MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Istanbul Photo Awards: Άλλη μία νίκη για τη συγκλονιστική φωτογραφία του Κωνσταντίνου Τσακαλίδη

Άλλη μια διάκριση για τον φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνο Τσακαλίδη και τη συγκλονιστική φωτογραφία του από τις φωτιές στην Εύβοια, μετά από την ανάδειξή του στα World Press Photo 2022.

Evia Island Wildfire ©Konstantinos Tsakalidis
Evia Island Wildfire ©Konstantinos Tsakalidis
Monopoli Team

Άλλη μια διάκριση για τον φωτορεπόρτερ Κωνσταντίνο Τσακαλίδη και τη συγκλονιστική φωτογραφία του από τις φωτιές στην Εύβοια, μετά από την ανάδειξή του στο World Press Photo 2022.

Αυτή τη φορά, ο φωτογράφος κέρδισε το βραβείο «Φωτογραφία της Χρονιάς» στα Istanbul Photo Awards. Η φωτογραφία του αναδέιχτηκε ανάμεσα σε 16.000 φωτογραφίες, που υποβλήθηκαν από όλο τον κόσμο.

Η φωτογραφία, με τίτλο “Γυναίκα από την Εύβοια”, απεικονίζει την Παναγιώτα Κριτσιόπη, η οποία έβλεπε τη φωτιά να πλησιάζει το σπίτι της.

Ο φωτογράφος Κωνσταντίνος Τσακαλίδης είχε βρεθεί στις Γούβες της Εύβοιας για να απαθανατίσει τις καταστροφικές πυρκαγιές. Εκεί ήταν που φωτογράφισε την βουβή κραυγή της 81χρονης γυναίκας, σε μία από τις πιο συγκλονιστικές λήψεις της χρονιάς.

Μάλιστα, τότε, μερικές από τις μεγαλύτερες εφημερίδες του διεθνούς Τύπου -από την Guardian μέχρι την TIME– είχαν επιλέξει αυτή τη φωτογραφία, για να μεταφέρουν στο αναγνωστικό τους κοινό την καταστροφή που έχει υποστεί η χώρα μας. Η μαυροφορεμένη γυναίκα που κρατά σφιχτά το στήθος της μετέφερε την τραγωδία που βίωσε η χώρα μας σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα από Photo Stories
VIMA_WEB3b