MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Family Weekend: 14 προτάσεις διασκέδασης με τα παιδιά

Συγκεντρώσαμε για εσάς μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πόλη και το διαδίκτυο για να περάσετε δημιουργικές ώρες με την οικογένειά σας το Σαββατοκύριακο 26-27 Μαρτίου 2022.

Το Παλιό Σπίτι: Μια παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Χ.Κ.Αντερσεν έρχεται στο Θέατρο Radar
Αριστούλα Ζαχαρίου

Θέατρο

1. Το Παλιό Σπίτι: Μια παράσταση βασισμένη στο παραμύθι του Χ.Κ.Αντερσεν έρχεται στο Θέατρο Radar

Το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Το Παλιό Σπίτι» ζωντανεύει από την Κυριακή 27 Φεβρουαρίου  στις 12:00 και κάθε Κυριακή στις 12:00 στο θέατρο RADAR. Ένας ύμνος στην Φιλία και την Αγάπη, που μιλάει κατευθείαν στην καρδιά, και προάγει τη Συναισθηματική νοημοσύνη των Παιδιών σε ένα έργο όμορφο σαν…ζωγραφιά. Ψηλά στον δρόμο βρισκόταν ένα πολύ παλιό σπίτι. Ήταν, σχεδόν, 300ετών και είχε πλατιά σκαλοπάτια σαν κανενός παραμυθένιου παλατιού. Στο παλιό σπίτι όμως ζούσε στα αλήθεια ένας μοναχικός κύριος με βελούδινα ρούχα και χρυσά κουμπιά που ήξερε να αφηγείται τις πιο θαυμάσιες ιστορίες…
Κυριακή 27/3, 12:00
Εισιτήριο: 8€. Προπώληση: viva.gr
Θέατρο Radar, Πλ. Αγίου Ιωάννη & Πυθέου 93, Νέος Κόσμος, Αθήνα | Τηλ: 210.97.69.294.

2. «Ο Καραγκιόζης στο 1821»: Επετειακή παράσταση από το Θέατρο Σκιών του Τάσου Κώνστα

Το Θέατρο Σκιών του Τάσου Κώνστα μας «ταξιδεύει», την Κυριακή 27 Μαρτίου, στο 1821 και την Ελληνική Επανάσταση, μέσα από την επετειακή παράσταση «Ο Καραγκιόζης στο 1821» που παρουσιάζεται στο θέατρο τέχνης «Φιγούρες και Κούκλες». Ο αγαπημένος μας Καραγκιόζης συναντά ήρωες, εμπλέκεται σε ιστορίες και θρύλους της Ελληνικής επανάστασης και ως διαχρονικός ήρωας, εμπλέκει τη σκιά του με τις σκιές των ηρώων. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών.
Κυριακή 27/3, 12:00
Εισιτήριο: 7€. Προπώληση: viva.gr
Φιγούρες & Κούκλες – Νέος Χώρος, Αχιλλέως 90 ,Παλαιό Φάληρο. Τηλ: 2103227507.

3. Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές, του Μαξ Φρις στο Εθνικό Θέατρο

Φωτογραφία: @MARILENA STAFYLIDOU

Η Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου παρουσιάζει, από τις 9 Μαρτίου 2022, το κλασικό έργο του Μαξ Φρις«Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές», σε σκηνοθεσία Σοφίας Βγενοπούλου, στο Θέατρο Rex – Σκηνή «Κατίνα Παξινού». Ένα έργο για όσα αρνούμαστε να αντιμετωπίσουμε –ως ανθρωπότητα, ως κοινωνίες, ως άτομα- για όσα αφήνουμε κλεισμένα στη συλλογική μας σοφίτα. Ένα έργο για τη θέση μας μέσα και απέναντι στον κόσμο και την πραγματικότητα. Ιδιαίτερα όταν αυτή καταλήγει να βγάζει όλο και λιγότερο νόημα. Ένα κλασικό έργο που διερευνά τα θέματα της επιλογής, της, συνείδησης, της  ιδιωτικής και δημόσιας ηθικής, της οικογένειας, του κακού, του πολέμου, της δυσπιστίας προς τον ξένο, της μοίρας, της ιδιοκτησίας, του ταξικού συστήματος. Ένα -κατά τον συγγραφέα- διδακτικό έργο χωρίς δίδαγμα.
Σάββατο 26/3, και Κυριακή 27/3, 19:30
Τιμές Εισιτηρίων: 3€ γενική είσοδος | Προπώληση: ticketservices.gr
Εθνικό Θέατρο – Rex – Σκηνή «Κατίνας Παξινού», Oμόνοια 48, Αθήνα. | Ταμεία: 210 3301881-210 3305074 | https://www.n-t.gr/index.php#

