MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

Κυπαρισσία: Η ήρεμη δύναμη της Μεσσηνίας

Μια γραφική παραθαλάσσια πόλη, ένα κάστρο με μαγευτική θέα στο Ιόνιο, χρυσές δαντελωτές ακτές, φαράγγια, καταρράκτες και σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι. Ανακαλύψτε την Κυπαρισσία της Μεσσηνίας, έναν καλοκαιρινό προορισμό για ήρεμες διακοπές.

Monopoli Team

Η Μεσσηνία έχει πολλές όμορφες παραθαλάσσιες γωνιές, με επιβλητικά κάστρα που ατενίζουν το Ιόνιο και εξαιρετικές παραλίες για εκείνους που το καλοκαίρι προτιμούν διακοπές με το αυτοκίνητο. Μία από αυτές είναι και η Κυπαρισσία, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Μεσσηνίας, έδρα του Δήμου Τριφυλίας, που βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νομού.

Αυτή η παραθαλάσσια πόλη είναι χτισμένη σε αμφιθεατρική θέση, καθώς απλώνεται από τους πρόποδες του όρους Αιγάλεω (γνωστό και ως «Ψυχρό») έως τα νερά του Ιονίου. Η Κυπαρισσία απέχει περίπου 250 χλμ. από την Αθήνα και όποιος την επισκεφθεί θα έχει την ευκαιρία να δει πολλά αξιόλογα μέρη, να χαλαρώσει σε υπέροχες αμμουδερές παραλίες και να απολαύσει ωραίες γεύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΝέδα: Το θηλυκό ποτάμι με τους εξωτικούς καταρράκτες12.09.2018

Η παλιά πόλη και το κάστρο

Η γραφική κωμόπολη που βλέπει στον Κυπαρισσιακό κόλπο είναι χωρισμένη στην Άνω Πόλη, που αποτελεί διατηρητέο παραδοσιακό οικισμό με παλιά πέτρινα σπίτια και στενά καλντερίμια, και τη Νέα ή Κάτω Πόλη με κέντρο της το λιμάνι. Στη βόλτα σας στην παλιά πόλη θα δείτε ωραία αρχοντικά και παραδοσιακά σπίτια, περίτεχνες βρύσες, την πλατεία της Αρκαδιάς με τον πλάτανο, το ναό της Αγίας Τριάδας και το Μεγάλο Καλντερίμι στην καρδιά της παλιάς αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠρώτη Μεσσηνίας: Το παραδεισένιο νησάκι με το ιστορικό ναυάγιο12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο reader.gr.

Περισσότερα από Προορισμοί
VIMA_WEB3b