MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Avatar 2: 5 πράγματα που μάθαμε από το πρώτο συναρπαστικό trailer

Μετά από 12 χρόνια αναμονής, το πρώτο επίσημο trailer του “Avatar: The Way of Water” είναι εδώ, για να μας δώσει πέντε ακόμη λόγους να δούμε την ταινία.

Monopoli Team

Δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη ταινία Avatar, οι fans της ταινίας μπορούν επιτέλους να πάρουν μία γεύση από το πολυαναμενόμενο sequel του Τζέιμς Κάμερον, που έχει τίτλο “Avatar: The Way of Water”.

Το πρώτο επίσημο trailer της ταινίας είχε κάνει πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες, λίγες μέρες πριν την κυκλοφορία του online χθες το βράδυ. Μάλιστα, όσοι είχαν την ευκαιρία να δουν το trailer -πριν τις προβολές της νέας ταινίας της Marvel “Doctor Strange in the Multiverse of Madness”- μιλούσαν για ένα σύντομο, αλλά εντυπωσιακό θέαμα.

Επιτέλους, έχουμε όλοι την ευκαιρία να απολαύσουμε το trailer, που μπορεί να μην αποκαλύπτει πολλά για την υπόθεση και τους χαρακτήρες, μας δίνει όμως μία πρώτη γεύση από τον κόσμο της Pandora, δώδεκα χρόνια μετά την πρώτη μας γνωριμία με αυτόν.

Αυτά είναι 5 πράγματα που μάθαμε από το trailer.

Η οικογένεια στο επίκεντρο

Μόνο ένας χαρακτήρας μιλά σε ολόκληρο το trailer και αυτός είναι ο χαρακτήρας του Sam Worthington, Jake Sully, ο οποίος λέει: “Ξέρω μόνο ένα πράγμα: Όπου και να πάμε, αυτή η οικογένεια είναι το φρούριο μας”. Ήδη από το 2013, ο Τζέιμς Κάμερον είχε αποκαλύψει ότι τα sequel θα αποτελούσαν “οικογενειακά έπη σαν τον “Νονό” (The Godfather)”, όσο περίεργο κι αν ακούγεται αυτό. Αυτό είναι κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνει το trailer, που περιλαμβάνει μερικά δευτερόλεπτα από οικογενειακές στιγμές.

Θα έχουμε πολλές σκηνές κάτω από… τη θάλασσα

Το trailer έκανε ξεκάθαρο ότι το δεύτερο Avatar θα μας ταξιδέψει σε μέρη που δεν έχουμε ξαναδεί. Συγκεκριμένα, κάτω από την θάλασσα. Το 2018, ο παραγωγός της ταινίας Τζον Λαντό είχε πει ότι το sequel θα εξερευνήσει την Pandora μέσα από το νερό και το trailer αποδεικνύει ότι αυτή η υπόσχεση θα εκπληρωθεί, με την πλειονότητα των σκηνών να λαμβάνουν χώρα σε θαλάσσιο περιβάλλον. Εξάλλου, ο τίτλος της ταινίας (Avatar: Ο τρόπος του νερού”) δεν μπορεί να είναι τυχαίος…

Μία πρώτη ματιά στον ρόλο της Κέιτ Γουίνσλετ

Σε μία από τις πολλές υποβρύχιες σκηνές, βλέπουμε για πρώτη φορά και τον χαρακτήρα της Κέιτ Γουίνσλετ -ή τουλάχιστον κάποια ηθοποιό που της μοιάζει πολύ, ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος με το Avatar. Πάντως, ο χαρακτήρας της, που όπως γνωρίζουμε ονομάζεται Ronal, φαίνεται να είναι μία Na’vi με την καταπληκτική ικανότητα να αναπνέει κάτω από την θάλασσα. Αυτό είναι κάτι που είχε αποκαλύψει κατά κάποιον τρόπο και ο Λαντό, αφού μιλώντας για την αφοσίωση της Γουίνσλετ στον ρόλο είχε πει το 2018: “Η Κέιτ μπορούσε να κρατά την αναπνοή της για πάνω από 3 λεπτά κάτω από το νερό, ερμηνεύοντας παράλληλα τον ρόλο. Το έκανε να φαίνεται τόσο εύκολο”.

Πολλά νέα τοπία

Βέβαια το παραπάνω δεν σημαίνει ότι ολόκληρη η ταινία θα διαδραματιστεί κάτω από το νερό. Αντιθέτως, στο trailer βλέπουμε μια σειρά από νέα τοπία, όπως πλούσιες ζούγκλες, παραλίες, αλλά και πιο βιομηχανοποιημένα μέρη. Όλα δείχνουν ότι το sequel θα προσφέρει περισσότερη ποικιλία στις τοποθεσίες, από την πρώτη ταινία.

Τα CGI πιο εξελιγμένα από ποτέ

Το πρώτο Avatar έμεινε στην ιστορία για τα -τότε- εντυπωσιακά CGI που χρησιμοποίησε -με τον Τζέιμς Κάμερον να είναι γνωστός λάτρης αυτής της τεχνολογίας. Αυτή τη φορά, όπως είναι φυσικό τόσα χρόνια μετά, το Avatar 2 φαίνεται να έχει κάνει άλματα στην τεχνολογία αυτή, με τα τοπία, τον φωτισμό, αλλά και τις λεπτομέρειες στα πρόσωπα των χαρακτήρων να είναι εντυπωσιακά.

Δείτε κι εσείς το trailer του Avatar 2:

Η ταινία κυκλοφορεί στους κινηματογράφους στις 16 Δεκεμβρίου 2022.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b