MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΟΜΙΛΙΑ

Κοσμάς Πολίτης (1888-1974): Εκδήλωση αφιερωμένη στον κορυφαίο μυθιστοριογράφο από την Εθνική Βιβλιοθήκη

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, στο πλαίσιο της σειράς εκδηλώσεων «Λόγος 10» και με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, διοργανώνει ομιλία για τον κορυφαίο μυθιστοριογράφο του 20ου αιώνα Κοσμά Πολίτη.

Κοσμάς Πολίτης (1888-1974): Εκδήλωση αφιερωμένη στον κορυφαίο μυθιστοριογράφο από την Εθνική Βιβλιοθήκη
Monopoli Team

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων «Λόγος 10» που επιμελείται ο Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, κ. Σταύρος Ζουµπουλάκης. Η δεύτερη εκδήλωση έχει τίτλο Κοσμάς Πολίτης (1888-1974) και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, 19:00 έως 21:00, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

*Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό µε σειρά προτεραιότητας κατά την προσέλευση.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επανερχόμαστε αναγνωστικά στον Κοσμά Πολίτη, έναν από τους κορυφαίους μυθιστοριογράφους της γλώσσας μας τον εικοστό αιώνα. Η Eroica, με θέμα τις πρώτες εφηβικές εμπειρίες έρωτα και θανάτου, είναι μάλλον το μυθιστόρημά του που αγαπήθηκε περισσότερο και θα διαβάζεται πάντα, καθώς όλοι μας έχουμε τη ροπή να επιστρέφουμε στα εφηβικά χρόνια.

Φέτος ωστόσο, που κλείνουν 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, έχουμε έναν πρόσθετο λόγο να επισκεφτούμε τον Πολίτη, ο οποίος έζησε τα δικά του παιδικά και εφηβικά χρόνια στη Σμύρνη, όπου η οικογένειά του εγκαταστάθηκε το 1890, και έφυγε από εκεί το 1922. Το μυθιστόρημά του «Στου Χατζηφράγκου», από το όνομα μιας λαϊκής συνοικίας της Σμύρνης, δημοσιευμένο στην επέτειο των 40 χρόνων της Καταστροφής (1962-1963), αποτυπώνει τη ζωή των καθημερινών ανθρώπων στον ακατανόητο ορίζοντα της Ιστορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤα βιβλία που θα διαβάσουμε την Άνοιξη: Δυνατές αφίξεις από 9 εκδοτικούς οίκους12.09.2018

Ομιλητές
  • Ελισάβετ Κoτζιά, Κριτικός Λογοτεχνίας
  • Αγγέλα Καστρινάκη, Καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης, πεζογράφος
    Γιώργος Καλλίνης, Δρ. Φιλολογίας, ΕΔΙΠ στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος , Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος , Πύργος Βιβλίων ΕΒΕ. 

Τετάρτη 18 Μαΐου, 19:00-21:00

Είσοδος ελεύθερη

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b