιστική πλατφόρμα του τηλεοπτικού δικτύου Arte in English προσφέρει, για δωρεάν on demand παρακολούθηση έως τις 8 Μαΐου του 2023, μια επιλογή βραβευμένων ταινιών μικρού μήκους από όλη την Ευρώπη:

3. Αμνός: Η ταινία του Βάλντιμαρ Γιοχάνσον διαθέσιμη on demand

Η Weirdwave διαθέτει για on demand παρακολούθηση την ταινία του Βάλντιμαρ Γιοχάνσον «Αμνός» μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας videorama.gr. Σε μια απομονωμένη γωνιά της Ισλανδίας, ένα παντρεμένο ζευγάρι κτηνοτρόφων ζουν με το κοπάδι τους σε μια φάρμα και μια μέρα ανακαλύπτουν ένα μυστηριώδες νεογέννητο αρνάκι στην γη τους, το οποίο αποφασίζουν να το κρατήσουν και να το μεγαλώσουν σαν παιδί τους. Η απρόσμενη αυτή άφιξη στην οικογένεια θα τους φέρει χαρά αλλά στην πορεία όλα θα ανατραπούν, καθώς η φύση δεν φαίνεται να συνηγορεί υπέρ αυτής της αλλόκοτης μορφής κηδεμονίας. Σε ένα μυστήριο και έντονο θρίλερ 106 λεπτών, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να αντικρίσουν την «ωμή» αλήθεια για την επιρροή που έχει ο άνθρωπος στη φύση αλλά και το αντίστροφο.
Εισιτήριο: Online έως 3 ημέρες (72 ώρες) 3,90 €
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

4. Winona: Η ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη διαθέσιμη on demand

Η Weirdwave διαθέτει για on demand παρακολούθηση την ταινία του Αλέξανδρου Βούλγαρη «Winona» μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας videorama.gr. Τέσσερις γυναίκες γελούν, παίζουν στην άμμο, κολυμπούν, φαντασιώνονται και απολαμβάνουν τη ζεστασιά του ήλιου και τη δροσιά της θάλασσας. Η μέρα κυλάει με ανόητα παιχνίδια, τραγούδι και χορό. Σημεία στίξης στο γέλιο τους, τα δάκρυα. Τα δάκρυα τα σκουπίζουν οι φανταστικές τους διηγήσεις. Μέχρι που η μέρα σβήνει και πρέπει να αποχαιρετίσουν την παραλία τους. Υποβλητικά μυστηριώδης και βαθιά συγκινητική, η Winona μας αποκαλύπτεται, διατηρώντας το συγκλονιστικό της μυστικό μέχρι τέλους.
Εισιτήριο: Online έως 3 ημέρες (72 ώρες) 3,90 €
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

5. Ένας Χωρισμός: Η πολυβραβευμένη ταινία του Ασγκάρ Φαραντί διαθέσιμη on demand

Η Strada Films διαθέτει έως τις 30 Ιουνίου του 2022, την αριστουργηματική ταινία του Ασγκάρ Φαραντί «Ένας Χωρισμός» μέσω της πλατφόρμας viva.gr. Η ταινία που απέσπασε Όσκαρ Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας, Χρυσή Σφαίρα και Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου, αντιπροσωπεύει απόλυτα το ιρανικό σινεμά και αποτελεί must-see ταινία του 21ου αιώνα. Η Σιμίν θέλει να φύγει. Ο Ναντέρ είναι δέσμιος του άρρωστου πατέρα του και δε θέλει να τον αφήσει μόνο. Έτσι χωρίζονται, και η κόρη τους, ελπίζοντας να γυρίσει γρήγορα η μητέρα της, μένει προσωρινά με τον Ναντέρ. Ανήμπορος να φροντίσει τον γέρο πατέρα του, ο Ναντέρ προσλαμβάνει μία γυναίκα για να τον περιποιείται. Αυτό που δεν ήξερε είναι ότι αυτή η γυναίκα δούλευε χωρίς την άδεια του συζύγου της και ότι ήταν έγκυος, μπαίνοντας έτσι σε μία καθημερινότητα γεμάτη ψέματα και κοινωνική κριτική, που απειλούν να βλάψουν τη ζωή του και τις ισορροπίες της οικογένειάς του.
Διαθέσιμη έως 30/6
Εισιτήριο: 2,50€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την ταινία εδώ

6. Έξι στα Δώδεκα: Ένα υβριδικό καλλιτεχνικό πρότζεκτ με τη συμμετοχή έξι διακεκριμένων Ελλήνων πεζογράφων και δραματουργών
Το ακρωτηριασμένο άγαλμα της Φωτεινής Τσαλίκογλου

