MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Τα βιβλία που θα διαβάσουμε την Άνοιξη: Δυνατές αφίξεις από 9 εκδοτικούς οίκους

Με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, μιλήσαμε με 9 εκδοτικούς οίκους οι οποίοι μας πρότειναν το βιβλίο που ξεχωρίζουν από τις νέες κυκλοφορίες τους και μας έπεισαν πως σίγουρα όλα τους αξίζουν μία θέση στη λίστα μας.

author-image Ειρήνη Μωραϊτη

Το Πάσχα πέρασε, η άνοιξη μόλις έκανε δειλά την εμφάνισή της και αμέσως η όρεξη μας να βγούμε στο μπαλκόνι με ένα βιβλίο στο χέρι αναζωπυρώθηκε. Οι λάτρεις των βιβλίων όμως δεν περιορίζονται στο μπαλκόνι τους, αλλά διαβάζουν πάντα και παντού. Αν και εσείς διαβάζετε από το λεωφορείο μέχρι και οριακά το μπάνιο σας – με την σημαντική βοήθεια των audio books φυσικά – ίσως να έχετε εξαντλήσει όλα τα πιθανά μυθιστορήματα που είχατε βάλει στη λίστα σας.

Εδώ, έρχονται να μας βοηθήσουν οι εκδοτικοί οίκοι, που κάθε σεζόν μας προμηθεύουν με νέα βιβλία, νέες ιδέες και νέα ταξίδια σε κόσμους και γνώσεις που μέχρι πριν αγνοούσαμε.

Με αφορμή την πρόσφατη Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, μιλήσαμε με 9 εκδοτικούς οίκους και τους ζητήσαμε να μας προτείνουν από μία νέα κυκλοφορία τους που ξεχωρίζουν. Από αστυνομικά μυθιστορήματα μέχρι και βιβλία αυτοβελτίωσης, αυτά είναι τα 9 νέα βιβλία που μας πρότειναν και πιστεύουν πως αξίζουν να προστεθούν στην “ανοιξιάτικη” λίστα μας.

Η Υπόσχεση, του Damon Galgut – Εκδόσεις Διόπτρα
Οι εκδόσεις Διόπτρα μάς προτείνουν το μυθιστόρημα "Η Υπόσχεση" του Damon Galgut.

Οι εκδόσεις Διόπτρα μάς προτείνουν το μυθιστόρημα “Η Υπόσχεση” του Damon Galgut.

Όπως μας ενημέρωσαν οι εκδόσεις Διόπτρα, πριν από λίγες μέρες κυκλοφόρησαν την βραβευμένη με Booker «Υπόσχεση » του Damon Galgut, σε μετάφραση της  Κλαίρης Παπαμιχαήλ, και δε θα μπορούσε να μην είναι το πρώτο βιβλίο που σκέφτηκαν να μας προτείνουν.

Υπόθεση: Η ιστορία ξεκινά το 1986, προς το τέλος της εποχής του Απαρτχάιντ και συγκεκριμένα στην κηδεία της Ρέιτσελ, η οποία πέθανε από καρκίνο και είναι η 40χρονη μητέρα τριών παιδιών. Η επιθυμία της ετοιμοθάνατης Ρέιτσελ είναι να δοθεί στη Σαλομέ, την υπηρέτρια της οικογένειας, το μικρό σπίτι που κατοικεί και ένα μικρό κομμάτι γης γύρω του. Ο σύζυγός της το υπόσχεται και η μικρότερη κόρη τους γίνεται μάρτυρας της συνάντησης. Τα χρόνια περνούν, μπροστά μας ξετυλίγεται μια υπέροχη οικογενειακή σάγκα σε βάθος τεσσάρων δεκαετιών μέχρι σήμερα, χωρίς Απαρτχάιντ πια, αλλά η Υπόσχεση δεν εκπληρώνεται. Τα μέλη της οικογένειας, με τις βαθιές εσωτερικές συγκρούσεις τους σε ένα κόσμο που μεταβάλλεται ραγδαία, βρίσκουν λόγους να αρνηθούν ή να αναβάλουν την κληρονομιά της Σαλομέ.

