MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Παρασκευή 29 Απριλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Παρασκευή 29 Απριλίου 2022.

Three Star Books in Athens: Ομαδική έκθεση στον χώρο The Intermission
Αριστούλα Ζαχαρίου

Εκθέσεις

1. Three Star Books in Athens: Ομαδική έκθεση στον χώρο The Intermission

To The Intermission υποδέχεται τη Three Star Books με μια έκθεση σχεδιασμένη από τους ίδιους, αποκλειστικά για το χώρο στον Πειραιά. Μέρος της σκηνογραφίας αποτελεί και η γραμματοσειρά που σχεδίασε η Elvire Bonduelle και θα διακοσμεί τους τοίχους του The Intermission. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν έργα των καλλιτεχνών: John Armleder – Left, Elvire Bonduelle – So Far So Good, AA Bronson – After General Idea, Maurizio Cattelan, Liz Deschenes – Registration, Cheryl Donegan / Kenneth Goldsmith – Peels, Seth Price – Model For A One Page Book και Rirkrit Tiravanija – Once Upon A Time.
Εγκαίνια: Παρασκευή 29 Απριλίου 2022 19:00 – 22:00
Διάρκεια έκθεσης: 29 Απριλίου – 21 Μαΐου, 2022
Ωράριο: Τετάρτη – Σάββατο 12:00 – 20:00
The Intermission, Πολυδεύκους 37A, Πειραιάς Ελλάδα. Τηλ: +30 210 4131504. Ε: [email protected].

2. Οι Κωνικοί Άνθρωποι – Τα Κτήρια: Έκθεση ψηφιακής τέχνης του Μιχάλη Αντωνόπουλου στον χώρο τέχνης «Μελάνυθρος»

Ο χώρος τέχνης «Μελάνυθρος» παρουσιάζει την έκθεση ψηφιακής τέχνης «Μιχάλης Αντωνόπουλος: Οι Κωνικοί Άνθρωποι – Τα Κτήρια». Οι Κωνικοί Άνθρωποι είναι δισδιάστατοι, αλλά ζουν σε τρισδιάστατο χώρο (για την ακρίβεια αξονομετρικό), όπως ο Καραγκιόζης. Έχουν βραβευτεί, έχουν γίνει εξώφυλλο, έχουν συνεργαστεί με την ΙΟΝ σοκοφρέτα, τον ΑΚΤΟ κ.ά. Ο Μιχάλης Αντωνόπουλος είναι  μέλος των Δημοσιογραφικών Ενώσεων ΕΔΙΠΤ, FAEP, FIPP. Είναι κάτοχος της Διεθνούς Πιστοποίησης Staregister Επαγγελματιών Social Media/Pro Advanced αναγνωρισμένη από τον IPC (International Personnel Certification Association). Αν και ως βασική του ασχολία έχει υιοθετήσει την εκπαίδευση επιχειρηματιών και στελεχών επιχειρήσεων σχετικά με τα Social Media, δημιούργησε το monocomic.com ώστε να παρουσιάζει τη δουλειά του, να ανεβάζει κείμενα δικά του ή τρίτων, κόμικς του κ.ά.
Εγκαίνια: Παρασκευή, 29 Απριλίου 2022 @ 18:00
Διάρκεια: 29/4/2022 – 4/5/2022
Ώρες Λειτουργίας: Τρι – Παρ 17:30 – 21:00 | Σαβ 11:00 – 14:30
Μελάνυθρος Χώρος Τέχνης, Ζάππα 4, Αθήνα. Τηλέφωνο: 21 0363 6904. Ε: [email protected].

