MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
22
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Εκδηλώσεις, ταινίες, εκθέσεις στην πόλη: 5 προτάσεις για τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε προτάσεις με μερικές από τις πιο αξιόλογες πολιτιστικές εκδηλώσεις για να παρακολουθήσετε στην πόλη σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 18 Απριλίου 2022.

Φωτογραφία: Stelios Kazazis/unsplash | Διεθνής Ημέρα Μνημείων: Δωρεάν είσοδος σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους 
author-image Αριστούλα Ζαχαρίου

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Κινηματογράφος

1. «Η Πόλη και η Πόλη»: Το ντοκιμαντέρ των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα για δύο ειδικές προβολές στον κινηματογράφο Άστορ

Λίγο μετά την παγκόσμια πρεμιέρα της στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Βερολίνου και μια βαθιά συγκινητική προβολή στο κατάμεστο Ολύμπιον στο πλαίσιο του 24ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, «Η Πόλη και η Πόλη», η ταινία των Χρήστου Πασσαλή και Σύλλα Τζουμέρκα, είναι έτοιμη για την έξοδό της στις κινηματογραφικές αίθουσες. Στην Αθήνα οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να τη δουν σε δυο special event screenings, αποκλειστικά στον κινηματογράφο Άστορ τη Δευτέρα 11 και τη Δευτέρα 18 Απριλίου. Τις προβολές θα ακολουθήσουν συζητήσεις με τους συντελεστές.
Δευτέρα 18 Απριλίου | 19:00 και 21:00
Εισιτήριο: Από 6€. Προπώληση: viva.gr
Κινηματογράφος Άστορ, Σταδίου 28, Αθήνα. Τηλ: 210 3211 950.

2. Μπλε Δευτέρες: Οι θεματικές προβολές του κινηματογράφου Ανδόρα συνεχίζονται τον Απρίλιο

Ο κινηματογράφος Ανδόρα κάνει τις Δευτέρες μας πιο ζεστές με τις Μπλε Δευτέρες, ένα νέο κύκλο θεματικών προβολών στην πόλη. Για τον Απρίλιο θα προβληθούν ταινίες γύρω από τις εξής θεματικές: Κινηματογραφικά ντεμπούτα με το πάθος της πρώτης φοράς, Το προσωπικό είναι πολιτικό με ήρωες που ενσαρκώνουν τη σύγχρονη πολιτική πάλη, Ταινίες εκδίκησης που περιλαμβάνουν κάθε τρόπο να εκδικηθεί κανείς για την απώλεια, και τέλος, Διάσημοι συγγραφείς στην οθόνη. Μ. Δευτέρα 18/4: 18.00 – Τα Ερείπια είναι Πάντα Θλιμμένα (Jeremy Saulnier, ΗΠΑ, 2013). 19.30 – Μαρλίνα η Δολοφόνος σε Τέσσερις Πράξεις (Mouly Surya, Ινδονησία, 2017). 21.00 – Καυγάς στο Μπλοκ 99 (S. Craig Zahler, ΗΠΑ,2017).
Προπώληση: 3 ευρώ. Ταμείο: 5 ευρώ. Ημερήσιο: 8 ευρώ. Σημεία προπώλησης: viva.gr.
Κιν/φος Ανδόρα, Σεβαστουπόλεως 117, Αµπελόκηποι. | http://www.andora.gr/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑHot or Not #7: Όσα μας άρεσαν και όσα μας “χάλασαν” αυτή την εβδομάδα12.09.2018

Εκθέσεις

3. Διεθνής Ημέρα Μνημείων: Δωρεάν είσοδος σε μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους

Φωτογραφία:
Stelios Kazazis/unsplash

Τη Διεθνή Ημέρα Μνημείων, στις 18 Απριλίου 2022, η είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους, τους ιστορικούς τόπους, τα μνημεία και τα μουσεία τα οποία ανήκουν στο Δημόσιο και διαχειρίζεται το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού  είναι ελεύθερη για όλους τους επισκέπτες, χωρίς την καταβολή αντιτίμου.
Μεγάλη Δευτέρα, 18 Απριλίου 2022
Περισσότερες πληροφορίες εδώ