Εδώ είναι που ανοίγονται τα πολλά επίπεδα ανάγνωσης του μυθιστορήματος, από την αλληγορία σχετικά με τις ανεκπλήρωτες τελικά υποσχέσεις για δικαιοσύνη ανάμεσα στις φυλές, μέχρι την πανανθρώπινη ιστορία της γης, που γίνεται μήλο της έριδας και θέατρο αντιπαραθέσεων, μέχρι αναπόφευκτα να μας δεχτεί όλους, δίκαιους και άδικους, στην «αγκαλιά» της. Ο Galgut έχει στο κέντρο του τον άνθρωπο που αναζητά μια κατεύθυνση σε ένα κόσμο που δεν θα του την χαρίσει και την οικογένεια με τους ανταγωνισμούς αλλά και την ανυπέρβλητη αγάπη μεταξύ των μελών της, και τα μετουσιώνει στις σελίδες του νέου του βιβλίου με άκρως ενδιαφέροντα και «εθιστικό» τρόπο.

Κατά Ιωάννη, του Σπύρου Πετρουλάκη – Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ
Οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ μάς προτείνουν το μυθιστόρημα "Κατά Ιωάννη" του Σπύρου Πετρουλάκη.

Οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ μάς προτείνουν το μυθιστόρημα “Κατά Ιωάννη” του Σπύρου Πετρουλάκη.

Μετά τα best sellers «Σασμός» και «Το ναυάγιο», ο Σπύρος Πετρουλάκης επιστρέφει με το ένατο μυθιστόρημά του με τίτλο «Κατά Ιωάννη» από τις Εκδόσεις ΜΙΝΩΑ, οι οποίες μας το προτείνουν ανεπιφύλακτα. Όπως μας τονίζουν οι εκδόσεις ΜΙΝΩΑ, το «Κατά Ιωάννη» θα ξετυλίξει στους αναγνώστες μια ιστορία για τη διαφορετικότητα και την κοινωνική ανισότητα, που θα χαραχτεί βαθιά στην καρδιά τους.

Υπόθεση: Στα Χανιά του σήμερα και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή της Παναγιάς Ακρωτηριανής, ο συντηρητής έργων τέχνης Σταύρος Βεγράκης ανακαλύπτει μια αριστουργηματική και συνάμα «βλάσφημη» εικόνα, που κανείς δεν θα περίμενε να βρίσκεται σ’ ένα μοναστήρι. Ποιος είναι, άραγε, ο άγνωστος δημιουργός της, του οποίου την τέχνη χαρακτηρίζει ένας γνήσιος και απαράμιλλος ρεαλισμός, και κυρίως πώς έφτασε να ακολουθήσει μια τόσο τολμηρή τεχνική στις αγιογραφίες του; Σε ένα ταξίδι του στη Σμύρνη, ο Βεγράκης θα βρει την άκρη της ιστορίας σε ένα εντελώς απρόσμενο μέρος. Επιστρέφοντας στα Χανιά όμως, θα του αποκαλυφθεί μια τραγική ιστορία, βαθιά θαμμένη για έναν ολόκληρο αιώνα στη μνήμη της πόλης.

Αυτή η ιστορία ξεκινά στα Χανιά του 1900, όταν μια μάνα ψαλιδίζει με άκαρδο πείσμα τις φτερούγες που πάνε να φυτρώσουν στις πλάτες του παιδιού της. Ξεφεύγοντας για λίγο από το υγρό υπόγειο, τη φυλακή του, ο Ιωάννης, ένας «ατελής» άνθρωπος, πασχίζει να φτάσει στην τελειότητα. Ο νεαρός ζωγράφος τολμά το αδιανόητο, αδιαφορώντας για το τίμημα. Βλασφημία ή ωδή στον έρωτα είναι η δημιουργία του; Ποιος, όμως, μπορεί να κρίνει την τέχνη που πηγάζει από την αλήθεια της ψυχής; Στη δίνη της ανασφάλειας και των τραγικών ιστορικών γεγονότων, δύο νέα παιδιά δεν διστάζουν να ερωτευτούν μέχρις εσχάτων. Έναν αιώνα μετά, η αγάπη, η ανθρώπινη αναλγησία και το φοβερό τέλος, είναι αδύνατο να ξεχαστούν.

