MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
NEA

«Το Δέντρο των Δέντρων»: Γιγάντιο γλυπτό ύψους 21 μέτρων θα στηθεί έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ

Όταν η Βρετανία θα γιορτάσει τα 70 χρόνια της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο θρόνο τον Ιούνιο, ένα εντυπωσιακό γλυπτό σε σχήμα δέντρου θα στηθεί έξω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο πλαίσιο των εορτασμών.

Credits: Heatherwick Studio
Monopoli Team

Σχεδιασμένο από το Heatherwick Studio, το «Δέντρο των δέντρων», ύψους 21 μέτρων, θα αποτελείται από 350 αυτόχθονα βρετανικά δέντρα προσαρτημένα σε ένα τεράστιο ατσάλινο πλαίσιο, αντανακλώντας την πρωτοβουλία The Queen’s Green Canopy (QGC) που κάλεσε τους Βρετανούς να «φυτέψουν ένα δέντρο για το Ιωβηλαίο» μεταξύ Οκτωβρίου 2021 και Μαρτίου 2022. Πάνω από ένα εκατομμύριο δέντρα φυτεύτηκαν αυτούς τους μήνες, σύμφωνα με την ιστοσελίδα QGC.

Ο Βρετανός σχεδιαστής Thomas Heatherwick, ιδρυτής του Heatherwick Studio, δήλωσε ότι «το ‘Δέντρο των Δέντρων’ σχηματίζεται με τη βοήθεια εργαστηρίων και φυτωρίων σε όλη τη χώρα, ως μέρος μιας απίστευτης κοινοτικής εκστρατείας που κυριολεκτικά αλλάζει το τοπίο του έθνους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSotheby’s: Γιορτάζει τα 70 χρόνια βασιλείας της Ελισάβετ με μεγαλειώδεις εκθέσεις σπάνιων έργων τέχνης12.09.2018

Ο Heatherwick βρίσκεται πίσω από πολλά εξαιρετικού σχεδιασμού έργα, από τα νέα λεωφορεία Routemaster του Λονδίνου μέχρι το λίκνο που διατηρούσε την φλόγα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012. Το τελευταίο γλυπτό επανεξετάζει το δενδρώδες θέμα ορισμένων από τα προηγούμενα έργα του στούντιο. Πέρυσι στη Σαγκάη, ο Heatherwick και η ομάδα του δημιούργησαν το 1000 Trees, ένα εμπορικό κέντρο με 1.000 δέντρα σε ζαρντινιέρες πάνω από τις 1.000 δομικές κολώνες του κτιρίου.

Στις ΗΠΑ, ο Heatherwick κατασκεύασε το Little Island, ένα πάρκο σε μια προβλήτα στην όχθη του ποταμού Μανχάταν, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη δέντρων και φυτών που βρίσκει κανείς στη Νέα Υόρκη.

Και τα 350 δέντρα του «Δέντρου των δέντρων» θα βρίσκονται σε γλάστρες αλουμινίου, οι οποίες θα φέρουν ανάγλυφη την επωνυμία της βασίλισσας, σύμφωνα με το Heatherwick Studio. Τον Οκτώβριο, μετά το τέλος των εορτασμών για το Ιωβηλαίο, τα δέντρα θα διανεμηθούν σε κοινοτικές οργανώσεις.

Οι εορτασμοί του Πλατινένιου Ιωβηλαίου, οι οποίοι περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τη φωταγώγηση φάρων σε περισσότερα από 1.500 σημεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και τις υπερπόντιες περιοχές του, θα διαρκέσουν από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

Με πληροφορίες από CNN. 

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b