MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΗ

Τα μουσικά ραντεβού του Απριλίου: 20 συναυλίες που δεν πρέπει να χάσετε

Οι μουσικές σκηνές και οι συναυλιακοί χώροι της πόλης γεμίζουν μουσική από αγαπημένους Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες. Ο πλήρης οδηγός μας για τις καλύτερες συναυλίες που έρχονται αυτό τον μήνα.

Οι Still Corners έρχονται στο Gagarin
Οι Still Corners έρχονται στο Gagarin
author-image Τατιάνα Γεωργακοπούλου

Παρασκευή 1 Απριλίου

Τα Υπόγεια Ρεύματα στον Σταυρό του Νότου

Τα Υπόγεια Ρεύματα επιστρέφουν δυναμικά σε αυτό που αγαπούν περισσότερο, στις συναυλίες, και ανεβαίνουν στη σκηνή του Σταυρού του Νότου για ένα μοναδικό live την Παρασκευή 1 Απριλίου. Ο ξεσηκωτικός ήχος του τρίο εμπλουτίζεται με την προσθήκη του φίλου και συνεργάτη τους Τηλέμαχου Μούσα στις κιθάρες, που συμβάλει καθοριστικά στο ηχητικό αποτέλεσμα. Με ένα ηλεκτρικό σετ που περιλαμβάνει τα νέα αλλά και τα παλιά αγαπημένα τους τραγούδια, τα Υπόγεια Ρεύματα στήνουν τη δική τους γιορτή που είναι γεμάτη ένταση, ποίηση, ειλικρίνεια και συναισθήματα.
Εισιτήρια: 12€

Ο Bloody Hawk live στο Fuzz παρουσιάζει το “Τίμημα”

Το νέο δισκογραφικό πόνημα του ράπερ από την Ξάνθη σε χτυπάει στο πρόσωπο όπως η στυγνή πραγματικότητα που πραγματεύεται στα τραγούδια του. Πλέον ώριμος, σμιλεμένος στον δρόμο και τις sold out μουσικές σκηνές ανά την επικράτεια, επιστρέφει στο τρίτο σε σειρά studio album “Τίμημα” με κουπλέ-φωτιά και ρεφρέν που κολλάνε το δάχτυλο στο repeat. Μην τον χάσετε στο Fuzz Clup την Παρασκευή 1 Απριλίου.
Εισιτήρια: 12€

Σάββατο 2 Απριλίου

Οι Still Corners στο Gagarin

Οι Still Corners σας περιμένουν το Σάββατο 2 Απριλίου στο Gagarin, τρία χρόνια μετά το θριαμβευτικό sold-out που επιβεβαίωσε τη σχέση λατρείας τους με το ελληνικό κοινό. Η “μαγική” συνταγή των Still Corners δεν έχει μυστικά: ο Greg Hughes παίρνει στιγμές και δημιουργεί ποπ διαμάντια, τα οποία η αιθέρια φωνή της Tessa Murray μετατρέπει σε όνειρα που σε στοιχειώνουν με την απόκοσμη ομορφιά τους, σε τραγούδια οπως τα “The Message”, “Black Lagoon”, “Endless Summer”, “The Twilight Hour”, “Midnight Drive”. Η συναυλία των Still Corners στο Gagarin θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της περιοδείας για την προώθηση του νέου άλμπουμ τους “The Last Exit”, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε.
Στο ταμείο θα διατίθεται περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Adam Beyer & Joseph Capriati στο Ολυμπιακό Προπονητήριο Tae-Kwon Do

Tο Σάββατο, 2 Απριλίου 2022 το Blend υποδέχεται 2 γίγαντες της techno σκηνής τους Adam Beyer & Joseph Capriati στο απόλυτο b2b σετ. Οι 2 καλλιτέχνες-φαινόμενα έχουν αφήσει σημαντική κληρονομιά στην ιστορία της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής, τόσο με τις αμέτρητες παραγωγές τους αλλά και με τα επικά dj set τους στα κορυφαία clubs και φεστιβάλ του κόσμου. Μαζί τους οι resident djs του Blend, Mikee & Manolaco.
Εισιτήρια: από 25€

