MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για την Πέμπτη 28 Απριλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Πέμπτη 28 Απριλίου 2022.

No Budget Epics | Hλέκτρες του Κόσμου: Έκθεση κόμικς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Αριστούλα Ζαχαρίου

Εκθέσεις

1. Hλέκτρες του Κόσμου: Έκθεση κόμικς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Hλέκτρες του Κόσμου: Έκθεση κόμικς στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Νίκος Τσουκνίδας και Μαρία Καραζάνου

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει την έκθεση κόμικς «Ηλέκτρες του Κόσμου» από την Πέμπτη 28 Απριλίου έως την Τρίτη 10 Μαΐου 2022. Σύγχρονοι καλλιτέχνες  δημιουργήσαν πρωτότυπες ιστορίες εμπνευσμένοι από τη μορφή και το χαρακτήρα της Ηλέκτρας, τους συμβολισμούς και τα επιμέρους θέματα που πλαισιώνουν τις τραγωδίες «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή και του Ευριπίδη και «Χοηφόροι» του Αισχύλου. Οι ιστορίες τους, αν και αρκετές φορές ακολουθούν τον αρχαϊκό μύθο, τον τοποθετούν σε ένα σύγχρονο κοινωνικο-πολιτικό περιβάλλον ή στον κόσμο της φαντασίας, τον ανατρέπουν και λειτουργούν ως μέσο επανεξέτασης των άρρηκτα αλληλένδετων εννοιών που πραγματεύεται, όπως η απόδοση της Δικαιοσύνης, η εκδίκηση, η προσωπική και συλλογική ευθύνη και η ηθική συνέπεια.
Εγκαίνια: Πέμπτη 28 Απριλίου στις 20:00.
Διάρκεια Έκθεσης: 28 Απριλίου – 10 Μαΐου 2022
Ωράριο: Δευτέρα έως Κυριακή: 18:00 – 22:00
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος. Τηλ: 2103418550. E-mail: [email protected] | www.mcf.gr

2. Re-Imagine: Ομαδική έκθεση στον νέο χώρο τέχνης Imagine Visual Arts

Την Πέμπτη 28 Απριλίου ένας μετεωρίτης τέχνης «σκάει» στην Παιανία, στο νέο χώρο τέχνης Imagine Visual Arts. Η θεματική της έκθεσης Re-Imagine ορίζεται ως «μια αλλαγή στη μορφή, την εμφάνιση ή την ιδέα» με συνώνυμα όπως επαναπροσδιορισμός, τροποποίηση, μετατροπή, μεταμόρφωση. Μέσα από παρεμβάσεις και μια σειρά από μεταμορφώσεις, όλοι οι εκθέτες καλλιτέχνες επικεντρώθηκαν στα χαρακτηριστικά και τις αφηγηματικές δυνατότητες διαφόρων υλικών όπως το ύφασμα, το σκυρόδεμα, το ξύλο, η κεραμική, το χαρτί, οι ρητίνες κλπ. για να μετατρέψουν υλικά και ιδέες σε νέες πραγματικότητες.
Εγκαίνια : Πέμπτη 28/04, 20:00
Διάρκεια: 28 Απριλίου – 21 Μαίου 2022
Ωράριο : ∆ευτέρα-Παρασκευή: 11:00 – 21:00 και Σάββατο: 11:00 – 18:00
Imagine Visual Arts, ∆ηµητρίου Ι. Χούντα 21 & Χρ. Γιαννάκη, Παιανία. Τηλ: +30210 6026751. Ε: [email protected] | www.grcollectors.com

