MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
05
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Το Εθνικό Θέατρο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με δρώμενο στην πόλη και δωρεάν εισιτήρια

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

To Εθνικό Θέατρο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με ένα δρώμενο από τον θίασο της παράστασης «Ο Μπίντερμαν και οι Εμπρηστές» σε διάφορα σημεία της πόλης και δωρεάν εισιτήρια σε δημότες της Αθήνας για την παράσταση «Τρωίλος και Χρυσηίδα».

Το Εθνικό Θέατρο γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου με μια κινητή σκηνή και δωρεάν εισιτήρια
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Την Κυριακή 27 Μαρτίου το Εθνικό Θέατρο στήνει μια δυναμική, υπαίθρια γιορτή σε κεντρικά σημεία της πόλης για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου.

Το θέατρο ήταν ανέκαθεν ένας καθρέφτης της πραγματικής ζωής, άλλοτε ακριβής κι άλλοτε παραμορφωμένος, πάντοτε όμως συνδεδεμένος με την αλήθεια και τη βαθύτερη φύση των πραγμάτων. Αυτήν την πραγματική φύση, των ανθρώπων και του κόσμου, επιχειρεί να καθρεφτίσει και το Εθνικό Θέατρο, στήνοντας για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου μια κινητή σκηνή σε διαφορετικά σημεία της πόλης.

Κι από εκεί, στρέφει το βλέμμα προς τον κόσμο του σήμερα,  μιλά για τη φρίκη του πολέμου και για τα προαιώνια ανθρώπινα αδιέξοδα με τον μοναδικό τρόπο που ξέρει να μιλά το θέατρο. Μέσα από έργα, μέσα από ποίηση, μέσα από τραγούδια, μέσα από την εγγύτητα, το μοίρασμα και την επαφή με τον άλλον.

Λίγα λόγια για το δρώμενο

Με όχημά του την εκρηκτική δύναμη και την αμεσότητα της ραπ, ο θίασος της παράστασης «Ο Μπίντερμαν και οι Εμπρηστές» του Μαξ Φρις που παρουσιάζεται στην Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, βγαίνει στο δρόμο και συναντά το κοινό της πόλης, τραγουδά για την κοινωνία του σήμερα και τα δεινά της, αλλά και για το όραμα ενός καλύτερου κόσμου. Σχολιάζει την αμείλικτη επικαιρότητα, τη βαναυσότητα του πολέμου, αλλά και όλες τις μικρές ή μεγάλες «φωτιές» που μοιάζουν να περικυκλώνουν τον κόσμο μας: από την κλιματική αλλαγή μέχρι την ανθρώπινη αποξένωση, τα πυρηνικά όπλα και την κοινωνική πόλωση.

Το δρώμενο θα ξεκινήσει στην πλατεία Συντάγματος, ενώ, στη συνέχεια, θα μεταφερθεί στην οδό Πανεπιστημίου, έξω από το θέατρο REX. Και, καθώς με τη δύση του ηλίου ο θίασος θα εισχωρήσει στο θέατρο για την προγραμματισμένη παράσταση, λίγο παρακάτω, στην Ομόνοια, το ιστορικό κτήριο Τσίλλερ θα φωταγωγηθεί και το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου θα αντηχήσει σχεδόν ταυτόχρονα από όλες τις σκηνές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Μπίντερμαν και οι εμπρηστές, του Μαξ Φρις στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Δωρεάν εισιτήρια σε δημότες της Αθήνας

Την ίδια μέρα, το Εθνικό Θέατρο θα διαθέσει δωρεάν στο κοινό της πόλης 30 εισιτήρια σε δημότες της Αθήνας για την παράσταση «Τρωίλος και Χρυσηίδα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Σήμερα κανείς δεν μπορεί να αντικρίσει τον κόσμο και να μην συγκλονιστεί από την ωμότητα και τον άσκοπο πόνο του πολέμου, από τον αγώνα της ανθρωπότητας να ξανασταθεί στα πόδια της μετά από μια μακρά περίοδο συναγερμού, απομόνωσης και φόβου. Οι Παγκόσμιες Ημέρες είναι μια αφορμή για να θυμόμαστε πως υπάρχουν αξίες, θεσμοί και σταθερές που ενώνουν όλους τους ανθρώπους του κόσμου μεταξύ τους. Κάθε χρόνο, αυτήν την ημέρα, το μήνυμα ενός σπουδαίου καλλιτέχνη μεταφράζεται σε περισσότερες από 50 γλώσσες και ακούγεται δυνατά σε χιλιάδες θέατρα ανά τον κόσμο. Μακάρι αυτή η αίσθηση της ενότητας, της αλληλεγγύης, της από κοινού δημιουργίας και της σύνδεσης να αγκαλιάσει ξανά τον κόσμο μας.