ΠΑΠΥΡΟΣ: Η περιπέτεια του βιβλίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, της Irene Vallejo – Εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μάς προτείνουν το βιβλίο της Irene Vallejo, "ΠΑΠΥΡΟΣ: Η περιπέτεια του βιβλίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα".

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μάς προτείνουν το βιβλίο της Irene Vallejo, “ΠΑΠΥΡΟΣ: Η περιπέτεια του βιβλίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα”.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου, οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ μας πρότειναν ένα συναρπαστικό ταξίδι στη ζωή του βιβλίου, μέσα από τη νέα κυκλοφορία της Irene Vallejo, με τίτλο «ΠΑΠΥΡΟΣ: Η περιπέτεια του βιβλίου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα». Το βιβλίο μας λένε πως το προτείνουν επειδή έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές από το αναγνωστικό κοινό αλλά και από πολλούς συγγραφείς και η συγγραφέας του έχει την ικανότητα με την πένα της να μάς ταξιδέψει στον αρχαίο κόσμο, και έτσι απλά να μας επαναφέρει στη σύγχρονη εποχή, εστιάζοντας στα ορατά και αόρατα νήματα που ενώνουν τον γραπτό λόγο από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Άλλα πάνω από όλα μας το προτείνουν επειδή είναι το βιβλίο των βιβλίων και αποδεικνύει περίτρανα πως ένα non fiction βιβλίο μπορεί να συνδυάζει την εντατική έρευνα με τη ζωντανή αφήγηση, προσφέροντας ψυχαγωγία και αναγνωστική ευχαρίστηση.

Υπόθεση: Την ευκαιρία να κάνουν μία αναδρομή στην ιστορία του βιβλίου θα έχουν οι αναγνώστες της νέας κυκλοφορίας των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, ξεκινώντας από μια περιπλάνηση µε στάσεις στα πεδία των µαχών του Αλέξανδρου και στη Βίλα των Παπύρων, συνεχίζοντας στα ανάκτορα της Κλεοπάτρας και στον τόπο δολοφονίας της Υπατίας, στις βιβλιοθήκες και στα εργαστήρια αντιγραφής χειρογράφων, στις πυρές όπου κάηκαν απαγορευμένοι κώδικες και στα γκουλάγκ και τελειώνοντας στη βιβλιοθήκη του Σαράγεβο και στον υπόγειο λαβύρινθο της Οξφόρδης το έτος 2000.

Πιο συγκεκριμένα, ο «ΠΑΠΥΡΟΣ» είναι μια συλλογική περιπέτεια µε ήρωες χιλιάδες πρόσωπα, τα οποία συνέβαλαν στη δημιουργία και την προστασία των βιβλίων: αφηγήτριες, γραφείς, εικονογράφοι, μεταφραστές, πλανόδιοι πωλητές, δασκάλες, λόγιοι, κατάσκοποι, εξεγερμένοι, μοναχές, σκλάβοι, τυχοδιώκτριες… αναγνώστες σε κορυφές βουνών και δίπλα στη θάλασσα, στις πρωτεύουσες που σφύζουν από ζωή και σε απομακρυσμένους θύλακες όπου βρίσκει καταφύγιο η γνώση σε χαοτικούς καιρούς. Οι απλοί άνθρωποι, τα ονόματα των οποίων δεν καταγράφει η Ιστορία, είναι οι πρωταγωνιστές αυτού του βιβλίου.