3. Close the door: Η εγκατάσταση της Sophia Savagner παρουσιάζεται στο PS

Το PS: παρουσιάζει την έκθεση της Sophia Savagner με τίτλο «Close the door». Ανατρέχοντας στην παιδική μνήμη των νυχτερινών λαμπτήρων κρεβατοκάμαρας, η Sophia Savagner θυμάται τα τέρατα της αγωνίας που δημιουργήθηκαν από το σημείο συνάντησης των νοητικών προβολών της και των προβολών σκιάς. Το PS θα παρουσιάσει την εγκατάστασή της Close the Door, ένα δωμάτιο όπου αιωρούμενες ζωγραφισμένες σιλουέτες συνομιλούν με ανησυχητικά και μαγευτικά πλάσματα. Δημιούργησε αυτή τη σύνθεση βασισμένη στην παράξενη ιδέα της ψευδαίσθησης της παρουσίας και στον τρόπο με τον οποίο αμυνόμαστε εναντίον της.
Εγκαίνια Πέμπτη 28 Απριλίου 8-11μμ
Ωράριο: Παρασκευή 29/4 με Κυριακή 1/5 ανοικτά 5-9μμ
PS, Κεραμεικού 28, Μεταξουργείο. Ε: [email protected].

4. Forthcoming III: Ομαδική έκθεση στο space52

Το space52 παρουσιάζει το Forthcoming III, το τρίτο μέρος του ερευνητικού έργου, το οποίο ξεκίνησε το 2018. Χαρτογραφώντας τα υλικά ίχνη των εργασιακών διαδικασιών των καλλιτεχνών, η έκθεση συγκεντρώνει μια συλλογή από γλυπτά, σχέδια και κατακερματισμένα αντικείμενα, μινιατούρες αυτοσκηνοθετημένων έργων σε εξέλιξη. Η έκθεση εξετάζει τις συζητήσεις που λαμβάνουν χώρα σε στούντιο καλλιτεχνών και επισκέψεις στο στούντιο, διαμορφώνοντας μια έρευνα για το εκτεταμένο έδαφος των σημερινών καλλιτεχνικών πρακτικών.
Εγκαίνια: 28 Απριλίου, 19:00-22:00
Διάρκεια: 28 Απριλίου – 21 Μαΐου 2022
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο 5-8μμ και με ραντεβού ([email protected]).
Space52, Λάρνακος 28, Αθήνα. Ε: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι πρεμιέρες της εβδομάδας: Παράλληλα σύμπαντα, συναρπαστικοί κόσμοι12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

5. Αφιέρωμα στον Χρήστο Χατζή: Η Μουσική Βιβλιοθήκη τιμά τον σπουδαίο συνθέτη της ομογένειας

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος συνθέτης και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο Χρήστος Χατζής, είναι το τιμώμενο πρόσωπο στην εκδήλωση που πραγματοποιεί την Πέμπτη 28 Απριλίου στις 19:00 και με ελεύθερη είσοδο η Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, υπό την Αιγίδα της Πρεσβείας του Καναδά στην Αθήνα. Αφορμή στέκεται το γεγονός ότι ο Χρήστος Χατζής, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς της εποχής μας σε παγκόσμιο επίπεδο, επιλέγει στο ζενίθ της καριέρας του να δωρίσει το αρχείο του στη Μουσική Βιβλιοθήκη.  Στην εκδήλωση ο Χρήστος Χατζής θα συστήσει στο κοινό τον καναδοπολωνό συνθέτη Norbert Palej, επίσης καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Οι δυο συνθέτες θα μιλήσουν για τη μουσική τους ενώ θα ακολουθήσει μουσικό μέρος με δύο νέα έργα τους για βιμπράφωνο, τα οποία θα ερμηνεύσει σε ευρωπαϊκή πρεμιέρα η διακεκριμένη βιμπραφωνίστα Beverley Johnston.
Πέμπτη 28/4, 19:00
Για την προσέλευση σας είναι απαραίτητη η προμήθεια δωρεάν Δελτίου εισόδου από εδώ.
Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα. Τηλ: +210 728 2778.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑIllustradays: Το διεθνές φεστιβάλ εικονογράφησης έρχεται τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα12.09.2018

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b