MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Κερτ Κομπέιν: Το σπίτι όπου μεγάλωσε μπαίνει στο αρχείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουάσινγκτον

Το σπίτι όπου μεγάλωσε ο φροντμαν των Nirvana, στο Αμπερντίν, μπαίνει πλέον στο αρχείο πολιτιστικής κληρονομιάς της Ουάσινγκτον ως ιστορικά σημαντικό τοπόσημο, ύστερα από την έγκριση του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Διατήρησης.

Πηγή: Tumblr
Monopoli Team

Το σπίτι στο Αμπερντίν της Ουάσινγκτον αναγνωρίστηκε επίσημα ως ιστορικός χώρος

Όπως ανακοινώθηκε από το Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορικής Διατήρησης της πολιτείας της Ουάσινγκτον, το κτίριο εντάχθηκε στο αρχείο πολιτιστικής κληρονομιάς ως ιστορικά σημαντικό τοπόσημο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΚερτ Κομπέιν: Αυτοπροσωπογραφία του πωλήθηκε σε τιμή 28 φορές μεγαλύτερη από τις εκτιμήσεις12.09.2018

Το σπίτι κατασκευάστηκε το 1923 και κατοικούνταν από τον φροντμαν των Nirvana από το 1968 έως το 1984. Ο σημερινός συνιδιοκτήτης, ο Lee Bacon, αγόρασε το ακίνητο από την οικογένεια Κομπέιν το 2018 και είχε κάνει πλάνα το σπίτι να ανακτήσει την παλιά του μορφή σε ένα ποσοστό 90-95%.

Σε συνέντευξή του στο Rolling Stone ο Bacon είπε χαρακτηριστικά ότι η αποκατάσταση  του κτιρίου έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Πολλά από τα δωμάτια του σπιτιού έχουν αυθεντικά έπιπλα και αντικείμενα από τη δεκαετία του ’70, ενώ ακόμη και το εξωτερικό πρόκειται να αναδημιουργηθεί για να θυμίζει όσο το δυνατόν γίνεται περισσότερο την πρότερή του εμφάνιση.

Το σπίτι της οικογένειας Κομπέιν στο Αμπερντίν της Ουάσινγκτον / Courtesy of Thayne Tuason, Wikimedia Commons.

«Στόχος μας είναι να κάνουμε το σπίτι ένα πρότζεκτ αφιερωμένο στα πρώτα χρόνια της ζωής αλλά και στην καριέρα του Κερτ, με λεπτομέρειες που θα θυμίζουν μουσείο», πρόσθεσε ο Bacon. «Επόμενο βήμα είναι το πώς θα το κάνουμε αυτό να συμβεί». Οι τοπικοί κανονισμοί χωροθέτησης προφανώς θα εμποδίσουν από το να γίνει το σπίτι ένα αποκλειστικό μουσείο πλήρους απασχόλησης, αλλά οι δωρεάν ιδιωτικές ξεναγήσεις για το κοινό είναι στον ορίζοντα, με σχέδια να ανοίξουν οι πόρτες του σπιτιού από την επόμενη άνοιξη.

Η αδερφή του Κερτ Κομπέιν, Κιμ, υποστηρίζει επίσης το έργο. «Μου αρέσει να συμμετέχω και να προσφέρω τη γνώμη μου», ανέφερε επίσης στο Rolling Stone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΛογισμικό τεχνητής νοημοσύνης γράφει “νέα” τραγούδια του Κέρτ Κομπέιν12.09.2018

Παρόλο που αποτελεί σπάνιο γεγονός ένα σπίτι να μπαίνει στο αρχείο πολιτιστικής κληρονομιάς, η εκτελεστική διευθύντρια του Τμήματος Αρχαιολογίας και Ιστορικής Διατήρησης της πολιτείας της Ουάσινγκτον, Allyson Brooks, τονίζει ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη: «Γενικά, θέλουμε να είμαστε βέβαιοι πως αναγνωρίζουμε πως κάτι σημαντικό έχει συμβεί στο σπίτι που μεγάλωσε κάποιος. Σε αυτή την περίπτωση, μιλάμε για τον Κερτ Κομπέιν, που ανέπτυξε το μουσικό του πάθος και τις δυνατότητες στο Αμπερντίν σε αυτό το σπίτι. Όλοι στο συμβούλιο αναγνωρίσαμε τη σημασία αυτού του μέρους».

Πηγή: dazeddigital.com

Περισσότερα από ShowBiz
VIMA_WEB3b