MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κερτ Κομπέιν: Η θρυλική μπλε κιθάρα από το «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana βγαίνει σε δημοπρασία

Η εμβληματική μπλε κιθάρα του Κερτ Κομπέιν, με την οποία εμφανίστηκε στο βίντεο κλιπ του τραγουδιού «Smells Like Teen Spirit» των Nirvana τη δεκαετία του ’90, αναμένεται να αγγίξει τα 800.000 δολάρια σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα.

Monopoli Team

Με το «Smells Like Teen Spirit» να συγκεντρώνει περισσότερες από 1,4 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube, η μπλε κιθάρα Fender του 1969 είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο διάσημες στην ιστορία της ροκ, σύμφωνα με τον Μάρτιν Νόλαν, εκτελεστικό διευθυντή του οίκου Julien’s Auctions που θα πραγματοποιήσει τη δημοπρασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚερτ Κομπέιν: Οι τελευταίες ημέρες του θρυλικού ροκ σταρ γίνονται όπερα από τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου12.09.2018

«Αυτή είναι μια από τις πιο εμβληματικές κιθάρες που έχουν βγει ποτέ σε δημοπρασία. Πρόκειται για την μπλε κιθάρα Mustang Fender, μια από τις αγαπημένες κιθάρες του Κομπέιν», είχε δηλώσει ο Νόλαν κατά τη διάρκεια μιας έκθεσης που περιλάμβανε αναμνηστικά του Κερτ Κομπέιν στον εκθεσιακό χώρο του του οίκου Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς.

Η κιθάρα θα δοθεί μέσα στην αυθεντική της θήκη μαζί με το λουρί της, κάτι που σύμφωνα με τον Νόλαν, είναι σημαντικό να το γνωρίζουν οι πιθανοί αγοραστές και συλλέκτες. Επιπλέον, σημειώνεται πως η εν λόγω κιθάρα βρίσκεται υπό την κατοχή της οικογένειας του Κομπέιν από τον θάνατό του το 1994.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚερτ Κομπέιν: Το σπίτι όπου μεγάλωσε μπαίνει στο αρχείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουάσινγκτον12.09.2018

Η δημοπρασία αναμένεται να λάβει χώρα στη Νέα Υόρκη με δυνατότητα και διαδικτυακής συμμετοχής από τις 20 έως τις 22 Μαΐου, κι ένα μέρος των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικό ίδρυμα ψυχικής υγείας.

Με πληροφορίες από CNN.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b