Λευτέρης Χριστοφής, Jacques Marugg, Χρυσόστομος Μπουκάλης, Νίκος Τουλιάτος στο Jazzèt Music Hall

Τρείς δημιουργικοί και πολυσχιδείς καλλιτέχνες, ο κιθαρίστας Λευτέρης Χριστοφής, ο βιμπραφωνίστας Jacques Marugg και ο κρουστός και ντράμερ Νίκος Τουλιάτος μετά από πολλών ετών συνεργασία, θα ανταμώσουν ξανά, το Σάββατο 2 Απριλίου στη νέα τζαζ σκηνή του Jazzét Music Hall συμπράττοντας μουσικά με τον εξαίρετο μπασίστα Χρυσόστομο Μπουκάλη.
Εισιτήρια: 12€/φοιτητικό, άνεργοι 10€, Κρατήσεις: 2105815626

Κυριακή 3 Απριλίου

Lighthouse Sessions: Η Έλλη Πασπαλά στο ΚΠΙΣΝ

Λίγο πριν το πέρασμα στην άνοιξη, τα Lighthouse Sessions του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) επανέρχονται με την τρίτη προγραμματισμένη συνάντηση της φετινής σειράς που έχει βρει μεγάλη απήχηση τόσο στο κοινό, όσο και στην καλλιτεχνική μουσική κοινότητα. Την Κυριακή 3/04, στις 21:00, σε συνέχεια των Νίκο Ξυδάκη και Ορφέα Περίδη, καλεσμένη των Lighthouse Sessions είναι η Έλλη Πασπαλά, μια από τις σημαντικότερες ελληνικές γυναικείες φωνές. Η τραγουδίστρια που καθιερώθηκε μέσα από τη συνεργασία της με τον Μάνο Χατζιδάκι, ανεβαίνει στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ για μία ιδιαίτερη σύμπραξη που ενώνει μουσικούς κόσμους οι οποίοι απέχουν μεταξύ τους λιγότερο απ’ όσο νομίζουμε. Τραγούδια – σταθμοί από την πορεία της, καθώς και λιγότερο γνωστές μουσικές της στιγμές, μεταφέρονται στο σήμερα μέσα από την σύγχρονη και ενίοτε ανατρεπτική ενορχηστρωτική ματιά του Κτιστάκη.
Πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 4 Απριλίου

Ο Γιώργος Περρής στο Παλλάς

Στην καρδιά της άνοιξης ο Γιώργος Περρής γιορτάζει την κυκλοφορία του νέου, διεθνούς του δίσκου με μία συναυλία στο θέατρο Παλλάς. Με ψυχαναλυτική διάθεση αλλά και με το πηγαίο χιούμορ του που σε κάθε συναυλία ανάμεσα στα τραγούδια ενώνει τον κόσμο σε μία αγκαλιά, η επιστροφή για τον Γιώργο Περρή και τους οκτώ σπουδαίους μουσικούς του δεν μπορεί παρά να είναι γιορτή. Σε μία εποχή που οι καινούργιοι δίσκοι και οι μεγάλες παραγωγές σπανίζουν, ο Γιώργος Περρής αγωνίζεται για τα όνειρά του, για το αληθινό συναίσθημα, την αγάπη και την ελευθερία, γεφυρώνοντας με τη μουσική του γενιές και εθνικότητες.
Εισιτήρια: Από 12-40€