4. Α β γ ώ: Η επιτυχημένη βρεφική παράσταση για 3η χρονιά στη Μουσική Βιβλιοθήκη

Βρέφη από την ηλικία των 10 μηνών έως και παιδιά 3 ετών, θα βιώσουν μια αξέχαστη πολυαισθητική εμπειρία, στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τους μικρούς-μικρούς θεατές της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Η παράσταση «Αβγώ», σε σύλληψη Αντώνη Παπαθεοδούλου – Στέλλας Σερέφογλου, μουσική Κώστα Γάκη – Δημήτρη Αποστολακίδη και σκηνοθεσία Στέλλας Σερέφογλου, έχει ως βασικά εργαλεία τη ζωντανή μουσική και την παραγωγή ήχων που ηχογραφούνται κατά τη διάρκεια της παράστασης (live looping), τη μουσική με το σώμα (body music), τις κλακέτες (tap dancing) και τη μιμική. Στην παράσταση, παρακολουθούμε ένα μικρό ανθρωπάκι, σύμβολο της εμβρυακής ζωής, που αναπτύσσεται και προετοιμάζεται για τον έξω κόσμο μέσα σε ένα αυγό. Στην αρχή, βιώνει τη σχέση του με τη ζωή μέσα από τη μητέρα του. Σιγά σιγά όμως το ανθρωπάκι μεγαλώνει και μαζί με αυτή την εξέλιξη, μεγαλώνει και η αντίληψή του. Όλα τα ερεθίσματα οδηγούν κλιμακωτά και αναπόφευκτα στη στιγμή της απόφασης «θα βγω».
Τελευταίες παραστάσεις: 20 και 27 Μαρτίου, 3, 10 & 17 Απριλίου, 8 & 22 Μαΐου | Κάθε Κυριακή στις 10:30
Εισιτήρια: € 18 ενιαίο (1 συνοδός με 1 παιδί). € 26 ενιαίο (1 συνοδός με 2 παιδιά). € 10 (επιπλέον συνοδός), Προπώληση: ticketservices.gr.
Μουσική Βιβλιοθήκη του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 11521, Τ 210 72 82 778, www.mmb.org.gr, E: [email protected].

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑPsaroloco 2022: Το παιδικό και εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο -Αναλυτικά το πρόγραμμα12.09.2018

Εκπαιδευτικά προγράμματα

5. «Στον Πύργο του Εργοστασίου»: Εικαστικό εργαστήριο για οικογένειες με παιδιά 3-8 ετών στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου

Μικροί και μεγάλοι δίνουν ραντεβού στην Τεχνόπολη και ανακαλύπτουν το παλιό εργοστάσιο φωταερίου μέσα από ευφάνταστες δράσεις. Την Κυριακή 27 Μαρτίου, οικογένειες με παιδιά 3-8 ετών θα παίξουν δημιουργικά «Στον Πύργο του Εργοστασίου» με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο, με έμπνευση τις μυρωδιές και τα χρώματα της άνοιξης. Πόσα χρώματα έχει το δικό σου λουλούδι; Πόσο γρήγορα ένα λουλούδι ξεπροβάλει; Έρχεται η άνοιξη και η φύση αλλάζει! Γεμίζει χρώματα και ο πιο παράξενος κήπος ανθίζει στον πύργο του παλιού εργοστασίου! Χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά και βάζοντας πολλή φαντασία, οι μικροί μας φίλοι θα κατασκευάσουν τα δικά τους λουλούδια, δίνοντάς τους κίνηση και ζωή.
Κυριακή 27/3, ώρες: 11.00-12.00 και 12.00-13.00
Συμμετοχή: 6€. Σημείο συνάντησης: Πωλητήριο ΒΜΦ.
Απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση: 213-0109325 (Δευτέρα-Παρασκευή, 11:00-16.00).
Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι. Τηλ: 2130109325 / 2130109300. Εmail: [email protected] και [email protected].