Σταυροδρόμια, του Τζόναθαν Φράνζεν – Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ
Οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μάς προτείνουν τα "Σταυροδρόμια" του Τζόναθαν Φράνζεν.

Οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μάς προτείνουν τα “Σταυροδρόμια” του Τζόναθαν Φράνζεν

Τα μυθιστορήματα του Τζόναθαν Φράνζεν διακρίνονται για τους αξέχαστους χαρακτήρες τους και για τις οξυδερκείς παρατηρήσεις τους για τη σύγχρονη αμερικάνικη πραγματικότητα, για αυτό και οι εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ μάς προτείνουν τη νέα του κυκλοφορία, τα «Σταυροδρόμια». Στα Σταυροδρόμια, ο Φράνζεν διερευνά με το χαρακτηριστικό του χιούμορ και τη σύνθετη σκέψη του, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη ζεστασιά την ιστορία μιας γενιάς. Δημιουργεί έναν κόσμο που τον νιώθουμε τόσο οικείο, με τις οπτικές των πρωταγωνιστών να εναλλάσσονται με μαεστρία, ενώ το συγκρατημένο σασπένς κλιμακώνεται, στην ιστορία μιας οικογένειας από τις Μεσοδυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ σε μια καθοριστική στιγμή ηθικής κρίσης.

Υπόθεση: Είναι 23η Δεκεμβρίου του 1971. Στο Σικάγο προβλέπεται έντονη κακοκαιρία. Ο Ρας Χίλντεμπραντ, αναπληρωτής πάστορας σε μια φιλελεύθερη εκκλησία των προαστίων, είναι σχεδόν έτοιμος να διαλύσει τον γάμο του, στον οποίο πλέον δε βρίσκει χαρά – εκτός αν τον προλάβει η σύζυγός του Μάριον, η οποία επίσης έχει τη δική της μυστική ζωή. Ο μεγαλύτερος γιος τους, ο Κλεμ, επιστρέφει από το κολέγιο, πυρπολημένος από ηθική απολυτότητα και έχοντας προβεί σε μια ενέργεια που θα τσακίσει τον πατέρα του. Η αδερφή του Κλεμ, η Μπέκι, το πλέον δημοφιλές κορίτσι στην τάξη της, γυρίζει την πλάτη της σε ό, τι ήξερε και εντάσσεται στην αντικουλτούρα της εποχής, ενώ ο ιδιοφυής μικρότερος αδερφός, Πέρι, που πουλάει ναρκωτικά σε μαθητές Γυμνασίου, αποφασίζει να γίνει καλύτερος άνθρωπος. Κάθε ένας από τους Χίλντεμπραντ αναζητά μια μορφή ελευθερίας που καθένας από τους υπόλοιπους μπορεί να του στερήσει.

Μια τελευταία επιστολή αγάπης, της Ελιάνας Χουρμουζιάδου – Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ
Οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ μάς προτείνουν το μυθιστόρημα "Μια τελευταία επιστολή αγάπης", της Ελιάνας Χαρμουζιάδου

Οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ μάς προτείνουν το μυθιστόρημα “Μια τελευταία επιστολή αγάπης”, της Ελιάνας Χαρμουζιάδου

Οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ προτείνουν για την λίστα μας μία νέα κυκλοφορία, το «Μια τελευταία επιστολή αγάπης», της Ελιάνας Χουρμουζιάδου.  Ένα μυθιστόρημα για το πώς γράφονται τα βιβλία, για τη δημιουργική διαδικασία στη λογοτεχνία και για τη θεραπευτική της διάσταση σε έναν κόσμο όπου αφθονούν τα δεινά.