Η Τάνια Τσανακλίδου στο Θέατρο Ακροπόλ

Τάνια Τσανακλίδου παρουσιάζει στο Θέατρο Ακροπόλ, κάθε Δευτέρα και Τρίτη από 4 Απριλίου, το δεύτερο μέρος της παράστασης «Το Μαγικό κουτί», 26 χρόνια μετά την πρώτη της πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη. Το «Μαγικό κουτί – μέρος δεύτερο» είναι ο τόπος που κατοικούν ατελέσφοροι έρωτες, ματαιώσεις και απώλειες, φόβοι και ελπίδες, η αποδοχή και η συμφιλίωση. Μαζί με τους υπέροχους μουσικούς που την συνοδεύουν, τον Σπύρο Μάνεση στο πιάνο, τον Κώστα Νικολόπουλο στις κιθάρες και τον Νίκο Παπαϊωάννου στο μπάσο και το τσέλο, με όχημα την αγάπη τους για την μουσική μεταναστεύουν σε ένα σύμπαν ποίησης, ομορφιάς και ελευθερίας.
Εισιτήρια: 12-30€ 

Cosmos: Christian Löffler & Ergon Ensemble στο ΚΠΙΣΝ

Η σειρά των συναυλιών Cosmos του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζεται ενώνοντας το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της μουσικής. Τη Δευτέρα 4 Απριλίου στις 20.30, ένας από τους πιο δημιουργικούς και καινοτόμους καλλιτέχνες της σύγχρονης μουσικής, ο Γερμανός παραγωγός και συνθέτης Christian Löffler, συναντάει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος το κορυφαίο σύνολο σύγχρονης μουσικής, Ergon Ensemble, για ένα μοναδικό live που θα ενώσει δύο φαινομενικά ετερόκλητους κόσμους.
Εισιτήρια: 10-20€

Παρασκευή 8 Απριλίου

Η Danai Nielsen στο six d.o.g.s

Η Danai Nielsen ανεβαίνει στη σκηνή του six d.o.g.s. την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 για να παρουσιάσει ζωντανά για πρώτη φορά τον δίσκο της “Who Are They”. Με ένα ιδιαίτερο setlist, που εκτός από τα τραγούδια του πρώτου προσωπικού της album θα περιέχει αναπάντεχες διασκευές της σε ξένα και ελληνικά κομμάτια. Η Δανάη ξεδιπλώνει το μουσικό της σύμπαν έχοντας δίπλα της στη σκηνή τους νέους της συνεργάτες Κώστα Ζάμπο και Δημήτρη Λαϊνά. Στο party της Δανάης θα ανέβουν στη σκηνή ο ταλαντούχος κ.Νίλσεν, ο μπαμπάς της Τόρμπεν Νίλσεν, ο Σταμάτης Σταματάκης που τον χαζέυουμε κάθε Παρασκευή στο μπάσο της εκπομπής ΔΥΝΑΤΑ, η πολύ αγαπημένη Sophie Lies, ο μοναδικός Kill Emil και οι ΜΕΝΤΑ με τους οποίους συνεργάστηκαν στο single “Θυμήσου”.
Εισιτήρια: 10€

Σάββατο 9 Απριλίου

Ο Monsieur Minimal στο Gazarte

O Monsieur Minimal έρχεται το Σάββατο 9 Απριλίου στο Gazarte Roof Stage, με ένα Easteria Live band show γεμάτο “Love stories, Στιγμές, Αγκαλιές και Easteries. Με την dream pop πάντα να βρίσκεται στο κέντρο του κάδρου, ο μονίμως επίκαιρος Monsieur Minimal είναι από τους λίγους καλλιτέχνες που έχει καταφέρει σε κάθε του νέο δίσκο να αφουγκράζεται τις τάσεις της εποχής χωρίς να φοβάται να πειραματιστεί σε νέα μονοπάτια… και με κάποιο μαγικό τρόπο να το κάνει πάντα με επιτυχία!
Εισιτήρια: από 10€