4. Voices of Laments: Βίντεο-εγκατάσταση στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Έως τις 20 Απριλίου το Ινστιτούτο Γκαίτε παρουσιάζει τη βίντεο εγκατάσταση «Voices of Laments», σε καλλιτεχνική διεύθυνση της Stephanie Thiersch, μέρος της παραγωγής «Hello to Emptiness» της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ. Μέσα από την παράδοση του θρηνητικού άσματος συνδέεται οπτικοακουστικό υλικό τεκμηρίωσης από διάφορες περιοχές: στην Ελλάδα το υλικό αυτό καταγράφηκε από τον σκηνοθέτη Σίλα Μιχάλακα, στην Κορέα από τον Kang Kyung-ho και στην Κένυα από τον Kepha Oiro. Οι καλλιτεχνικοί ανταποκριτές δούλεψαν με ερωτήματα που είχαν συναποφασίσει, δημιουργώντας παράλληλα αυτόνομα κέντρα έρευνας και παραγωγής. Η διαρθρωτική προσπάθεια ανάπτυξης διεθνών μοντέλων συνεργασίας επί ίσοις όροις υποστηρίζει την προσέγγιση ενός κοινού παγκόσμιου πένθους.
Διάρκεια έκθεσης: 12-20 Απριλίου 2022
Ωράριο: Δευτέρα – Πέμπτη: 9.00 – 20.00. Παρασκευή: 9.00 – 16.00. Σάββατο: 9.00 – 14.00.
Είσοδος Ελεύθερη
Ινστιτούτο Γκαίτε, Ομήρου 14-16, Αθήνα. Τηλ: 210 3661004. Ε: [email protected].

5. John Craxton – Μια ελληνική ψυχή: Έκθεση αφιερωμένη στον φιλέλληνα ζωγράφο από το Μουσείο Μπενάκη

Μια ιδιαίτερη περιοδεύουσα έκθεση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του φιλέλληνα ζωγράφου John Craxton (1922-2009) ξεκίνησε το ταξίδι της τον Απρίλιο, με πρώτο σταθμό το Μουσείο Μπενάκη, με αφορμή τα εκατό χρόνια από τη γέννησή του. Η ιστορία του καλλιτέχνη, γεμάτη με αισιοδοξία που αντικατοπτρίζεται στους εξαίσιους πίνακές του, καταγράφει ένα επικό ταξίδι από το σκοτάδι στο φως. Ο John Craxton υπήρξε ένας απαράμιλλος πορτραιτίστας και τοπιογράφος στην Ελλάδα των μέσων του 20ού αιώνα ο οποίος περιφρονούσε τη φήμη του καλλιτέχνη. Δεν νοιαζόταν καν να ολοκληρώσει τους πίνακές του, πόσο μάλλον να τους πουλήσει. Εάν το έργο του φανερώνει ένα πράγμα για εκείνον, είναι ότι προτιμούσε τη ζωή από την τέχνη: τη ζωή στην Ελλάδα, πάνω απ’ όλα.
Διάρκεια έκθεσης: 13 Απριλίου 2022 – 11 Σεπτεμβρίου 2022.
Ωράριο λειτουργίας: ΔευτέραΤετάρτηΠαρασκευήΣάββατο:10:00 – 18:00. Πέμπτη:10:00 – 00:00. Κυριακή:10:00 – 16:00.
Εισιτήρια: 8€ και 6€. Προπώληση: tickets.benaki.org
Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1 & Βασ. Σοφίας, Αθήνα. Τηλ: 210 367 1000. Ε: [email protected] | benaki.org

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΠάσχα στην Αθήνα: 10+1 συναυλίες για να μπείτε στο πνεύμα των ημερών12.09.2018

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Aπό τη «Μήδεια» του Κερουμπίνι έως τους Kneecap: 10 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το Σ/Κ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 10 δωρεάν εκδηλώσεις για τις 20-21 Ιουνίου
Εκδηλώσεις
Το SNF Nostos επιστρέφει μεγαλύτερο από ποτέ: Τι φέρνει η φετινή, επετειακή διοργάνωση
Εκδηλώσεις
Από τη μουσική σύμπραξη Πλάτωνος και Φαραντούρη έως τη νοσταλγική Ελλάδα του Αλέκου Σακελλάριου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Από το Ηρώδειο μέχρι το Παγκράτι: Η Αθήνα γιορτάζει (δωρεάν) την Ημέρα της Μουσικής
Εκδηλώσεις
Το Αρχαίο Στάδιο Επιδαύρου «ανοίγει» τα μεσάνυχτα με δύο ξεχωριστές παραστάσεις
Εκδηλώσεις
1ο Φεστιβάλ Ολυμπίων: Έναρξη την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής με τη Big Band και δωρεάν είσοδο
Εκδηλώσεις
Η Γιορτή Μουσικής επιστρέφει στην πλατεία Βαρνάβα
Cine News
Πρόγονοι: Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή στην Πειραιώς 260
Εκδηλώσεις
Από τον βιομηχανικό ήχο των Einstürzende Neubauten έως το φλεγόμενο Μπρούκλιν του Spike Lee – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Ρεματιάς 2026: Θέατρο, συναυλίες και αφιερώματα σε ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα
Εκδηλώσεις
Από την Αμερική του Μάνου Χατζιδάκι έως τη φιλανθρωπική συναυλία του Μανώλη Μητσιά – Όσα θα κάνουμε σήμερα