MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Το πασχαλινό τσουρέκι…αλλιώς: 5 διευθύνσεις στην πόλη προτείνουν διαφορετικά τον απόλυτο «πρωταγωνιστή» των ημερών

Οι ετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι ξεκίνησαν και εμείς βγήκαμε προς αναζήτηση του καλύτερου τσουρεκιού της πόλης, καταλήγοντας σε 5 ιδιαίτερους προορισμούς της Αθήνας.

Πασχαλινό τσουρέκι αλλιώς: 5 μαγαζιά για ένα ξεχωριστό πασχαλινό τσουρέκι
Πασχαλινό τσουρέκι αλλιώς: 5 μαγαζιά για ένα ξεχωριστό πασχαλινό τσουρέκι
author-image Μαριαλενα Μάλλιου

Λίγες μόλις μέρες απομένουν πριν την Ανάσταση και όλοι έχουμε ξεκινήσει τις ετοιμασίες του πασχαλινού τραπεζιού. Στο κλίμα των ημερών λοιπόν και εμείς, γυρίσαμε όλη την Αθήνα για να ξετρυπώσουμε τα καλύτερα πασχαλινά τσουρέκια της πόλης – και όχι μόνο. Ιδιαίτερες προτάσεις και δημιουργικές παραλλαγές με πασχαλινή διάθεση για να στολίσετε το πασχαλινό σας τραπέζι με γεύσεις, χρώματα και αρώματα…

Overoll Croissanterie
Overoll Croissanterie, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Overoll Croissanterie, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Από τις προτάσεις μας δεν θα γινόταν να λείπει η αγαπημένη croissanterie της οδού Πραξιτέλους, με τις ιδιαίτερες γεύσεις και την μεγάλη ποικιλία σε κρουασάν, τόσο γλυκά, όσο και αλμυρά. Και φέτος το Πάσχα, λοιπόν, το Overoll Croissanterie δεν θα μας αφήσει παραπονεμένους, καθώς εκτός από τα υπέροχα κρουασάν του, θα κυκλοφορήσει και το brioche feuilletée τσουρέκι του. Ένα παρασκεύασμα ανάμεσα σε μπριός και κρουασάν, με βουτυρένια γεύση και καραμελωμένη επιφάνεια που θα φέρει στο πασχαλινό μας τραπέζι έναν παριζιάνικο αέρα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Overoll Croissanterie μπορείτε να βρείτε εδώ.

Kora Bakery
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

Άλλο ένα μαγαζί που αγαπάμε τόσο για την ιδιαίτερη αισθητική του, όσο και για τις μοναδικές γεύσεις του, το Kora Bakery, στους πρόποδες του λόφου του Λυκαβηττού, μας συστήνει τη δική του πασχαλινή πρόταση. Εκτός από το αφράτο πασχαλινό τσουρέκι του με άρωμα πορτοκαλιού, θα βρείτε ακόμα και τα σοκολατένια πασχαλινά αυγά του μαγαζιού, το καθένα με τη δική του ξεχωριστή διακόσμηση.

Και για όσους θέλετε να είστε πιο extra, υπάρχει και η επιλογή του πασχαλινού καλαθιού. Ένα καλάθι στο οποίο, εκτός από τσουρέκι και σοκολατένιο αυγό, θα βρείτε σπιτικά marshmallows, σπιτική λεμονάδα, μαρμελάδα γάλακτος, καθώς και μία λαμπάδα από κηρήθρα, διακοσμημένο σε ανοιξιάτικο mood.

Περισσότερες πληροφορίες για το Kora Bakery μπορείτε να βρείτε εδώ.

Fika Coffee & Croissant

Ακόμα ένα μαγαζί του κέντρου, κοντά στην Ακρόπολη, με ξεχωριστό στυλ και σκανδιναβικό αέρα έρχεται για να προσεγγίσει το πασχαλινό τσουρέκι με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο. Ο λόγος για το Fika Coffee & Croissant, ακόμα μία αγαπημένη croissanterie της Αθήνας, που φέτος το Πάσχα έρχεται να «παντρέψει» το παραδοσιακό τσουρέκι με το αγαπημένο μας κρουασάν.

Το όνομα του μαγαζιού, η σουηδική λέξη fika, έχει ως ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά την στιγμή εκείνη της χαλάρωσης, που απομακρύνεσαι από τους γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας και απολαμβάνεις τις μικρές χαρές της ζωής. Έτσι, λοιπόν, το Fika μας καλεί φέτος το Πάσχα να χαλαρώσουμε απολαύσουμε τη δική του πασχαλινή πρόταση: κρουασάν με γεύση τσουρέκι. Στο κατάστημα θα υπάρχουν διαθέσιμα ατομικά, ενώ με παραγγελίες θα μπορείτε να βρείτε και μεγάλα.

Περισσότερες πληροφορίες για το Fika Coffee & Croissant μπορείτε να βρείτε εδώ.

The Bakers
The Bakers, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

The Bakers, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Για όσους πάλι προτιμούν τις πιο «μαμαδίστικες» γεύσεις, μπορείτε να βρείτε το αγαπημένο παραδοσιακό τσουρέκι με την μαστιχωτή υφή και τα αρώματα από μαχλέπι και βούτυρο γάλακτος σε όλα τα καταστήματα The Bakers. Από το κέντρο έως το Χαλάνδρι, την Νέα Πεντέλη, το Αιγάλεω, του Ζωγράφου και τα Μελίσσια, το Bakers είναι εκεί για να σας ευχηθεί «καλό Πάσχα», τόσο με το κλασσικό τσουρέκι του, όσο και με τα πασχαλινά κουλουράκια του, που μας θυμίζουν κάτι από Πάσχα στο χωριό.

Περισσότερες πληροφορίες για το The Bakers μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πορτατίφ
Πορτατίφ, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Πορτατίφ, @aboutfood.gr, © Μαριαλένα Μάλλιου

Παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι θα βρείτε και στο Πορτατίφ. Το αγαπημένο μαγαζί του κέντρου με τα φανταστικά γλυκά -και όχι μόνο, το οποίο μπορείτε να βρείτε τόσο στην οδό Μαυρομιχάλη, όσο και στην οδό Σίνα, μας συστήνει το δικό του παραδοσιακό τσουρέκι. Μάλιστα, στο Πορτατίφ θα βρείτε και γεμιστό τσουρέκι με πραλίνα, πραλίνα φουντουκιού, αλλά και κρέμα ζαχαροπλαστικής με φράουλες.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πορτατίφ μπορείτε να βρείτε εδώ.

Περισσότερες προτάσεις για φαγητά θα βρείτε στο AboutFood.gr.

Περισσότερα από Βγαίνουμε έξω
VIMA_WEB3b