Τρίτη 12 Απριλίου

Ο Guy Manoukian στο Θέατρο Παλλάς

Ο Guy Manoukian, o «Νομάς της μουσικής» – όπως έχει χαρακτηριστεί από τα διεθνή μέσα – επιστρέφει στην Ελλάδα την Τρίτη 12 Απριλίου 2022 στις 21:00 στο ιστορικό Θέατρο Παλλάς. Τρία χρόνια μετά την πρώτη του sold-out συναυλία στη χώρα μας, o διάσημος συνθέτης και πιανίστας θα εμφανιστεί ξανά στην Αθήνα για να μαγέψει το κοινό με τις ιδιαίτερες μουσικές του συνθέσεις. Στη σκηνή θα τον συνοδεύσουν οι μοναδικοί Gipsy Kings by Andrè Reyes, για να χαρίσουν ένα ανεπανάληπτο μουσικό ταξίδι με ήχους που συνδυάζουν ανατολίτικες και σύγχρονες μελωδίες.
Εισιτήρια: από 40€

Αγγελική Τουμπανάκη 5tet στο Half Note Jazz Club

Η World Jazz βοκαλίστρια Αγγελική Τουμπανάκη μαζί με τέσσερις αγαπημένους και εκλεκτούς μουσικούς της παραδοσιακής και τζαζ μουσικής σκηνής τον Γρηγόρη Ντάνη στην κιθάρα, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο, Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα και Γιώργο Μακρή στη γκάιντα, δημιουργούν μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στη γυναίκα των τόπων και των χρόνων.
Εισιτήρια: από 10€

Παρασκευή 15 Απριλίου

Ο Γιώργος Νταλάρας στο Christmas Theater

Ο Γιώργος Νταλάρας έρχεται την Παρασκεύη 15 Απριλίου στο Christmas Theater για να μας ταξιδέψει με ‘‘Ωραία παρέα’’ στο Ρεμπέτικο, μαζί με τους του Γιάννη Διονυσίου, Βασίλη Κορακάκης, Κατερίνα Παπαδοπούλου και Ασπασία Στρατηγού.
Εισιτήρια: 13-48€

Σάββατο 16 Απριλίου

Οι Balthazar στο Fuzz Club

Oι Balthazar επιστρέφουν δυναμικά στην Ελλάδα με τον ολοκαίνουριο δίσκο τους «Sand», το Σάββατο 16 Απριλίου 2022 στο Fuzz Live Music Club. Έπειτα από δύο χρόνια, οι Balthazar αισθάνονται περισσότερο έτοιμοι από ποτέ να επιστρέψουν στη χώρα με την οποία είναι ερωτευμένοι, και να μας χαρίσουν ένα μοναδικό show στο Fuzz Club. Την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν ζωντανά στην Ελλάδα, το κοινό «αγκάλιασε» τους Balthazar και τραγούδησε δυνατά τους στίχους των κομματιών τους, τοποθετώντας τους ψηλά στις προτιμήσεις τους ως προς την alternative pop.
Εισιτήρια: 30€

Ο Jake Bugg στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ

To Jameson Irish Whiskey εγκαινιάζει τα JAMESON CONNECTS music sessions και υπερήφανα παρουσιάζει τον Jake Bugg στην πρώτη του συναυλία στη χώρα μας, το Σάββατο 16 Απριλίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. Ένας από τους πιο επιτυχημένους Βρετανούς καλλιτέχνες της πρόσφατης δεκαετίας, ο Jake Bugg έκανε την θριαμβευτική είσοδό του στα μουσικά δρώμενα σε ηλικία 17 ετών με το ομώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του το 2012, το οποίο πήγε κατευθείαν στο νο1 των βρετανικών charts και έγινε διπλά πλατινένιο. O νεαρός Jake με την όμορφη, καθαρή φωνή και τραγούδια όπως τα “Ligthning Bolt”, “Two Fingers” και “Broken”, ξεχώρισε αμέσως ως ανανεωτής και συνεχιστής της μεγάλης παράδοσης των folk/rock τραγουδοποιών από το “νησί”.
Εισιτήρια: Early Bird 13€

