MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Βασίλισσα Ελισάβετ: To φόρεμα που φορούσε στη στέψη της θα παρουσιαστεί σε έκθεση ανοιχτή για το κοινό

Στο πλαίσιο των εορτασμών του Πλατινένιου Ιωβηλαίου και προς τιμήν της Βασίλισσας Ελισάβετ, το εμβληματικό φόρεμα που η ίδια φορούσε την ημέρα της στέψης της στις 2 Ιουνίου του 1953, θα παρουσιαστεί σε μια έκθεση στο Κάστρο του Ουίνδσορ, που θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Monopoli Team

Το εμβληματικό λευκό σατέν φόρεμα, καθώς και ο μωβ βελούδινος μανδύας που φορουσε η μονάρχης κατά τη διάρκεια της στέψης της στο Αββαείο του Ουέστμινστερ στις 2 Ιουνίου 1953, θα παρουσιαστεί ως μέρος μιας έκθεσης στο Κάστρο του Ουίνδσορ, από τις 7 Ιουλίου έως τις 26 Σεπτεμβρίου, προς τιμήν των 70 χρόνων της Βασίλισσας Ελισάβετ στον θρόνο.

Η έκθεση θα περιλαμβάνει επίσης μερικές από τις καρφίτσες που φορούσε η μονάρχης σε επισκέψεις της σε χώρες της Κοινοπολιτείας, κατά τη διάρκεια της βασιλείας της.

Σχεδιασμένο από τον Sir Norman Hartnell, το κοντομάνικο φόρεμα ήταν φτιαγμένο από το καλύτερο λευκό μετάξι που εν συνεχεία κεντήθηκε με δαντέλα και διακοσμήθηκε με λουλούδια εμβλήματα του θρόνου από χρυσή και ασημένια κλωστή, καθώς και με μαργαριτάρια, πέρλες και κρυστάλλους.

Μάλιστα, χωρίς να το γνωρίζει η ίδια, ο Hartnell είχε προσθέσει έξτρα στρώσεις υφάσματος στην αριστερή πλευρά του φορέματος, ώστε να μπορεί η Βασίλισσα να ξεκουράζει το χέρι της κατά τη διάρκεια της τελετής.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Royal Collection Trust (@royalcollectiontrust)

Στην έκθεση θα παρουσιαστεί επίσης ο, πάνω από 6,5 μέτρα, μανδύας που φορούσε η Βασίλισσα πάνω από την εμβληματική τουαλέτα της. Για τη δημιουργία του μανδύα, ο οποίος κατασκευάστηκε από αγγλικό μετάξι από τους βασιλικούς ιματιστές Ede και Ravenscroft και περιλάμβανε κεντημένα στάχυα και κλαδιά ελιάς που συμβολίζουν την ευημερία και την ειρήνη, χρησιμοποιήθηκαν 18 διαφορετικοί τύποι χρυσής κλωστής, 12 κεντήτριες και 3.500 ώρες εργασίας μεταξύ του Μαρτίου και του Μάΐου του 1953.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΆντι Γουόρχολ: Προς πώληση το πορτρέτο της Βασίλισσας Ελισάβετ με αφορμή το Πλατινένιο Ιωβηλαίο της12.09.2018

Το φόρεμα και ο μανδύας παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά μαζί σε μια έκθεση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ το 2013, η οποία περιελάμβανε μια σειρά από φορέματα, στολές και μανδύες που φορέθηκαν στην ιστορική εκείνη στέψη.

Με πληροφορίες από Harper’s Bazaar.

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b