MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Μ. Τρίτη 19 Απριλίου

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου 2022.

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Μ. Τρίτη 19 Απριλίου
Non-Returns: Έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων του Σωτήρη Δανέζη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
Αριστούλα Ζαχαρίου

Κινηματογράφος

1. Απρίλιος με Ξεχωριστές Μικρού Μήκους Ταινίες στον Κινηματογράφο Ανδόρα

Ελληνικές μικρού μήκους ταινίες ταλαντούχων νέων σκηνοθετών προβάλλονται και τον Απρίλιο στον κινηματογράφο Ανδόρα πριν τη μεγάλη μήκους ταινία της διανομής. Η πρωτοβουλία αυτή έχει για στόχο την ανάδειξη της ελληνικής μικρού μήκους ταινίας, που τα τελευταία χρόνια έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής, μέσα από την καθιέρωση ενός σταθερού ραντεβού για το κοινό με το είδος αυτό στην συγκεκριμένη αίθουσα. Στις 14/3 και όλη την εβδομάδα που ακολουθεί,  θα προβάλλεται το Αpallou  (20’) του Νίκου Αυγουστίδη. Εύφημος Μνεία -44ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Κάθε μέρα (εκτός Δευτέρας) στις 17:30
Οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθούν τις ταινίες στην τιμή του εισιτηρίου της μεγάλου μήκους ταινίας.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑThe First Lady: Πανελλήνια πρεμιέρα για την πολυαναμενόμενη σειρά στην COSMOTE TV12.09.2018

Εκθέσεις

2. Ο Αφρός των ημερών: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί «7» Ο Αφρός των ημερών: Ομαδική έκθεση στην γκαλερί «7»

Την Τρίτη 19 Απριλίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο: «O Αφρός των ημερών». Η επιμελήτρια της έκθεσης Χλόη Ακριθάκη αναφέρει: Στον «Αφρό των Ημερών» παρουσιάζονται έργα 40 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών, με θέματα γύρω από το λουλούδι. Όλοι μας από από την παιδική μας ηλικία έχουμε ζωγραφίσει λουλούδια. Όλοι οι καλλιτέχνες έχουν ασχοληθεί κάποια στιγμή με τη θεματική του λουλουδιού, ανιχνεύοντας τον συμβολισμό του ή απλά αποτυπώνοντας την ομορφιά του. Κάποια έργα προϋπήρχαν, κάποια προσαρμόστηκαν, αλλά και πολλά δημιουργήθηκαν για τη συγκεκριμένη έκθεση. ´Ετσι όλα τα έργα της έκθεσης είναι «λουλούδια από τους φίλους μου»*, όπου σημαντικός είναι όχι μόνο ο πολύπλευρος συμβολισμός των λουλουδιών αλλά και η σημασία της ίδιας της χειρονομίας. Έργα τόσο διαφορετικά όσο και οι δημιουργοί τους».
Εγκαίνια: Τρίτη 19 Απριλίου, 15:00 – 22:00
Διάρκεια Έκθεσης: Από 19 Απριλίου έως 15 Μαΐου 2022
Ωράριο: Τρίτη/Πέμπτη/Παρασκευή: 11:00–14:00, 18:00–21:00 και Τετάρτη/Σάββατο: 11:00–15:00.
Είσοδος Ελεύθερη 

Γκαλερί «7», Σόλωνος 20 και Βουκουρεστίου. Τηλ: 21 0361 2050. Ε: [email protected] | http://gallery7.gr/

