MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Πατρίκ Ντεμαρσελιέ: Πέθανε ο κορυφαίος φωτογράφος μόδας – 10 εμβληματικά πορτραίτα του

Ο κορυφαίος φωτογράφος μόδας, Πατρίκ Ντεμαρσελιέ, ο οποίος έγραψε ιστορία παντρεύοντας την κομψότητα με την απλότητα, έφυγε από τη ζωή στα 78 του χρόνια.

Monopoli Team

Γεννήθηκε στη γαλλική πόλη Le Havre και ήταν αυτοδίδακτος. Πήρε την πρώτη του κάμερα στην εφηβεία του και ξεκίνησε να τη χρησιμοποιεί για φωτογραφίες διαβατηρίου και γαμήλια πορτραίτα. Στα 20 του, μετακόμισε στο Παρίσι όπου συνεργάστηκε με τον Ελβετό Χανς Φόιρερ, ενώ ξεκίνησε να εργάζεται για την αμερικανική Vogue πριν ακόμη εγκατασταθεί στη Νέα Υόρκη – μάλιστα, πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί στις ΗΠΑ λόγω έρωτα, όταν η τότε σύντροφός του θέλησε να κυνηγήσει εκεί την τύχη της κι εκείνος δεν μπορούσε να φανταστεί μια ζωή μακριά της.

Το πρώτο του εξώφυλλο στη Vogue κυκλοφόρησε το 1977, όμως το πιο iconic του ήρθε 12 χρόνια αργότερα, με πρωταγωνίστρια τη Madonna. Εκείνη ήταν και η καλύτερη χρονιά του – έγινε ο προσωπικός φωτογράφος της Νταϊάνα, η οποία τον ανακάλυψε μέσω του περιοδικού, κι έγραψε ιστορία ως ο πρώτος μη Βρετανός φωτογράφος της βασιλικής οικογένειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑIstanbul Photo Awards: Άλλη μία νίκη για τη συγκλονιστική φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη12.09.2018

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b