Με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, το Εθνικό Θέατρο πραγματοποιεί μια ηχηρή καλλιτεχνική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Αυτήν τη μέρα, που όλα τα βλέμματα στρέφονται πάνω στο θέατρο, εκείνο ζητάει απ’ όλους μας να στρέψουμε ενωμένοι/-ες το βλέμμα μας στον πραγματικό κόσμο.

Πρόγραμμα Εκδήλωσης Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου
  • 18:00: Καλλιτεχνική δράση από το Ε.Θ. στην Πλατεία Συντάγματος
  • 19:00: Καλλιτεχνική δράση από το Ε.Θ. στην Πανεπιστημίου, θέατρο REX
  • 19:45: Το κτήριο Τσίλλερ «φορά τα φωτεινά του» για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρο

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Επιμέλεια: Σοφία Βγενοπούλου
Συνεργάτιδα δραματουργός: Ειρήνη Μουντράκη
Στίχοι: Τζούλια Διαμαντοπούλου
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Τεχνικοί ήχου: Θανάσης Λασκαρίδης, Γιάννης Μπέμπελης
Υπεύθυνος παραγωγής: Θωμάς Χαρέλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΣυν & Πλην: «Τρωίλος και Χρυσηίδα» στο Εθνικό Θέατρο12.09.2018

Στην εκδήλωση συμμετέχουν οι ηθοποιοί:

Ασημίνα Αναστασοπούλου
Παναγιώτης Εξαρχέας
Βασίλης Καλφάκης
Μελίνα Κοτσέλου
Αλκιβιάδης Μαγγόνας
Γιώργος Πατεράκης
Κατερίνα Πατσιάνη
Γιώργος Σκαρλάτος
Βασίλης Τρυφουλτσάνης
Αμαλία Τσεκούρα
Αλέξανδρος Τωμαδάκης
Εύα Φρακτοπούλου

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
5 χρόνια Θέατρο Μπέλλος: Ένας ανοιχτός διάλογος με την εποχή μας το ρεπερτόριο της σεζόν 2026-27
Cine News
Park your Cinema: Δωρεάν προβολές για μικρούς και μεγάλους τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο στο ΚΠΙΣΝ
Εκδηλώσεις
Τι θα κάνουμε την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου στην πόλη;
Εκδηλώσεις
Free City: 12 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου
Εκδηλώσεις
Από τις Τρωάδες έως τα «αιθέρια γλυπτά» της Βένιας Δημητρακοπούλου: 6+1 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το Σ/Κ
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: 8 δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Το 3ο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας επιστρέφει ως ζωντανή σκηνή πνευματικής και λαϊκής ιστορίας
Εικαστικά
Μετεώρημα Ι-II: Στα Κύθηρα, η ζωγραφική της Βασιλικής Κοσκινιώτου “συναντά” τoν Νίκο Καρούζο
Εκδηλώσεις
Από τις συμπεριληπτικές «Τρωάδες» του Εθνικού έως τις γυναικείες φωνές του «Choreka»: Όσα θα κάνουμε αυτή την Παρασκευή
Εκδηλώσεις
Από τον Μανώλη Χιώτη έως την «Τραβιάτα»: Όσα θα κάνουμε αυτή την Πέμπτη στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Από τον Σακελλάριο έως το hip hop: Όσα θα κάνουμε αυτή την Τετάρτη στην Αθήνα
Εικαστικά
Τοπία της Ψυχής: Έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη αφιερωμένη στο έργο του Wassili Lepanto