Πέμπτη 28 Απριλίου

Ο Μάριος Φραγκούλης στο Μέγαρο

Μετά τη sold out συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού με τίτλο “Blue Skies” και την παγκόσμια κυκλοφορία του ομότιτλου album, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία, o Μάριος Φραγκούλης επιστρέφει με την Big Band, με νέο ρεπερτόριο και με εκλεκτό καλεσμένο τον Marc Devigne. Ο Μάριος Φραγκούλης, παίζει σε ρυθμούς Jazz και Swing με την αγάπη και τον χρόνο σε μία ανοιξιάτικη συναυλία, γεμάτη ρυθμό και μελωδία. Με τον χαρακτηριστικό ήχο της Big Band, τα εμβληματικά τραγούδια που σημάδεψαν την ιστορία του American songbook, αλλά και νέες συνθέσεις, η συναυλία αυτή “υπόσχεται” μια μοναδική βραδιά σε όσους παρευρεθούν στο Μέγαρο Μουσικής στις 28 Απριλίου.
Εισιτήρια: 12-60€

Παρασκευή 29 Απριλίου

Οι SWORR. στο Oddity

Δύο περίπου μήνες μετά την κυκλοφορία του Honest, οι Sworr. επιστρέφουν στην συναυλιακή δράση για να παρουσιάσουν για πρώτη φορά τη νέα τους δισκογραφική δουλειά. Ενσωματώνοντας στοιχεία από τις κεντρικές θεματικές του album σχεδιάζουν ένα live show με ολόκληρο το tracklist του νέου album και τραγούδια από τον πρώτο τους δίσκο, πλαισιώνοντας την εξελιγμένη εκδοχή του ήδη χαρακτηριστικού ήχου τους με ένα μοναδικό light show. Τα θέματα της οπτικής αλλά και της ειλικρίνειας, όπως θίγονται στους εξομολογητικούς τους στίχους, οπτικοποιούνται και εμπλουτίζονται με την ενέργεια του live.
Εισιτήρια: 10€

Σάββατο 30 Απριλίου

Οι SHAME στο FUZZ

Το Fuzz Live Music Club υποδέχεται τους συναρπαστικούς Shame, το Σάββατο 30 Απριλίου 2022, για μια βραδιά γεμάτη post-punk ενέργεια, νεύρο και δυναμισμό. Η πεντάδα από το Νότιο Λονδίνο ήδη θεωρείται ως μία από τις κορυφαίες νέες μπάντες που ξεπήδησαν από τη Βρετανική σκηνή τα τελευταία χρόνια. Με απίστευτη ενεργητικότητα στη σκηνή και με έναν από τους καλύτερους νέους frontmen, τον Charlie Steen, υπόσχονται ένα show χωρίς ανάσα, με τραγούδια σαν τα “One Rizla”, “Alphabet”, “Gold Hole”, “Concrete”, “Water in the Well”, “Snow Day”, “Station Wagon”, “Tasteless”.
Εισιτήρια: 22€

Οι Efterklang στο Temple

Στο πλαίσιο της περιοδείας τους, που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, οι Efterklang ανεβαίνουν στη σκηνή του Temple το Σάββατο 30 Απριλίου. Μια εμφάνιση που θα επικεντρωθεί στο τελευταίο τους album, “Windflowers”, από την οποία όμως δε θα λείψουν και τραγούδια από όλες τις προηγούμενες δισκογραφικές τους δουλειές. Θα δώσουν μια μοναδική συναυλία στοχεύοντας, όπως λένε οι ίδιοι, «όχι απλώς να παίξουν μουσική στο κοινό τους, αλλά να ερμηνεύσουν και να δημιουργήσουν μουσική μαζί τους».
Εισιτήρια: 22€

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b