Υπόθεση: Ο Τάκης Γαζής σκοτώνεται σε τροχαίο πριν δει τυπωμένο το μοναδικό μυθιστόρημά του: μια ιστορία αγάπης μεταξύ δυο αταίριαστων ανθρώπων στην Αθήνα του millennium. Η τύχη του κειμένου του φέρνει αντιμέτωπες τη γυναίκα του, τη Μάρθα, η οποία θέλει να το εξαφανίσει, και την Ντόρα, την επιμελήτρια και ερωμένη του, που προσπαθεί να το εκδώσει. Τι σημαίνει άραγε το μυθιστόρημα για την καθεμιά και πόσο μπορούν να αναγνωρίσουν τον εαυτό τους στους χαρακτήρες του; Τις βοηθά να προχωρήσουν στην επόμενη μέρα; «Αφανείς αγωνιστές», «ανώνυμοι και σιωπηλοί μάρτυρες» της ζωής, δίνουν καθημερινά και αδιάκοπα τη δική τους μάχη με την πραγματικότητα –μια πραγματικότητα που, όπως γράφει ο Τάκης, μπορεί στο τέλος να μας τσακίσει– ενώ στο βάθος ανατέλλει ο 21ος αιώνας και η Ιστορία συνεχίζει να παίζει τα απάνθρωπα παιχνίδια της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι φόνοι της οδού Μόργκ: Το αριστούργημα του Πόε που άνοιξε τον δρόμο για την αστυνομική λογοτεχνία12.09.2018

Το Σημάδι του Δράκου, του Μάρκου Απέργη – Εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ
Οι εκδόσεις Αγγελάκη μάς προτείνουν "Το Σημάδι του Δράκου", του Μάρκου Απέργη.

Οι εκδόσεις Αγγελάκη μάς προτείνουν “Το Σημάδι του Δράκου”, του Μάρκου Απέργη.

Από τις νέες τους κυκλοφορίες, οι εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ ξεχώρισαν «Το Σημάδι του Δράκου», το πρώτο καθηλωτικό αστυνομικό μυθιστόρημα του Μάρκου Απέργη. Με σαφείς επιρροές από τους κλασικούς του είδους, όπως ο Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ και η Άγκαθα Κρίστι, αλλά και από νεότερους συγγραφείς, όπως ο Άντονι Χόροβιτς και η Σόφι Χάνα, ο συγγραφέας παντρεύει με μεγάλη επιτυχία τα μυθοπλαστικά στοιχεία με την πραγματικότητα.

Υπόθεση: Η ιστορία μας διαδραματίζεται στις αρχές του 20ού αιώνα σε ένα ατμοσφαιρικό περιβάλλον και μας δείχνει πώς μπορούν να συνδέονται μεταξύ τους ένας μύθος γύρω από έναν δράκο που χρονολογείται από τον Μεσαίωνα, κάποιες διαδοχικές εξαφανίσεις στην πάροδο των χρόνων, μια νεκρή κοπέλα στον πρώτο όροφο ενός ξενοδοχείου και ένας αινιγματικός οιωνοσκόπος.

Όλα ξεκινούν στο Ντρεϊκμπέι του 1912. Στο μυστηριώδες αυτό νησί βορειοδυτικά της Αγγλίας θα βρεθεί ο εκκεντρικός, μα ικανότατος, ντετέκτιβ Έκτορας Ντέικον και ο πολύπλευρος φίλος του και ιατροδικαστής Έργουιν Κόνορ, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να δώσουνε απάντηση σε αυτά τα φαινομενικά ασύνδετα γεγονότα. Τα μυστήρια που κρύβουν οι πυκνές ομίχλες του Ντρεϊκμπέι θα αρχίσουν ένα-ένα να αποκαλύπτονται με τον χρόνο να κυλάει αντίστροφα και την αγωνία να αυξάνεται.

Απόρρητος φάκελος Ίπκρες, του Len Deighton – Εκδόσεις Κλειδάριθμος
Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος μάς προτείνουν το μυθιστόρημα "Απόρρητος Φάκελος του Ίπκρες", του Len Deighton.