Το ακρωτηριασμένο άγαλμα της Φωτεινής Τσαλίκογλου

Το υβριδικό καλλιτεχνικό project Έξι στα Δώδεκα που εμπνεύσθηκε και σκηνοθέτησε η Τατιάνα Λύγαρη επαναπροβάλλεται σε streaming on demand. Θέατρο και σινεμά συνυπάρχουν στη νέα αυτή πρόταση που συνδυάζει τον νεοελληνικό θεατρικό λόγο, τον πρωτότυπο σκηνικό χώρο ενός βαγονιού με compartments, τον κινηματογράφο και το διαδίκτυο. Έξι Έλληνες Πεζογράφοι και θεατρικοί συγγραφείς: Μιράντα Βατικιώτη, Άκης Δήμου, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Ανδρέας Στάικος, Φωτεινή Τσαλίκογλου και Μάκης Τσίτας να γράψουν 12 νέα θεατρικά κείμενα σύντομης διάρκειας. Τα πρώτα 6 από τα 12 θεατρικά έργα κινηματογραφήθηκαν σαν ταινίες μικρού μήκους από τον Πάτροκλο Σκαφίδα μέσα στα Compartments του βαγονιού, που διαμορφώθηκαν το καθένα διαφορετικά από τον εικαστικό Βασίλη Παφίλη. Οι θεατές έχουν τώρα την ευκαιρία να τα παρακολουθήσουν σε μία ενιαία προβολή, διάρκειας 2 περίπου ωρών.
Διαθέσιμες σε μια ενιαία προβολή έως σήμερα, 31/5
Εισιτήριο: 10€ 
Αγοράστε το εισιτήριο και δείτε το πρότζεκτ εδώ

Εικαστικά

7. Γιάννης Οικονομίδης: Αναδρομική ψηφιακή έκθεση comics αφιερωμένη στον καταξιωμένο Έλληνα κινηματογραφικό δημιουργό

Γιάννης Οικονομίδης: Αναδρομική ψηφιακή έκθεση comics αφιερωμένη στον καταξιωμένο Έλληνα κινηματογραφικό δημιουργό

Το Ψηφιακό Μουσείο Comics παρουσιάζει την διαδικτυακή ομαδική έκθεση comics «Γιάννης Οικονομίδης – Αναδρομική Έκθεση». Εκθέσεις comics και εικονογράφησης συνοδεύουν την έξοδο των ταινιών του Γιάννης Οικονομίδης – Yannis Economides στις κινηματογραφικές αίθουσες, αυτόνομα comics και πορτρέτα χαρακτήρων, καρικατούρες και εικαστικά κατά τη προεργασία γυρισμάτων, επίσημες αφίσες εικονογραφημένες από εγχώριους δημιουργούς. Η παρούσα Αναδρομική Έκθεση, συγκεντρώνει τα έργα που δημιουργήθηκαν για τις πέντε μεγάλου μήκους ταινίες του (Σπιρτόκουτο, Η Ψυχή στο Στόμα, Μαχαιροβγάλτης, Το Μικρό Ψαρί, Η Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδίας) αλλά και εκείνα που δημιουργήθηκαν για το – μέχρι σήμερα- μοναδικό θεατρικό του έργο Στέλλα Κοιμήσου, από καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Γούσης, ο Πέτρος Ζερβός, ο Παναγιώτης Μητσομπόνος, και πολλοί άλλοι.
Περιηγηθείτε στην έκθεση από εδώ

8. Αρχέτυπο & εικασία: Ομαδική έκθεση στην Chili Art Gallery
Νάντια Κατούφα

Νάντια Κατούφα | Αρχέτυπο & εικασία: Ομαδική έκθεση στην Chili Art Gallery και online

Ο Επιμελητής Πάρης Καπράλος σε συνεργασία με εικαστικούς καλλιτέχνες  σας προσκαλούν να επισκεφθείτε την έκθεση «Αρχέτυπο & εικασία», η οποία παρουσιάζεται με φυσική παρουσία στην αίθουσα τέχνης των Αθηνών Chili Art Gallery, και, παράλληλα, διαδικτυακά, διαθέσιμη διεθνώς στη διεύθυνση artgrid.gr. Η έκθεση περιλαμβάνει έργα Ζωγραφικής, Χαρακτικής, Ψηφιακής Τέχνης σε έντυπη μορφή, Φωτογραφίας και κολλάζ.
Διάρκεια Έκθεσης: έως 4 Ιουνίου 2022
Ωράριο: Τρίτη/Τετάρτη/Παρασκευή: 11:00 – 18:00. Πέμπτη: 12:00 – 19:00 και Σάββατο: 11:00–15:00.
Chili Art Gallery, Δημοφώντος 13-15, Θησείο, Αθήνα. Τηλ: 210-7292564. Ε: email: [email protected]

