MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Βιένα Καμαρότα: Σαν άλλος Μάρκο Πόλο μια 72χρονη Ιταλίδα θα περπατήσει από τη Βενετία μέχρι το Πεκίνο

Η 72χρονη Βιένα Καμαρότα από την Ιταλία πρόκειται να ταξιδέψει πεζή από τη Βενετία μέχρι το Πεκίνο, ακολουθώντας το μονοπάτι του θρυλικού εμπόρου κατά μήκος της αρχαίας διαδρομής του Δρόμου του Μεταξιού.

Vienna Cammarota. Φωτογραφία: Instagram @percezioni_in_cammino
Monopoli Team

Μια διαδρομή για την ειρήνη, με οδηγό τον Μάρκο Πόλο

Η Βιένα Καμαρότα ξεκίνησε από τη Βενετία, τη γενέτειρα του Μάρκο Πόλο στις 26 Απριλίου και σχεδιάζει να διανύσει περίπου 13.670 μίλια (22.000 χιλιόμετρα), καθώς θα περπατήσει συνολικά σε 15 χώρες. Στόχος της είναι να φτάσει στο Πεκίνο τον Δεκέμβριο του 2025.

Η Καμαρότα είναι μανιώδης περιπατητής για περισσότερα από 30 χρόνια. Στο διάστημα αυτό έχει περπατήσει στο Θιβέτ, την Παλαιστίνη, το Ισραήλ, την Παταγονία και τη Μαγαδασκάρη. Η πιο πρόσφατη περιπέτειά της ήταν στις μεσαιωνικές πόλεις της νότιας Ιταλίας, στις περιοχές της Καμπανίας, της Καλαβρίας αλλά και της Βασιλικάτας.

Πριν ξεκινήσει το μεγάλο της αυτό ταξίδι για την Κίνα, η Καμαρότα δήλωσε έτοιμη γι’ αυτή τη νέα πρόκληση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γνωρίσει περπατώντας διαφορετικά εδάφη και κλίματα σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία. Ωστόσο, είναι και λίγο αγχωμένη. «Έχω πάντα το ίδιο συναίσθημα στην αρχή ενός ταξιδιού» είπε η ίδια.

Εκτός από το σακίδιό της, η 72χρονη είναι εξοπλισμένη και με μία κάμερα GoPro για να καταγράφει πλάνα από το ταξίδι της και ένα τηλέφωνο που έχει εγκατεστημένη μια εφαρμογή, μέσω της οποίας ο γιατρός της θα μπορεί να παρακολουθεί την υγεία της, εξ αποστάσεως.

«Θα υπάρξουν πολύ δύσκολες στιγμές, όπως το να αντιμετωπίσω το κρύο της Μογγολίας, αλλά είμαι έτοιμη», εξομολογήθηκε η Καμαρότα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Pippa Tee (@pippa52)

Η 72χρονη θα περάσει από τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, τη Γεωργία, το Ιράν, το Τουρκμενιστάν, το Αζερμπαϊτζάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, το Καζακστάν και τη Μογγολία πριν φτάσει στην Κίνα. Μέχρι να φτάσει στο τέλος της διαδρομής της θα είναι πλέον 75 ετών.

Η ίδια ελπίζει να φιλοξενηθεί από άτομα που θα συναντά στην πορεία. «Όχι επειδή προσπαθώ να εξοικονομήσω χρήματα, αλλά επειδή θέλω να έχω άμεση επαφή και να μπορώ να αφηγηθώ την ιστορία των χωρών μέσω των ανθρώπων που με φιλοξενούν», είπε, προσθέτοντας ότι η οικογένειά της μπορεί να ταξιδέψει για να τη συναντήσει, εάν μείνει σε κάποια περιοχή για περισσότερες από μία-δύο ημέρες.

Η έμπνευση για το ταξίδι

Η Βιένα Καμαρότα, που είναι επίσης πρέσβειρα του Archeoclub Italia, μίας οργάνωσης για τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, εμπνεύστηκε για την εξερεύνησή της αυτή από τον Γιόχαν Βόλφγκανγκ φον Γκαίτε, τον Γερμανό συγγραφέα ο οποίος είχε εκδώσει ημερολόγια με τα ταξίδια του στην Ιταλία μεταξύ 1786 και 1788, και, φυσικά, τον Μάρκο Πόλο.

Ο Πόλο ξεκίνησε από τη Βενετία το 1271, σε ηλικία 17 ετών, και πέρασε πάνω από δύο δεκαετίες ταξιδεύοντας μέσω της Ασίας σε μια διαδρομή που αργότερα έγινε γνωστή ως Δρόμος του Μεταξιού. Μάλιστα, ο πιο διάσημος αυτός Ευρωπαίος ταξιδευτής έγραψε ένα βιβλίο για τις περιπέτειές του στον Δρόμου του Μεταξιού, το οποίο βρίσκεται μεταξύ των παγκόσμιων bestseller.

«Μετά τον Φον Γκαίτε, γοητεύτηκα από τον Μάρκο Πόλο» είπε η 72χρονη. «Λατρέυω την ιστορία, τον πολιτισμό και την αρχαιολογία και περπατώ για να δω και να διηγηθώ, αλλά κυρίως για να ακούσω».

Η Καμαρότα θα ταξιδέψει έχοντας μαζί της την ιταλική αλλά και την ουκρανική σημαία καθώς περιγράφει το ταξίδι της ως «έναν περίπατο για την ειρήνη σε μια προσπάθεια να ενώσει τους λαούς».

Με πληροφορίες από Guardian 

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b