Οι εκδόσεις Κλειδάριθμος μάς προτείνουν το μυθιστόρημα “Απόρρητος Φάκελος του Ίπκρες”, του Len Deighton

Στις 11 Μαΐου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος ο «Απόρρητος Φάκελος Ίπκρες του Len Deighton, σε μετάφραση του Αντώνη Καλοκύρη και δεν πρέπει να αμελήσουμε την απόκτησή του. Το μυθιστόρημα που επαναπροσδιόρισε το είδος του κατασκοπικού θρίλερ και μεταφέρθηκε σε τηλεοπτική σειρά έξι επεισοδίων η οποία προβάλλεται στην Cosmote TV, μας ταξιδεύει στο Λονδίνο της δεκαετίας του ’60, σε μία μυστηριώδη κατασκοπευτική ατμόσφαιρα.

Υπόθεση: Ένας υψηλόβαθμος επιστήμονας πέφτει θύμα απαγωγής. Μια βρετανική υπηρεσία μυστικών πληροφοριών αναλαμβάνει να ανακαλύψει τον λόγο. Ωστόσο, κυνηγώντας το θήραμα από το βρόμικο Σόχο ως την άλλη άκρη του κόσμου, μία φαινομενικά ξεκάθαρη αποστολή μετατρέπεται σε κάτι πολύ πιο δυσοίωνο.
Το εντυπωσιακό ντεμπούτο του Len Deighton «Απόρρητος φάκελος Ίπκρες» εμπεριέχει μέσα στις σελίδες του την αίγλη των καθαρόαιμων ιστοριών κατασκοπίας και μυστηρίου μιας άλλης εποχής, μιας εποχής όπου το σκοτάδι και οι μυστικές υπηρεσίες είχαν τους δικούς τους κανόνες.

H Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους, της Ρ.Λ. Λαφίβερς – Anubis
Οι εκδόσεις Anubis μάς προτείνουν το βιβλίο "Η Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους", της Ρ.Λ. Λαφίβερς

Οι εκδόσεις Anubis μάς προτείνουν το βιβλίο “Η Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους”, της Ρ.Λ. Λαφίβερς

Όπως μας αναφέρουν οι εκδόσεις Anubis, «H Θεοδοσία και τα Ερπετά του Χάους» είναι το πρώτο από τα τέσσερα βιβλία της συναρπαστικής σειράς νεανικής λογοτεχνίας της Ρ.Λ. Λαφίβερς, το οποίο θα ενθουσιάσει τους φίλους του Χάρι Πότερ και όχι μόνο. Στο πρόσωπο της Θεοδοσίας Θροκμόρτον, τα κορίτσια θα βρουν ένα πραγματικά ανεξάρτητο και γεμάτο αυτοπεποίθηση πρότυπο, μια γενναία και αποφασιστική ηρωίδα.

Το βιβλίο αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό μυστηρίου και χιούμορ, έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές, ήταν υποψήφιο στα Agatha Awards, τα λογοτεχνικά βραβεία για βιβλία μυστηρίου και αστυνομικής λογοτεχνίας και στην κατηγορία νεανικής λογοτεχνίας, ενώ πρόσφατα μεταφέρθηκε και στην μικρή οθόνη μέσω της streaming πλατφόρμας του HBO Max.

Υπόθεση: Η εντεκάχρονη Θεοδοσία περνά τον περισσότερο χρόνο της στο Μουσείο Θρύλων και Αρχαιοτήτων στο Λονδίνο. Ο πατέρας της είναι ο επικεφαλής επιμελητής του μουσείου, αλλά μόνο η Θεοδοσία μπορεί να διακρίνει τη μαύρη μαγεία και τις αρχαίες κατάρες που κρύβουν κάποια ευρήματα. Κρυφά από όλους, η Θεοδοσία χρησιμοποιεί ξεχασμένη αιγυπτιακή μαγεία για να κρατήσει σε νάρκη τις αρχαίες μοχθηρές δυνάμεις που παραμονεύουν στους σκοτεινούς διαδρόμους.