Θέατρο-Βιβλίο

9. Η GNO TV της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διαθέτει online έως τις 31 Αυγούστου 2022 τις εξής παραστάσεις:

«Το τραγούδι της κυρα-Δομνίτσας» στη GNO TV

10. Πίσω από το πέπλο: Η παράσταση της Βάσιας Βασιλείου διαθέσιμη για on demand streaming

Η παράσταση της Βάσιας Βασιλείου «Πίσω από το πέπλο» είναι διαθέσιμη για on demand streaming στο viva.gr Ο Ω(μέγα) είναι ένας νέος άντρας, που ξαφνικά βρίσκεται σε μια άγνωστη γι’ αυτόν διάσταση. Σ’ αυτή τη διάσταση έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και τις αλήθειες του. Η παράσταση «Πίσω από το πέπλο», γεννήθηκε στην καρδιά της πανδημίας και κινηματογραφήθηκε ειδικά για να συναντήσει το κοινό της στις οθόνες. Η καινοτομία της παράστασης βρίσκεται στην διαδραστική ματιά της, η οποία επιτρέπει στον θεατή να επιλέξει το τέλος της πλοκής.
Διαθέσιμη έως 30/6
Εισιτήριο: 7,99€
Αγοράστε εισιτήριο και δείτε την παράσταση εδώ

11. «Leonore» του Ρολφ Λίμπερμαν: Μια παραγωγή του Θέατρου της Βόννης διαθέσιμη on demand

«Leonore» του Ρολφ Λίμπερμαν: Μια παραγωγή του Θέατρου της Βόννης διαθέσιμη on demand

Η δωρεάν διαδικτυακή πλατφόρμα Opera Vision διαθέτει, έως τις 27 Νοεμβρίου 2022, την παράσταση της όπερας του Ρολφ Λίμπερμαν «Leonore». Μια παραγωγή του Θεάτρου της Βόννης, σε σκηνοθεσία Jürgen R. Weber και μουσική διεύθυνση Daniel Johannes Mayr. Ο Albert και η Yvette ερωτεύονται όμως σε πολύ δύσκολους καιρούς. Βρισκόμαστε στην κατεχόμενη Γαλλία του 1941. Εκείνος είναι Γερμανός στρατιώτης και σολίστ κλαρίνου και εκείνη είναι μια νεαρή Γαλλοτσέχα πιανίστρια.
Διαθέσιμο έως 27/11
Δωρεάν
Δείτε την παράσταση εδώ

12. «Ο κλέφτης των μυστικών»: Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Μπότση σε ζωντανή μετάδοση από τον ΙΑΝΟ
«Ο κλέφτης των μυστικών»: Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Μπότση σε ζωντανή online μετάδοση από τον ΙΑΝΟ

«Ο κλέφτης των μυστικών»: Παρουσίαση βιβλίου του Γιάννη Μπότση σε ζωντανή online μετάδοση από τον ΙΑΝΟ

Την Τρίτη 31 Μαΐου στις 19:30 η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και οι Εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα διοργανώνουν παρουσίαση του πρώτου βιβλίου του συγγραφέα Γιάννη Μπότση με τίτλο «Ο κλέφτης των μυστικών». Ένα μυθιστόρημα-τοιχογραφία, που οι πρωταγωνιστές αναγκάζονται να εξελιχθούν και να αλλάξουν μέσα από ακραία γεγονότα και να διαπιστώσουν ότι, για να ξεπεράσουν τα εξωτερικά τους όρια, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσουν και να υπερβούν τα εσωτερικά. Για το βιβλίο θα μιλήσει ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης, αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός και συγγραφέας Άννα Αδριανού και ο ηθοποιός Θανάσης Κουρλαμπάς. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Νίκος Θρασυβούλου και ο Νίκος Τερζής θα επιμεληθεί την μουσική επένδυση της παρουσίασης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον ΙΑΝΟ της Αθήνας (Σταδίου 24) και θα προβληθεί ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του ΙΑΝΟΥ.
Τρίτη 31/5, 19:30
IANOS, Σταδίου 24, Αθήνα

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b