3. Non-Returns: Έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων του Σωτήρη Δανέζη στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Ο Σωτήρης Δανέζης επιστρέφει σε περιοχές του πλανήτη που σημαδεύτηκαν από πολέμους, ανθρωπιστικές κρίσεις, φυσικές καταστροφές και συναισθηματική φόρτιση για να παρουσιάσει τις μοναδικές ιστορίες του, αυτή τη φορά μέσα από την έκθεση φωτογραφίας και νέων μέσων «Non-Returns», την οποία επιμελείται ο Βαγγέλης Ιωακειμίδης. Το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα του Σωτήρη Δανέζη περιλαμβάνει περισσότερα από 300 φωτογραφικά έργα, εγκαταστάσεις, προβολές και στιγμιότυπα από τα ντοκιμαντέρ του. Στον χώρο θα εκτεθούν για πρώτη φορά προσωπικά αντικείμενα τα οποία έφερε μαζί του πίσω στην Ελλάδα ως ενθύμια-ίχνη των αποστολών που πραγματοποίησε και των ιστοριών που κατέγραψε.
Διάρκεια Έκθεσης: Από τις 15 Απριλίου έως τις 29 Μαΐου 2022.
Δευτέρα έως Κυριακή: 10:00 – 14:00, 17:00 – 20:00
Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά, Φίλωνος 29, Πειραιάς. Τηλ. 21 0410 1402

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑγλαΐα Χριστιανού: Λάρισα, «γη της μνήμης» στο Μουσείο Κατσίγρα12.09.2018

Άλλες εκδηλώσεις

4. Οι Εκδόσεις των Συναδέλφων: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Περικλή Κοροβέση στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων

Οι εκδόσεις των Συναδέλφων, με αφορμή τα δύο χρόνια από τον θάνατο του Περικλή Κοροβέση και τη νέα έκδοση των «Ανθρωποφυλάκων», διοργανώνουν, τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου, στις 19:00, εκδήλωση τιμής και μνήμης στον σπουδαίο συγγραφέα, ποιητή, ακτιβιστή και πολιτικό της αριστεράς, στον Κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. «Οι Ανθρωποφύλακες είναι ένα ταλαιπωρημένο βιβλίο. Πώς αλλιώς θα γινόταν, άλλωστε; Γεννήθηκε μέσα σε συνθήκες βαθιάς παρανομίας, σε είκοσι πέντε μόλις αντίτυπα, σε κάποιον παλιό πολύγραφο, στο φουαγιέ ενός ξενοδοχείου. Κι όμως αυτές οι λίγες γραμμές, οι τόσο δυνατές, οι τόσο συγκι­νητικές (χωρίς ίχνος μελοδραματισμού!), κατάφεραν να αποτελέσουν την αρχή του τέλους μιας στυγνής φασιστικής δικτατορίας στην Ελλάδα».
Μ. Τρίτη 19/4, 19:00
Κήπος Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Αθήνα (Σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο). Τηλέφωνο: 21 0325 2214. 

5. Εκδόσεις Πατάκη: Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ στο Zatopek βιβλιοπωλείο – καφέ Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Μ. Τρίτη 19 Απριλίου

Το Zatopek βιβλιοπωλείο – καφέ και οι Εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν την M. Τρίτη 19 Απριλίου στις 20:00 στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ «Η άλλη Κατερίνα». Λίγα λόγια για το βιβλίο: Σ’ έναν κόσμο ελάχιστα διαφορετικό απ’ τον δικό μας, η Κατερίνα, χήρα εξήντα επτά ετών, ετοιμάζεται να γιορτάσει τα γενέθλια της κόρης της Ζωής. Ψάχνοντας για δώρο στο παλαιοβιβλιοπωλείο ενός φίλου, πέφτει πάνω στο Βιβλίο της Κατερίνας. Πρώτη φορά το βλέπει, κι ούτε έχει ακουστά τον συγγραφέα με το παράξενο όνομα – μα η φωτογραφία στο εξώφυλλο είναι δική της. Κι όταν, σαστισμένη, αρχίζει να το διαβάζει, ανακαλύπτει πως η πλοκή είναι μια γκροτέσκα παραχάραξη της ιστορίας της, ένα χαοτικό, εφιαλτικό ψέμα.
Μ. Τρίτη 19/4, 20:00
Zatopek βιβλιοπωλείο – καφέ, Π. Τσαλδάρη 209, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 21 1735 1013

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b