Τώρα, η μητέρα της Θεοδοσίας επιστρέφει από την τελευταία της αρχαιολογική ανασκαφή φέρνοντας μαζί της την Καρδιά της Αιγύπτου, ένα μυθικό φυλαχτό που ανήκει σε έναν αρχαίο τάφο. Η Θεοδοσία ανακαλύπτει ότι πάνω του είναι χαραγμένη μια σκοτεινή και αχρεία κατάρα, που απειλεί να καταστρέψει τον κόσμο. Έτσι, το ατρόμητο κορίτσι αποφασίζει να επιστρέψει το θρυλικό τεχνούργημα εκεί όπου ανήκει και έτσι να αποτρέψει το χάος που απλώνεται πάνω από τη γη!

Εσωκεντρισμός, της Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου – Εκδόσεις Πεδίο
Οι εκδόσεις Πεδίο μάς προτείνουν το "Εσωκεντρισμός" της Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου

Οι εκδόσεις Πεδίο μάς προτείνουν το “Εσωκεντρισμός” της Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου

Οι εκδόσεις Πεδίο μας προτείνουν ένα βιβλίο που μας θυμίζει μέσα από τα λόγια της Δρ. Νάνσυ Μαλλέρου πως «Δεν χρειάζεται να απολογείσαι που θέλεις να σε προστατέψεις, να σε εξελίξεις, να είσαι εσύ!». Βάζοντας τον «Εσωκεντρισμό» στην λίστα μας θα έχουμε την ευκαιρία να λάβουμε ερεθίσματα και κατευθύνσεις, ώστε να αναρωτηθούμε για την πορεία μας και να αναζητήσουμε τον αυθεντικό εαυτό μας. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το βιβλίο «Εσωκεντρισμός» εμβαθύνει κανείς στο να επικεντρώνεται στον «εαυτό», σε αυτό που πραγματικά είναι, και όχι στο εγώ, δηλαδή σε αυτό που έχει χτίσει για να βλέπουν οι άλλοι.

Υπόθεση: τι σηµαίνει να είναι κανείς  εσωκεντριστής, να ζει αναπολογητικά σε έναν κόσμο γεμάτο ενοχές; Η απάντηση είναι απλή: να επιστρέψει στον πυρήνα της ύπαρξής του, εκεί όπου υπάρχουν µόνο η αγάπη, η σοφία και η εξέλιξη. Να ζήσει χωρίς ενοχή, ακούγοντας και αγαπώντας ουσιαστικά τον εαυτό του, αλλά και τους άλλους.

Κρίνοντας τον εαυτό μας μέσα από ένα πρίσμα εντελώς ψεύτικης αλλά υπαρκτής κοινωνικής νόρμας, είναι λογικό ότι δεν θα βγούμε ποτέ αρκετά καλοί, έξυπνοι, επιτυχημένοι, ευτυχισμένοι. Επίσης το κάνουμε πολύ δύσκολο να μας συγχωρήσουμε λάθη του παρελθόντος, να γιορτάσουμε χαρές κι επιτυχίες, να προχωρήσουμε μπροστά με το κεφάλι ψηλά, να αναζητήσουμε τη δική μας ταυτότητα και να αφουγκραστούμε τη δική μας εσωτερική μουσική. Η αλήθεια είναι ότι είμαστε πιο εξοικειωμένοι με τη μιζέρια και τη γκρίνια παρά το αντίθετο. Τείνουμε επίσης να είμαστε πιο εξοικειωμένοι με το ψεύτικο και το φιλτραρισμένο παρά με το αυθεντικό. Κι έτσι φτάσαμε στο σημείο να νιώθουμε ενοχές για όλα τα παραπάνω ξεχνώντας εντελώς ποιοι είμαστε ή στην καλύτερη περίσταση, να νιώθουμε ενοχές και την ανάγκη να απολογηθούμε γι’ αυτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ6 επιδραστικές γυναίκες που άλλαξαν τη λογοτεχνία12.09.2018

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b