6. Το Εθνικό Θέατρο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με δρώμενα στην πόλη

Την Κυριακή 27 Μαρτίου το Εθνικό Θέατρο στήνει μια δυναμική, υπαίθρια γιορτή σε κεντρικά σημεία της πόλης για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Με όχημά του την εκρηκτική δύναμη και την αμεσότητα της ραπ, ο θίασος της παράστασης «Ο Μπίντερμαν και οι Εμπρηστές» του Μαξ Φρις που παρουσιάζεται στην Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, βγαίνει στο δρόμο και συναντά το κοινό της πόλης, τραγουδά για την κοινωνία του σήμερα και τα δεινά της, αλλά και για το όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Πρόγραμμα Εκδήλωσης: 18:00: Καλλιτεχνική δράση από το Ε.Θ. στην Πλατεία Συντάγματος. 19:00: Καλλιτεχνική δράση από το Ε.Θ. στην Πανεπιστημίου, θέατρο REX. 19:45: Το κτήριο Τσίλλερ «φορά τα φωτεινά του» για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ

7. Experience Park: Τα παιδιά μαθαίνουν για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τα νέα ανοιξιάτικα εργαστήρια

Το Experience Park του Ελληνικού υποδέχεται την Άνοιξη με δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν όλους τους μικρούς επισκέπτες. Από την Παρασκευή 25 Μαρτίου τα Σαββατοκύριακα στο Experience Park γεμίζουν με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών εργαστηρίων και διαδραστικών παιχνιδιών, μέσα από τα οποία τα παιδιά μαθαίνουν για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος. Φτιάχνοντας τις δικές τους κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους. Παράλληλα, στα μαθήματα κηπουρικής μαθαίνουν πώς να καλλιεργούν και να φροντίζουν με υπευθυνότητα, το δικό τους φυτό σε γλαστράκι, που θα είναι το αναμνηστικό τους από αυτή τη δραστηριότητα. Επίσης, οι μικροί επισκέπτες συμμετέχουν σε διασκεδαστικά ομαδικά παιχνίδια τα οποία ενθαρρύνουν τη συνεργασία, ενισχύουν την κοινωνικοποίηση τους και τα βοηθούν να ανακαλύψουν τις δυνατότητές τους.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ

8. Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού: Δωρεάν διαδικτυακή περιήγηση στην Αρχαία Ολυμπία

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, με στόχο την υποστήριξη και ανάπτυξη εφαρμογών Εικονικής-Επαυξημένης-Εκτεταμένης Πραγματικότητας και στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος XRCosmos, παρουσιάζει μία συναρπαστική ξενάγηση στον ιερό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Με μοναδική ιστορική ακρίβεια, τεκμηρίωση και εντυπωσιακές τρισδιάστατες εικόνες, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον ιερό χώρο και τα αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων από τον υπολογιστή, το τάμπλετ ή το κινητό του.
Δωρεάν
Περιηγηθείτε στην Αρχαία Ολυμπία από εδώ

9. Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις για όλη την οικογένεια από το Μουσείο Κοτσανά

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας «Κώστας Κοτσανάς» παρουσιάζει και τον μήνα Μάρτιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά και ενήλικες. Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαρτίου, 12:30 – 14:00, θα πραγματοποιηθεί το ψυχαγωγικό εκπαιδευτικό εργαστήρι «Αήρ και Ύδωρ»: Στόχος μας να ξεκλειδώσουμε όλα τα μυστικά των τεχνολογικών επινοημάτων σπουδαίων εφευρετών της αρχαιότητας όπως ο Ήρων, ο Φίλων, ο Κτησίβιος, ο Πυθαγόρας και πολλοί ακόμα. Την Κυριακή 13 Μαρτίου, 12:00-13:00, θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά οικογένειες «Κι όμως γυρίζει!» : Το Μουσείο Κοτσανά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης, εξετάζει πόντο-πόντο το «σπίτι» όλων μας με οδηγό την επιστήμη της αρχαιότητας και του σήμερα.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ
«Μουσείο Κοτσανά Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας», Πινδάρου 6 & Ακαδημίας, Κολωνάκι. Τηλ: +30 211 4110044. 

10. Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Δράσεις για όλη την οικογένεια στο ΚΠΣΙΝ

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει, την Κυριακή 27 Μαρτίου, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά 6-12 ετών, «Γνωριμία με το σκάκι». Το εργαστήριο απευθύνεται τόσο σε παιδιά που δεν έχουν καμία επαφή με το σκάκι, όσο και σε παιδιά που γνωρίζουν ήδη τους κανόνες του παιχνιδιού. Τα παιδιά, μέσα από το σκάκι, καλλιεργούν τη στρατηγική σκέψη και την ικανότητα λήψης αποφάσεων με διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Σχεδιασμός – Υλοποίηση «Αναγέννηση και Πρόοδος».
Κυριακή 27/3
17.00-17.45 Για παιδιά που δεν γνωρίζουν τους κανόνες
18.00- 18.45 Για παιδιά που γνωρίζουν τους κανόνες
Ελεύθερη είσοδος | Προεγγραφές εδώ

Περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Λ. Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλ: (+30) 216 8091000. Email: [email protected] | https://www.snfcc.org/

11. Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»: Εκπαιδευτικά προγράμματα Μαρτίου για παιδιά

Το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» παρουσιάζει και τον μήνα Μάρτιο ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά. Το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για οικογένειες με παιδιά 4-5 ετών, «Φεγγαράκι μου λαμπρό…θα’ ρθω τώρα να σε βρω να σε δω από κοντά να μου μάθεις μυστικά!»: Ένα μαγικό ταξίδι στη σελήνη για μικρούς και μεγάλους αστροναύτες. Την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, για παιδιά 5-8 ετών, «Οι Πειράτες της Κυριακής»: Αυτή την Κυριακή ο «Ελληνικός Κόσμος» γεμίζει με πειρατικές ιστορίες, θρύλους, θαλασσινές περιπέτειες και πολύτιμους θησαυρούς.
Για περισσότερες πληροφορίες εδώ
Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος. Τηλ: 212 254 0000. E:[email protected].

12. Παραμυθοσάββατα: Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών  που θα εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας διοργανώνει τον μήνα Μάρτιο το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία θα μας ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, messy και sensory play αλλά και μοναδικές κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες ενώ παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Σάββατο 26 Μαρτίου στις 12:00: Ένας γρύλος πολύ σιωπηλός, του Eric Carle: Ο μικρός και πολύ σιωπηλός γρύλος παρόλο που γνωρίζει πάρα πολλά έντομα δεν καταφέρνει να τους ανταποδώσει τις καλημέρες τους! Μια μέρα όμως κάτι θα συμβεί που θα τον κάνει να ξαναβρεί τη φωνή του.
Σάββατο 26/3, 12:00
Κόστος Συμμετοχής: 12€ 
Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής). Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα. T: 2103250341. E: [email protected].

13. Ίδρυμα Ευγενίδου: Online και δια ζώσης δράσης και εκδηλώσεις για παιδιά

Το Ίδρυμα Ευγενίδου μας καλωσορίζει και τη νέα χρονιά στο φυσικό και διαδικτυακό του χώρο με ένα πρόγραμμα δράσεων για όλες τις ηλικίες. Ενδεικτικά: To Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 11:45 και στις 16:45 και την Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 11:45, παρακολουθήστε την ψηφιακή παράσταση θόλου για παιδιά 5+ «Lucia». Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 14:15 και στις 19:00, παρακολουθήστε τη ψηφιακή παράσταση θόλου για ηλικίες 10+, «Η Ιστορία της Γης: Πώς γεννήθηκε και πώς εξελίχθηκε η Γη μας στο πέρασμα του χρόνου;». Το Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά 12-15 ετών «Μικροί Αρχιτέκτονες: Σχεδιάζω μια βιώσιμη πόλη». Την Κυριακή 27 Μαρτίου, στις 12:00, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για παιδιά 5-9 ετών «Μικροί Επιστήμονες – Ανακαλύπτω τον ήχο».
Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Μαρτίου 2022
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα με όλες τις εκδηλώσεις εδώ
Ίδρυμα Ευγενίδου – Πλανητάριο Αθήνας, Λεωφόρος Συγγρού 387, Αθήνα. Τηλέφωνο: (+30) 210 9469600. Ε: [email protected].

14. Ίδρυμα Γουλανδρή: Νέα συναρπαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά

Το Ίδρυμα Γουλανδρή υποδέχεται τους μικρούς του φίλους και τον μήνα Φεβρουάριου με μια σειρά νέων συναρπαστικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Σάββατο 26/3, 10:30-12:00, συνεχίζεται το εργαστήρι για παιδιά 5-6 ετών, «Ξέ-πλεξε τον ήρωά σου…», ένα δημιουργικό ταξίδι γνωριμίας με το έργο του François Rouan και τις τεχνικές του πλεξίματος. Το Σάββατο 26/3, 12:30-14:00, συνεχίζεται το εργαστήρι για παιδιά 7-9 ετών, «Στο Μουσείο… κόκκινη κλωστή δεμένη!», εμπνευσμένο από την Συλλογή του Ιδρύματος, με έμφαση στο έργο του François Rouan. Την Κυριακή 27/3 συνεχίζεται το νέο εργαστήριο «Κάτι κινείται… στο Μουσείο!: Εργαστήριο Stop Motion Animation»: 10:30 – 12:30 για παιδιά 9-11 ετών και 13:00 – 15:00 για παιδιά 12-14 ετών.
Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα.  T 210 7252895. E [email protected]. https://goulandris.gr/el/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Παιδικού Βιβλίου: Εκατοντάδες τίτλοι και δωρεάν δράσεις σε μια γιορτή στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης12.09.2018

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b