MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κερτ Κομπέιν: Οι τελευταίες ημέρες του θρυλικού ροκ σταρ γίνονται όπερα από τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

Η όπερα με τίτλο «Last Days» θα είναι μια διασκευή από το ομώνυμο φιλμ του Γκας Βαν Σαντ του 2005 και θα παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες πριν ο Κομπέιν δώσει τέλος στη ζωή του τον Απρίλιο του 1994, σε ηλικία 27 χρόνων.

Monopoli Team

Οι τελευταίες ημέρες του Κερτ Κομπέιν, του ροκ σταρ που με την αντισυμβατική του στάση σημάδεψε εκατομμύρια νέους της γενιάς X, πρόκειται να δραματοποιηθούν από τη Βασιλική Όπερα του Λονδίνου (Royal Opera House).

Ο Κομπέιν που έδωσε τέλος στη ζωή του στο σπίτι του στο Σιάτλ, τον Απρίλιο του 1994 σε ηλικία 27 χρόνων, θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του «Last Days», της όπερας διασκευσμένης από το ομώνυμο φιλμ του Γκας Βαν Σαντ, του 2005.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚερτ Κομπέιν: Το σπίτι όπου μεγάλωσε μπαίνει στο αρχείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουάσινγκτον12.09.2018

Η αναγνωρισμένη ταινία, η οποία είχε ως επίκεντρο έναν νεαρό μουσικό ονόματι Μπλέικ, βασίστηκε στις τελευταίες μέρες και ώρες του Κομπέιν, αποτυπώνοντας την πτώση του φανταστικού χαρακτήρα στον πόνο, την κατάθλιψη, την απομόνωση και τα ναρκωτικά, προτού τελικά αυτοκτονήσει.

Η όπερα αποτελεί σύνθεση του Όλιβερ Λιθ, του 31χρονου συνθέτη της Βασιλικής Όπερας, σε λιμπρέτο του Ματ Κόπσον.  Σε σκηνοθεσία Κόπσον και Άνα Μόρισεϊ, η όπερα πρόκειται να ανέβει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Linbury Theatre της ξακουστής Βασιλικής Όπερας του Λονδίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚερτ Κομπέιν: Αυτοπροσωπογραφία του πωλήθηκε σε τιμή 28 φορές μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις12.09.2018

Η όπερα «βυθίζεται στο μαρτύριο που δημιούργησε έναν σύγχρονο μύθο», σύμφωνα με τη ROH. Ο Μπλέικ, ο κεντρικός χαρακτήρας, επιστρέφει στο σπίτι του μετά από μια περίοδο αποτοξίνωσης. «Αλλά τον στοιχειώνουν αντικείμενα και αναμνήσεις που τον αποσπούν από τον πραγματικό του σκοπό – την αυτοκαταστροφή».

Σύμφωνα με τον Λιθ, η όπερα αυτή θα έχει μεγάλη απήχηση σε ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων, όχι μόνο θαυμαστές του Κομπέιν. Ως «τεράστιος» φαν των Nirvana, μάλιστα, σημειώνει πως ο Κομπέιν «αποτελεί αρχέτυπο θέμα και οι όπερες τα καταφέρνουν καλά με αυτά». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛογισμικό τεχνητής νοημοσύνης γράφει “νέα” τραγούδια του Κέρτ Κομπέιν12.09.2018

Με πληροφορίες από Guardian. 

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b