3. «Hunt»: Έκθεση φωτογραφίας του Λευτέρη Παπάζογλου/Left στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης και Δράσης

Το Βρυσάκι υποδέχεται την ατομική έκθεση φωτογραφίας του Λευτέρη Παπάζογλου / LEFT με τίτλο «Hunt», σε επιμέλεια της θεωρητικού – ιστορικού τέχνης Ιωάννας Άντζακα. Ο Λευτέρης Παπάζογλου μάχεται ενάντια στη λήθη της πραγματικής στιγμής και επιχειρεί την αιχμαλώτιση του συναισθηματικού και κινησιολογικού φορτίου της. Μέσω της χρήσης αναλογικών μέσων, όπως και της τεχνικής της μακράς έκθεσης, επιχειρεί να «γράψει με το φως» ερευνώντας την αέναη σχέση ανθρώπου και χρονικής διάστασης – που κινείται πάντα προς μία κατεύθυνση.
Εγκαίνια: Παρασκευή 29 Απριλίου 2022
Διάρκεια έκθεσης: Έως 9 Μαΐου 2022
Ώρες λειτουργίας: καθημερινά 10 π.μ. – 12 π.μ.
Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης, Βρυσακίου 17, Πλάκα, Αθήνα. Τηλ. :+030 210 3210179. Ε: [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι πρεμιέρες της εβδομάδας: Παράλληλα σύμπαντα, συναρπαστικοί κόσμοι12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

4. Anni and the Feline: Performance Lecture της Judith Raum στο MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Θεσσαλονίκη

Στη περφόρμανς «Anni and the Feline», η καλλιτέχνιδα από το Βερολίνο Judith Raum μιλά και παρουσιάζει την καλλιτεχνική της έρευνα στο εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας στο Bauhaus. Με προβαλλόμενες εικόνες, κείμενο και παραστατική χρήση υλικού, η περφόρμανς φέρνει στο νου την ιστορική και πολιτική σημασία των υφαντικών υλικών. Θέματα είναι επίσης οι πολιτικές συνθήκες στη Γερμανία κατά τη μετάβαση στον εθνικοσοσιαλισμό και η τοποθέτηση μεμονωμένων καλλιτεχνών στο εργαστήριο κλωστοϋφαντουργίας γύρω στο 1933, όπως οι Otti Berger και Lilly Reich. Η περφόρμανς πραγματοποιείται στο πλαίσιο της έκθεσης «The Event of a Thread», την οποία μπορείτε να επισκεφτείτε έως τις 5 Ιουνίου 2022 στο MOMus – Πειραματικό Κέντρο Τεχνών Θεσσαλονίκης.
Παρασκευή 29/4, 19:00
Είσοδος ελεύθερη. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2310 593270 ή/και [email protected].
MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, Αποθήκη Β1, Προβλήτα Α, λιμάνι Θεσσαλονίκης.

5. Απογεύματα στο Μουσείο Ακρόπολης

Οι αρχαιολόγοι του Μουσείου σας περιμένουν κάθε Παρασκευή απόγευμα σε έναν γοητευτικό περίπατο στις αίθουσες της μόνιμης έκθεσης, για να γνωρίσετε μαζί τους τις συναρπαστικές ιστορίες που κρύβουν οι θησαυροί των συλλογών του. Ο περίπατος διαμορφώνεται κάθε φορά με βάση τα δικά σας ενδιαφέροντα, ενώ η χρήση ποικίλων εποπτικών μέσων, όπως φωτογραφίες, σχέδια και αναπαραστάσεις, αλλά και οι στάσεις στις ψηφιακές και πειραματικές εφαρμογές που εμπλουτίζουν την έκθεση, υπόσχονται μία αξέχαστη εμπειρία.
Kάθε Παρασκευή, στις 8 μ.μ.
Εγγραφές γίνονται την ημέρα της παρουσίασης στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου. Έως 30 επισκέπτες ανά παρουσίαση. Τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Μουσείο Ακρόπολης, Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, Αθήνα | Τηλ: 210 900 09 00. Ε: [email protected] | https://www.theacropolismuseum.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑAthens Street Food Festival: Το μεγαλύτερο φεστιβάλ φαγητού της χώρας έρχεται τον Μάιο12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b